Import auta z Niemiec
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Import auta z Niemiec
Witam,
Czy ktoś z forumowiczów przerabiał temat sprowadzenia Tourana z Niemiec?
Patrzyłem na tamtejsze oferty i wybór jest spory, a i ceny wydają się dosyć atrakcyjne. Sam jestem obecnie na początku drogi szukania wymarzonego Tourana i poważnie zaczynam rozważać taką opcję.
Czy ktoś z forumowiczów przerabiał temat sprowadzenia Tourana z Niemiec?
Patrzyłem na tamtejsze oferty i wybór jest spory, a i ceny wydają się dosyć atrakcyjne. Sam jestem obecnie na początku drogi szukania wymarzonego Tourana i poważnie zaczynam rozważać taką opcję.
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Tak. Nie jeden z nas przerabiał ten temat 
Nic trudnego w tym nie ma. Chociaż w zasadzie jest - upatrzenie kilku sztuk, które Cię interesują na raz, żeby na pusto nie pojechać jednej oglądać.
Z drugiej strony, jeżeli trafisz na autko od niemca, a nie turka to masz niemal 100% pewność, że to co jest napisane w ogłoszeniu jest prawdą i jeśli Ci pasuje to jedziesz kupić, a nie oglądać
Dużo tureckich komisów jest w oklicach Berlina, Hannoveru i jeszcze jakiegoś trzeciego miasta, któego nazwy nie pamiętam (zwróć uwagę w ogłoszeniach, że tam samochody są najtańsze
). Dlatego albo niemiecki komis, albo bezpośrednio od niemca.

Nic trudnego w tym nie ma. Chociaż w zasadzie jest - upatrzenie kilku sztuk, które Cię interesują na raz, żeby na pusto nie pojechać jednej oglądać.
Z drugiej strony, jeżeli trafisz na autko od niemca, a nie turka to masz niemal 100% pewność, że to co jest napisane w ogłoszeniu jest prawdą i jeśli Ci pasuje to jedziesz kupić, a nie oglądać

Dużo tureckich komisów jest w oklicach Berlina, Hannoveru i jeszcze jakiegoś trzeciego miasta, któego nazwy nie pamiętam (zwróć uwagę w ogłoszeniach, że tam samochody są najtańsze

-
- Przeglądacz
Dzięki za szybką odpowiedź.
Dokładnie takie miałem odczucia - wiara w zgodność opisu, a w szczególności przebiegu, ze stanem faktycznym. Sam wstępnie "ucelowałem" kilka ciekawych okazów, ale raczej skupiałem się na komisach dalej na zachód, np. Zagłębie Ruhry. Plan byłby taki żeby znaleźć kilka ciekawych egzemplarzy relatywnie blisko siebie i zrobić wypad ze znajomym mechanikiem.
Dokładnie takie miałem odczucia - wiara w zgodność opisu, a w szczególności przebiegu, ze stanem faktycznym. Sam wstępnie "ucelowałem" kilka ciekawych okazów, ale raczej skupiałem się na komisach dalej na zachód, np. Zagłębie Ruhry. Plan byłby taki żeby znaleźć kilka ciekawych egzemplarzy relatywnie blisko siebie i zrobić wypad ze znajomym mechanikiem.
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Tylko pamiętaj bierz od Niemca,podstawa to oblukanie sobie kilku ofert w promieniu kilkudziesięciu kilometrów.Jedziesz i lukasz sobie po kolei co i jak,nigdy ze zdjęć,ja miałem chyba ze 4 oferty,ale miałem szczęście bo jechał mój dobry kumpel który się trochę zna 
im dalej na zachód tym tańsze i lepsze auto możesz wyrwać,im bliżej naszej granicy tym ryzyko większe że z autem coś jest nie tak

im dalej na zachód tym tańsze i lepsze auto możesz wyrwać,im bliżej naszej granicy tym ryzyko większe że z autem coś jest nie tak

- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
Bremen, Hamburg i okolice...orazRauko pisze:Dużo tureckich komisów jest w oklicach Berlina, Hannoveru i jeszcze jakiegoś trzeciego miasta, któego nazwy nie pamiętam (zwróć uwagę w ogłoszeniach, że tam samochody są najtańsze)
sirtomash pisze: Zagłębie Ruhry
nie do końca bym się z tym zgodził... ja swojego kupiłem od turasa z komisu ale niemiec go tam wstawił bo nie miał sam czasu na takie sprawy... samochód idealny jedynie z uszkodzonym błotnikiem, więc nie zawsze od turasa jest "be"... choć to są wyjątki ale są i nie trzeba odrazu wszystkich wsadzać do jednego wora...Rauko pisze: Dlatego albo niemiecki komis, albo bezpośrednio od niemca.
w niemczech napewno znajdziesz coś dla siebie, bo u nas to róznie bywa...
-
- Przeglądacz
Hej. Dzięki byćmoże skorzystamaki pisze:mogę ci zaproponować dobre auto w dobrej cenie![]()
[ Dodano: Pią Mar 02, 2012 21:44 ]
Ja mam parę komisów z fajnymi autami, sprzedawcy są bardzo w porządku a nie są to Niemcy.

