Wyposażenie fabryczne:
Climatic + klimatyzowany schowek.
ABS ESP.
Tempomat.
1/2 MFA.
wej AUX.
kierownica trójramienna.
RCD 310.
w tym:
Pakiet zimowy:
Podgrzewane fotele przednie,
Ogrzewane spryskiwacze szyba przednia, kontrolka płynu spryskiwaczy, spryskiwacze reflektorów.
Pakiet lusterka:
Elektryczne składne lusterka,
Czujnik zmierzchu z funkcją Coming/Leaving Home,lusterko wsteczne automatycznie przyciemniane.
Pakiet chrom.
Elementy wyposażenia z dodatkiem chrom.
Modyfikacja oraz plany:
1. Wymiana grilla z wersji cross.
2. Wymiana FIS na pełny kolor.ZROBIONE
3. Aluminiowe nakładki na progi - ZROBIONE
4. Gałka zmiany biegów od golfa VI GTI. (podpatrzone u Turanka).
5. Klapa otwierana z pilota.
6. Panele LCD w zagłówki foteli przednich lub dokupienie oryginałów.
7. Radar lub przednia kamera.
8. Wymiana półki na 1T3 ZROBIONE
9. Zestaw głośnomówiący Nokia Ck-15W ZROBIONE-ZDEMONTOWANE.
10. Wymiana oświetlenia na LED. ZROBIONE
11. Zmiana plastikowego uchwytu na dźwigni ręcznego na skórzany plus wymiana przycisku na aluminiowy. ZROBIONE
12. Oświetlenie bagażnika. ZROBIONE
13. Chromowe nawiewy w konsolę. ZROBIONE
14. Oświetlenie przestrzeni footwell. ZROBIONE
15. Kierownica multifunkcja. - ZROBIONE
16. Pomalowanie pod kolor nadwozia klamek.
17. Mały gadżet: atrapa zapalniczki. ZROBIONE
18. Zestaw głośnomówiący BT Premium. ZROBIONE
19. Climatronic.
Prezentacja auta:
Więcej zdjęć z sesji fotograficznej na Stadionie Narodowym.
Galeria z z sesji fotograficznej na Stadionie Narodowym.

Lakier doczekał się porządnego czyszczenia i woskowania.
Używam kosmetyków brytyjskiej firmy Autoglym (http://www.autogloss.pl). Dla moich potrzeb sprawdzają się idealnie.

Modyfikacje:
1. Pierwsze moja modyfikacja nastąpiła w 30 sekundzie po odbiorze auta.
Była to zmiana w menu z DE na ENG. Nie zniosłem "Bitte tanken". Tak mi zostało mi po wycieczce po Bawarii jak jedna Helga (wyglądała jak strażniczka w obozie koncentracyjnym) nie dała mi zrobić zdjęć w zimowym pałacu Fryderyka II.
2. Alufelgi.

3. Zmiana przycisków/przełączników, trochę to trwało: pełny pakiet chrom.

Wymiana RCD 310 na RNS 510

4. Założone oświetlenie do jazdy dziennej LED DRL NSSC DRL 501HP.
Montaż w wersji obrazkowej.

5. W środku też wymieniłem na oświetlenie LED-owe.

6. Belki bagażnika. Udało się kupić na alledrogo belki bagażnika VW. Polecam cierpliwość na alledrogo można kupić używane za 300 PLN w ASO to ok. 900 PLN.

7. Po różnych próbach navigacja weszła w schowek. W razie pytań służę pomocą. Rozmontowałem już bo kupiłem RNS.

9. Pierwszą kupiłem podstopnicę później pedał sprzęgła i hamulca, a nakładkę na pedał gazu dzięki uprzejmości kolegi Przemka_85 dostałem za przeprowadzenie testów.

10. Żaluzje/zasłonki dedykowane do modelu.
Link do aukcji: http://www.allegromat.pl/aukcja124434

11. Pomysł zaczerpnięty z rocznika modelowego 2011. Chronią przed zarysowaniem bagażnika, a każdy z nas wie jak ciężko zniwelować każdą rysę, ale planuję zmianę na welur samochodowy.

12.Kamera cofania.

Manual o montażu kamery cofania w tym temacie: Montaż kamery cofania
13. Do bagażnika trafił pasek oświetlenia LED i jest jaśniej. Podpiąłem się pod lampkę w bagażniku.

14. Aktualizacja navi RNS 510

15. Automatyczne domykanie szyb.

16.Footwell tył.

17. Vlepa na klapie z nickiem forumowym.

18.Wymiana panelu climatic.

19.Wymiana kierownicy na multifunkcję.

20. Wymiana półki na model 1T3
Półka: 1T1 857 368 G 71 N

21. Wymiana na aluminiowy przycisk i skóra na dźwigni ręcznego.
22. Wymiana licznika na kolor MFA.
Dość długo myślałem, jaki licznik włożyć. W pierwszej wersji miał być tylko pełny czerwony FIS, ale jak zobaczyłem u kolegi Sobek187 kolorowy licznik z menu w wersji PL to klamka zapadła, zbieram kasę

Chciałbym podziękować kilku osobom z forum TKP, bez których tego moda by nie było.
Marcin spacewalker - za cierpliwość, pomoc, wyjaśnienia i montaż. Szczerze powiem, że jest profesjonalistą w tym co robi.
Sebastian Sobek187 - za pomoc w znalezieniu części w bardzo dobrych cenach nie tylko przy tym modzie. Wyjaśnienie kwestii technicznych nie tylko przy tej modyfikacji, ale także w innych sprawach. Mogę napisać, że wystarczy zadzwonić do kolegi Sebastiana i wrzucić mu problem a on powie co i jak należy zrobić, przynajmniej w moim przypadku się sprawdza.
i oczywiście podziękowania dla Mariusza - Mariusz788004 za co za niekończące się rozmowy pomiędzy nami nie tylko przy modyfikacjach autka, ale też kiedy konsultowałem z nim pewne inne mody, cierpliwie wyjaśnił, przekonał.
Na koniec, a to jest moje zdanie, dobrze, że Marcin, Sebastian czy Mariusz, a także inni koledzy (musiałbym tu wymienić paręnaście ników, a każdy będący dłużej na TKP, wie o kim mowa, są na forum i bezinteresownie pomagają dzieląc się swoją wiedzą.

Dodatki do auta:
- 5 częściowy zestaw ściągaczy do tapicerki (kod 0xat5036 Intercars).
- Dywaniki gumowe Petex dedykowane do VW Touran. Zmienione na ori VW.
- Obudowa plastikowa akumulatora.
- Nowe pokrętła w starym panelu.

- Dojazdówka
- Popielniczka plus uchwyt na telefon w środkową konsolę (nr części dot. uchwytu: 5JA8579539B9

- atrapa zapalniczki.

- zestaw BT Premium
Roleta pod kolor.
Rejestrator jazdy Blackview Z1