Sprowadziłem ją samemu z Niemiec.
Stan w trakcie zakupu - ideał

- Silnik 2.0TDI 8V (BMM)
- Skrzynie automatyczną DSG
- Climatronic 2 strefowy
- Podgrzewane fotele
- Lusterka podgrzewane i elektrycznie regulowane
- 4 elektryczne szyby
- Ogrzewanie postojowe + pilot (nie dogrzewacz silnika)
- Lusterko wsteczne fotochromowe
- Halogeny
- Spryskiwacze reflektorów (przydatne bardzo)
- Aluski 16" VW i na zimę mu w Niemczech jeszcze dokupiłem 15" VW - również aluski

Przebieg 200.000 - jak dla mnie w 100% akceptowalny jak na silniczek TDI

Dołożone:
- Kierownica multifunkcyjna z łopatkami do DSG
- Gateway L
- Włącznik świateł od 1T3 chrom z funkcją Auto (pierwszy krok do czujnika

- Czujnik zmierzchu/deszczu
- Przyciski sterowania szyb od 1T3 chrom (komplet)
- Footwell light (przód i tył)
- Bordnetz 3C8 30 byt Highend
- Regulacja lusterek od 1T3 chrom
- Hokej od wersji poliftowej
- Kratki nawiewów od 1T3 chrom (środek i boczne)
- Lampki kopertowe w drzwiach (w trakcie realizacji)
- Centralka BT 1Z0 035 729 B
I w sumie dotychczas zrobiłem nim ok 5000km i jestem w 100% zadowolony z zakupu

Na fotce widać również światełka DRL Philipsa 4 LEDowe, które mu w ostatni weekend zafundowałem (niestety fotka nie oddaje do końca jak świecą - postaram się wrzucić jakąś lepszą ).
Dorzucam kilka fotek środka.
Chociaż zrobione zostały teraz (czyli po 8000km w PL to w zasadzie przedstawiają furę w stanie, w który ją sprowadziłem, ponieważ cały czas jeszcze nie uprałem środka

Na fotkach widać uchwyt do navi, której nie trzymam w samochodzie, bo zabieram ją tylko w jakieś dalsze wyjazdy i wtedy przed wyjazdem ją aktualizuję o nowe blokady dróg itd.
Modyfikacje i naprawy:
01.08.2011
Zmiana włącznika świateł na nowy z funkcją Auto od 1T3 (jako przygotowanie do montażu czujnika zmierzchu).
Stary wciąż wyglądał dobrze (mimo swojego przebiegu)

Ale nowy wygląda znacznie lepiej

Uploaded with ImageShack.us

05.08.2011
Przy okazji słonecznego piątku wymieniłem przyciski do sterowania szyb na te z chromowanymi wykończeniami, tyle że nie od 1T3, a od Golfa Plus.
Numer części od Golfa+: 5K4 959 857
Numer starej części: 1K4 959 857
Montaż plug&play - wszystko działa. VCDS błędów nie wywala

Trochę żałuję, że nie kupiłem od razu tego całego uchwytu, bo w słońcu widać, ze porysowany - ale i na niego przyjdzie pora

Tak wiem ostatnią fotkę muszę powtórzyć

11.11.2011
Podmianka Gatewaya na nowszą wersję z F na L - robota Jarrego

19.11.2011
Wymieniłem pompkę V55 od ogrzewania postojowego na używkę od VW. Operacja przeprowadzona przez kratkę od halogenu i nadkole - nie polecam tej metody

Przy okazji wymieniłem rurkę z ogrzewacza do tłumika, bo była dziurawa (teraz nie czuć spalin w środku jak się stoi na dogrzewaczu).
03.12.2011
Zaczął wyciekać płyn chłodniczy (plama pod samochodem). Po rozebraniu i oględzinach wyszło, że poszedł wężyk 1K0 122 447 ED przy samym silniku (pękł na zgięciu). Ostatecznie zakończy się jego wymianą, a chwilowo został skrócony o jakieś 2-3cm (zaraz za zgięciem) i wszystko działa idealnie

10.12.2011
Lakier doczekał się porządnego czyszczenia i woskowania.
Na pierwszy ogień poszło solidne mycie ciśnieniowe, a potem ręczne.
Dalej glinka, cleaner i wosk. Tak wiem, że bez korekty, ale i tak zajęło mi to 11 godzin, a dwa że korektę zrobię na wiosnę, bo na zimę chciałem tylko dobrze zabezpieczyć

Efekt na fotce - mi się podoba.

06.01.2011
Dzisiaj Jarry wymienił mi kierownicę na 3-ramienną z multifunkcją i łopatkami do DSG.
Całe szczęście, że wziął całe pudło sterowników, bo ze wszystkich tylko jeden potrafił się dogadać ze wszystkim prawidłowo.
01.04.2012
Kolejne modyfikacje

- wymieniłem bordnetz na 3C8 30byt Highline
- założyłem footwell light (chwilowo z przodu i zastanawiam się nad kolorem)
- wreszcie podłączyłem czujnik deszczu/zmierzchu
i po zakodowaniu wszystko działa

06.06.2012
Przebieg 220473km.
Wymieniłem koło dwumasowe i przy okazji uszczelniacz, bo się pociło w okolicy.
Wszystko zrobione w ASO, więc z 2 letnią gwarancją. Zobaczymy jak się będzie sprawować

04.08.2012
Na spocie w Gdyni udało się bezproblemowo wymienić hokej na poliftowy oraz guzik terowania szyby paażera na chrom (wszystko dzięki niko02)

25.08.2012
W samochodzie pojawiły się chromowane kratki nawiewów z 1T3 (cały komplet) oraz RNS510 Led

29.09.2012
Chłopaki z VTECH Łowicz na moje życzenie wywalili mi DPF, bo VCDS wskazywał 69g popiołów, a ja nie chciałem ryzykować trybu awaryjnego.
28.10.2012
Udało mi się zakupić wiązkę i centralkę BT od Seata 5P0 862 335 B - efekt jest prawie idealny - prawie bo wyświetla tylko na FIS, ale za to można z nią sparować każdy telefon, który ma BT