-
- Początkujący
Również się nie zgodzę, właśnie przyprowadziłem tourana z Hamburga z komisu sprzedawcą był turas, poprostu nieważne kto sprzedaje, trzeba dokładnie obejrzeć auto przed zakupem. Miałem nagrane 3 tourany w okolicy, żaden z nich się nie nadawał, łącznie obejrzałem około 20szt. Trafiłem na swojego i jestem bardzo zadowolony.Dodi pisze:Bremen, Hamburg i okolice...orazRauko pisze:Dużo tureckich komisów jest w oklicach Berlina, Hannoveru i jeszcze jakiegoś trzeciego miasta, któego nazwy nie pamiętam (zwróć uwagę w ogłoszeniach, że tam samochody są najtańsze)
sirtomash pisze: Zagłębie Ruhrynie do końca bym się z tym zgodził... ja swojego kupiłem od turasa z komisu ale niemiec go tam wstawił bo nie miał sam czasu na takie sprawy... samochód idealny jedynie z uszkodzonym błotnikiem, więc nie zawsze od turasa jest "be"... choć to są wyjątki ale są i nie trzeba odrazu wszystkich wsadzać do jednego wora...Rauko pisze: Dlatego albo niemiecki komis, albo bezpośrednio od niemca.
w niemczech napewno znajdziesz coś dla siebie, bo u nas to róznie bywa...

- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Oczywiście, że od wszystkiego są wyjątkicharlie pisze:Również się nie zgodzę, właśnie przyprowadziłem tourana z Hamburga z komisu sprzedawcą był turas, poprostu nieważne kto sprzedaje, trzeba dokładnie obejrzeć auto przed zakupem. Miałem nagrane 3 tourany w okolicy, żaden z nich się nie nadawał, łącznie obejrzałem około 20szt. Trafiłem na swojego i jestem bardzo zadowolony.

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Na ostatnim warszawskim spocie - jeden z naszych forumowiczów, który był (kurcze nie kojarze kto) na zlecenie może pojechać i sprowadzić .Rauko pisze:Oczywiście, że od wszystkiego są wyjątkicharlie pisze:Również się nie zgodzę, właśnie przyprowadziłem tourana z Hamburga z komisu sprzedawcą był turas, poprostu nieważne kto sprzedaje, trzeba dokładnie obejrzeć auto przed zakupem. Miałem nagrane 3 tourany w okolicy, żaden z nich się nie nadawał, łącznie obejrzałem około 20szt. Trafiłem na swojego i jestem bardzo zadowolony.W Polsce też uda Ci się czasem znaleźć uczciwego handlarza i kupić dobry samochód
Kwestia czasu, który dla mnie jest cenny, bo za resztę rzeczy zapłacisz kartą
-
- Początkujący
Polecam autohus.de
maja spory wybor kazdego dnia.
Okolo 30 turkow na placu rozne wersje i ceny.
Mozna jezdzic, sprawdzac.
Platnosc i blachy 5 dniowe na miejscu wszystkie auta faktura VAT wiec mozna na firme zakupic.
Ceny bez negocjacji.
codziennie sprzedaja i dostaja okolo 50 aut wiec warto spawdzac na biezaco
Pewne serwisowane.
za 400 euro mozna dokupic gwarancje z dekry respektowana przez VW w calej europie.
za 199 euro komplet felg z oponami zimowymi wybor rozmiarow wzorow itp
Rozmawiaja w takze po polsku
Ceny nie sa najnizsze ale auta serwisowane i z historia.
maja spory wybor kazdego dnia.
Okolo 30 turkow na placu rozne wersje i ceny.
Mozna jezdzic, sprawdzac.
Platnosc i blachy 5 dniowe na miejscu wszystkie auta faktura VAT wiec mozna na firme zakupic.
Ceny bez negocjacji.
codziennie sprzedaja i dostaja okolo 50 aut wiec warto spawdzac na biezaco
Pewne serwisowane.
za 400 euro mozna dokupic gwarancje z dekry respektowana przez VW w calej europie.
za 199 euro komplet felg z oponami zimowymi wybor rozmiarow wzorow itp
Rozmawiaja w takze po polsku
Ceny nie sa najnizsze ale auta serwisowane i z historia.