Import auta z Niemiec

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
sirtomash
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Import auta z Niemiec

Post autor: sirtomash »

Witam,

Czy ktoś z forumowiczów przerabiał temat sprowadzenia Tourana z Niemiec?
Patrzyłem na tamtejsze oferty i wybór jest spory, a i ceny wydają się dosyć atrakcyjne. Sam jestem obecnie na początku drogi szukania wymarzonego Tourana i poważnie zaczynam rozważać taką opcję.
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Tak. Nie jeden z nas przerabiał ten temat ;)
Nic trudnego w tym nie ma. Chociaż w zasadzie jest - upatrzenie kilku sztuk, które Cię interesują na raz, żeby na pusto nie pojechać jednej oglądać.
Z drugiej strony, jeżeli trafisz na autko od niemca, a nie turka to masz niemal 100% pewność, że to co jest napisane w ogłoszeniu jest prawdą i jeśli Ci pasuje to jedziesz kupić, a nie oglądać :)
Dużo tureckich komisów jest w oklicach Berlina, Hannoveru i jeszcze jakiegoś trzeciego miasta, któego nazwy nie pamiętam (zwróć uwagę w ogłoszeniach, że tam samochody są najtańsze ;) ). Dlatego albo niemiecki komis, albo bezpośrednio od niemca.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
sirtomash
Przeglądacz

Dzięki za szybką odpowiedź.
Dokładnie takie miałem odczucia - wiara w zgodność opisu, a w szczególności przebiegu, ze stanem faktycznym. Sam wstępnie "ucelowałem" kilka ciekawych okazów, ale raczej skupiałem się na komisach dalej na zachód, np. Zagłębie Ruhry. Plan byłby taki żeby znaleźć kilka ciekawych egzemplarzy relatywnie blisko siebie i zrobić wypad ze znajomym mechanikiem.
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

Tylko pamiętaj bierz od Niemca,podstawa to oblukanie sobie kilku ofert w promieniu kilkudziesięciu kilometrów.Jedziesz i lukasz sobie po kolei co i jak,nigdy ze zdjęć,ja miałem chyba ze 4 oferty,ale miałem szczęście bo jechał mój dobry kumpel który się trochę zna ;)
im dalej na zachód tym tańsze i lepsze auto możesz wyrwać,im bliżej naszej granicy tym ryzyko większe że z autem coś jest nie tak :/
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Rauko pisze:Dużo tureckich komisów jest w oklicach Berlina, Hannoveru i jeszcze jakiegoś trzeciego miasta, któego nazwy nie pamiętam (zwróć uwagę w ogłoszeniach, że tam samochody są najtańsze ;) )
Bremen, Hamburg i okolice...oraz
sirtomash pisze: Zagłębie Ruhry
Rauko pisze: Dlatego albo niemiecki komis, albo bezpośrednio od niemca.
nie do końca bym się z tym zgodził... ja swojego kupiłem od turasa z komisu ale niemiec go tam wstawił bo nie miał sam czasu na takie sprawy... samochód idealny jedynie z uszkodzonym błotnikiem, więc nie zawsze od turasa jest "be"... choć to są wyjątki ale są i nie trzeba odrazu wszystkich wsadzać do jednego wora...

w niemczech napewno znajdziesz coś dla siebie, bo u nas to róznie bywa...
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

mogę ci zaproponować dobre auto w dobrej cenie :)

[ Dodano: Pią Mar 02, 2012 21:44 ]
Ja mam parę komisów z fajnymi autami, sprzedawcy są bardzo w porządku a nie są to Niemcy.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
sirtomash
Przeglądacz

aki pisze:mogę ci zaproponować dobre auto w dobrej cenie :)

[ Dodano: Pią Mar 02, 2012 21:44 ]
Ja mam parę komisów z fajnymi autami, sprzedawcy są bardzo w porządku a nie są to Niemcy.
Hej. Dzięki byćmoże skorzystam :D. Zobaczę co mój znajomy będzie miał do zaoferowania i jeśli nie będzie to nic ciekawego to się odezwę. A tak z ciekawości to skąd miałyby pochodzi autka o których wspomniałeś ?
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

jakbyś chciał auto z niemiec to ja też służe pomocą, jakby co to pisz na PW...
charlie
Początkujący

Post autor: charlie »

