W perfidny sposób skopiowałem wstawkę kolegi kubbus5 co mi pewno wybaczy bo nasze autka są podobne tylko,ze ja niestety nie mam pełnej wiedzy co to w moim jest w środku. I tak jak prosiłem w powitanku nie śmiejcie się bo pytań mam juz bez liku.Do dzieła więc i na zasadzie porównania z kolegą przedstawiam:
SIWY
Rok : 2009 a dokładnie sierpień
Silnik: 170km - kolega podał BMM przy silniku a co ja mam podac jak nie wiem gdzie znajdę oznaczenie mojego silnika

Skrzynia: manual 6 biegów - tu mamy tak samo
Wersja: Highline - tu też
Kolor: Niby siwy kolor ale jak go opijałem to coś mi pod siwy brąz podlatywał a im póżniej tym inny kolor miał ale niech będzie siwy
Wyposażenie:
ABS. ESP - mam
4x elektryczne szyby - mam
Centralny zamek - mam
Tempomat -mam
Podłokietnik - mam a w nim wymieniarka CD (tak to sie chyba nazywa)
Klimatyzowany schowek - mam
Fotochromatyczne lusterko wsteczne - no mam wsteczne z guziczkiem do włączania nawet ale ja wiem czy to fotochromatyczne ?
Podgrzewane fotele przednie - mam
Podgrzewane elektrycznie sterowane i składane lusterka - mam
Climatronic - mam
Kierownica multifunkcyjna - taka co ma 8 guziczków
Pełny FIS - no tu to mam dylemat czytałem co nieco wiem ,ze to dotyczy licznika ale co to dokładnie znaczy Pełny FIS??
Czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy - chyba mam ( a jak to sprawdzić?)
Czujnik deszczu - chyba mam ( a jak to sprawdzić?)
Czujnik zmierzchu - chyba mam ( a jak to sprawdzić?)Piszę chyba bo w instrukcji niby po niemiecku pisze
Czujniki parkowanie przód i tył - to mam
Park Assist - też mam
Bixenon skrętny z doświetlaniem zakrętów - mam
Navi RNS 510 (PL MENU, TV FREE, Wizualizacja OPS) - tu zaczynają się schody Nie mam PL menu ani TV FREE ale bardzo bym chciał mieć ale to temat na inny dział, dalej Wizualizacja OPS - a co to jest???
Bluetooth Premium - chyba mam bo jest mocowanie do telefonu ale pisze na nim Nokia 6300 czy to znaczy ,że tylko do tego telefonu?
Przyciemniane szyby - mam
Spryskiwcze reflektorów - mam
Chrom pakiet - mam relingi chromowane a co jeszcze powinno być w pakiecie ?
Halogeny - mam
Sportowe fotele - chyba są
Dogrzewacz silnika - to mam i sobie chwale z tym ,że u mnie nagrzewa też wnętrze pojazdu
ISOFIX - no tego to już nie wiem wcale co to jest a chętnie bym się dowiedział
Ponadto stwierdzam jeszcze obecność:
- czujnik ciśnienia kół( w książce pisze ,że jest ale ja wiem jak to sprawdzić??)
- szyberdach elektryczny
-cała masa airbagów w koło
- jaka siatka z tyłu
Na koniec dodam ,że całość autka jest w skórze
Więcej rzeczy nie pamiętam (lub nie wiem), za wszystkie błędy serdecznie przepraszam a Was Czcigodni Koledzy o pomoc poproszę w dokładnym ustaleniu co to ja właściwie mam.
Teraz wstawię link do paru zdjęć na szybko ale jak coś poknociłem to sorki bo doszłem do połowy opisu jsak wstawiać te zdjęcia ale mi się pokręciło
http://s1357.beta.photobucket.com/user/ ... brary/Siwy
Co mam zamiar zmienić - DUŻO
Tak na szybko
- Alu felgi muszę zmienić bo mam tylko w letnich kapciach
- Koniecznie polskie menu w komputerze i nawigacji
-ponadto TV free , ponoć można zdjąć blokadę na DVD
-gumowe chodniki bo mam chyba welury ale to do kitu
- założyć CB - już czytałem na forum conieco ale nie mam koncepcji gdzie je wstawic - podoba mi się wersja w popielniczce ale czy mój stary dobry Alan tam wejdzie??
-podpatrywałem innych kolegów wynalazki i podoba mi się dodatkowe oświetlenie bagażnika.
Myślę,że to na początek wystarczy.
Jakby się znalazł ktoś życzliwy to niech podpowie jak mam te wszystkie niewiadome rozpoznać abym wiedział co mam
pozdrawiam i o wyrozumiałość poproszę
Witam ponownie
Skromnie bo skromnie ale dokładam coś niecoś do mojego Siwego.

po pierwsze - Korzystając z rekomendacji kolegi @GioW

po drugie- i tu panowie naprawdę

No i najważniejsze mam teraz kontakt na dalsze modziki ,które mi podpowiedział i mam nadzieję pomoże mi je zainstalować.
A ma początek przy jego pomocy:
--planuję zrobić porządek z telefonem bo teraz mam uchwyt od jakiejś Nokii a chciałbym mieć uniwersalny ( kolega sugerował co powinienem założyć ale już zapomniałem co ,wiem tylko ,że ma to być do każdego telefonu a nawet kilku w autku wszystko na Bluetooth-a
---kamerka cofania
-- na sam koniec zostawiam zainstalowanie tv tunera i dodatkowego monitora ale to w dalszej przyszłości
Natomiast w całkowitej pierwszej kolejności planuję wymianę podstopnicy oraz założenie nakładek na pozostałe pedały bo mnie strasznie denerwuje to co mam .
To na razie tyle teraz już mam porządny net więc będę mógł normalnie udzielać się na forum .
Pozdrawiam