Dodi pisze:
Rauko pisze:Dużo tureckich komisów jest w oklicach Berlina, Hannoveru i jeszcze jakiegoś trzeciego miasta, któego nazwy nie pamiętam (zwróć uwagę w ogłoszeniach, że tam samochody są najtańsze ;) )
Bremen, Hamburg i okolice...oraz
sirtomash pisze: Zagłębie Ruhry
Rauko pisze: Dlatego albo niemiecki komis, albo bezpośrednio od niemca.
nie do końca bym się z tym zgodził... ja swojego kupiłem od turasa z komisu ale niemiec go tam wstawił bo nie miał sam czasu na takie sprawy... samochód idealny jedynie z uszkodzonym błotnikiem, więc nie zawsze od turasa jest "be"... choć to są wyjątki ale są i nie trzeba odrazu wszystkich wsadzać do jednego wora...

w niemczech napewno znajdziesz coś dla siebie, bo u nas to róznie bywa...
Również się nie zgodzę, właśnie przyprowadziłem tourana z Hamburga z komisu sprzedawcą był turas, poprostu nieważne kto sprzedaje, trzeba dokładnie obejrzeć auto przed zakupem. Miałem nagrane 3 tourany w okolicy, żaden z nich się nie nadawał, łącznie obejrzałem około 20szt. Trafiłem na swojego i jestem bardzo zadowolony. :D
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

charlie pisze:Również się nie zgodzę, właśnie przyprowadziłem tourana z Hamburga z komisu sprzedawcą był turas, poprostu nieważne kto sprzedaje, trzeba dokładnie obejrzeć auto przed zakupem. Miałem nagrane 3 tourany w okolicy, żaden z nich się nie nadawał, łącznie obejrzałem około 20szt. Trafiłem na swojego i jestem bardzo zadowolony.
Oczywiście, że od wszystkiego są wyjątki :) W Polsce też uda Ci się czasem znaleźć uczciwego handlarza i kupić dobry samochód :) Kwestia czasu, który dla mnie jest cenny, bo za resztę rzeczy zapłacisz kartą :hahaha:
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Rauko pisze:
charlie pisze:Również się nie zgodzę, właśnie przyprowadziłem tourana z Hamburga z komisu sprzedawcą był turas, poprostu nieważne kto sprzedaje, trzeba dokładnie obejrzeć auto przed zakupem. Miałem nagrane 3 tourany w okolicy, żaden z nich się nie nadawał, łącznie obejrzałem około 20szt. Trafiłem na swojego i jestem bardzo zadowolony.
Oczywiście, że od wszystkiego są wyjątki :) W Polsce też uda Ci się czasem znaleźć uczciwego handlarza i kupić dobry samochód :) Kwestia czasu, który dla mnie jest cenny, bo za resztę rzeczy zapłacisz kartą :hahaha:
Na ostatnim warszawskim spocie - jeden z naszych forumowiczów, który był (kurcze nie kojarze kto) na zlecenie może pojechać i sprowadzić .
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

cheles pisze: Na ostatnim warszawskim spocie - jeden z naszych forumowiczów, który był (kurcze nie kojarze kto) na zlecenie może pojechać i sprowadzić .
dodi :)
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
sirtomash
Przeglądacz

niko02 pisze:
cheles pisze: Na ostatnim warszawskim spocie - jeden z naszych forumowiczów, który był (kurcze nie kojarze kto) na zlecenie może pojechać i sprowadzić .
dodi :)
Dzięki koledzy. Jeśli razem z moim znajomym nie znajdziemy nic ciekawego w ciągu kilku tygodni to na pewno będę się odzywał.
demonidlo
Początkujący

Post autor: demonidlo »

Polecam autohus.de
maja spory wybor kazdego dnia.
Okolo 30 turkow na placu rozne wersje i ceny.
Mozna jezdzic, sprawdzac.
Platnosc i blachy 5 dniowe na miejscu wszystkie auta faktura VAT wiec mozna na firme zakupic.
Ceny bez negocjacji.
codziennie sprzedaja i dostaja okolo 50 aut wiec warto spawdzac na biezaco
Pewne serwisowane.
za 400 euro mozna dokupic gwarancje z dekry respektowana przez VW w calej europie.
za 199 euro komplet felg z oponami zimowymi wybor rozmiarow wzorow itp
Rozmawiaja w takze po polsku
Ceny nie sa najnizsze ale auta serwisowane i z historia.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

jeżeli ktoś ceni tzw "prawdziwe auto" i chce być jego właścicielem to skorzysta i zapłaci więcej, ale w Polsce takich klientów jest bardzo mało, każdy patrzy na cenę i kupują auta z nie wiadomej ręki i pochodzenia
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
ODPOWIEDZ