Zapisy na II OZTKP 2013 - Jastrzębia Góra - kronika
- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
no... nie tak uciekły bo widziałem w lustereczku, że przyłączyłeś się do nasmarcelid pisze:Później już było pusto na drodze ... tylko na A1 tempomat ustawiłem na 130 km/h a mnie tu dwa turki łykneły i uciekły

Ale A1 faktycznie piękna... jak będzie gotów odcinek między Łodzią a Toruniem, to z Górnego Śląska na północ będzie jazda "cud - malina"

- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Białas dotarł do domu o godzinie 0:30. Chłopaki byli w Akwarium Gdyńskim, później obiad. Przed Bydzią zawróciliśmy przez Fordon co by korek ominąć, nadrobiony czas spożytkowaliśmy na kawkę i lody w Macku. W Sulechowie wysiadł nasz "gadżeciaż" Andrzej z synem, i pomknęliśmy do Szprotawy z tankowaniem w Zielonej Górze (przebieg 1150 km z rezerwą na 15 km).
Ciekawe zdarzenia po drodze:
- na obwodnicy jakiś wariat Paskiem B3 latał po pasach wyprzedzając jak popadło, po czym gwałtownie zjechał na awaryjny przy samej barierze żeby ominąć bramkę odcinkowego pomiaru prędkości - dobrze, że się nie rozbił...
- na 18 km A1 machaliśmy do "filmowców" na moście autostradowym
- w sumie na A1 chyba z 5-6 aut na awaryjnym (w tym Porsche)
- na 102 km DK5 pozdrowiliśmy myśliwych w czarnej Vectrze
- przed Sulechowem wyprzedzał nas bus, bo mu się spieszyło, na wylocie z wioski zaliczył sarnę - dobrze, że pozwoliłem mu się wyprzedzić
Ciekawe zdarzenia po drodze:
- na obwodnicy jakiś wariat Paskiem B3 latał po pasach wyprzedzając jak popadło, po czym gwałtownie zjechał na awaryjny przy samej barierze żeby ominąć bramkę odcinkowego pomiaru prędkości - dobrze, że się nie rozbił...
- na 18 km A1 machaliśmy do "filmowców" na moście autostradowym
- w sumie na A1 chyba z 5-6 aut na awaryjnym (w tym Porsche)
- na 102 km DK5 pozdrowiliśmy myśliwych w czarnej Vectrze
- przed Sulechowem wyprzedzał nas bus, bo mu się spieszyło, na wylocie z wioski zaliczył sarnę - dobrze, że pozwoliłem mu się wyprzedzić

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
- Imię:: Ola
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
na obwodnicy Trójmiasta są tylko bramki viatoll ...chyba..Turanek pisze:[...]
filmowców - amatorów czy filmowców, którzy za ok miesiąc, dwa podeślą kadry z filmu?Turanek pisze: - na 18 km A1 machaliśmy do "filmowców" na moście autostradowym

- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
A jak )Eljot pisze:niko02 pisze: Tyle atrakcji![]()
![]()
[ Dodano: Pon Maj 06, 2013 23:14 ]
Turanek pisze: - przed Sulechowem wyprzedzał nas bus, bo mu się spieszyło, na wylocie z wioski zaliczył sarnę - dobrze, że pozwoliłem mu się wyprzedzić![]()
Coś w tych sarnach jest. Na 5km przed celem na drodze przed nami przechodziły 2 sarny zajmując oba pasy. Zaczęliśmy gwałtownie hamować, a w tym momencie zaczął wyprzedzać nas Sharan. mało nie wjechał nam w dupę, strąbił nas, a potem lekko się zdziwił widząc na swoim pasie sarnę. Ostre hamowanie ale później przeprosiłTomas pisze:Saren to ja w życiu tyle nie widziałem co wczoraj na trasie, większość skubała trawę w rowie, także niebezpiecznie blisko.

- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
[ Polaków rozmowy, udało się odwieźć całego i zdrowego forowicza który "zasłabł" był od nadmiaru... jodu??? na "pokoje", donieść się nie dało bo chłop słusznej postury jest
, touran morfeusza dał radę, dokumentacja w telefonie mutiego
]
W końcu chwila by przeprosić i podziękować.
Mianowicie przeprosiny należą się wszystkim,którzy musieli oglądać te zwłoki !!
a podziękowania tym,którzy pomogli je odtransportować,nie jest mi znana liczba uczestników "ostatniego pożegnania" ,z tego co wyczytałem to ukłony dla Morfeusza i marcelid
Ps.1.po takich upadkach człowiek podnosi się jeszcze silniejszy i mądrzejszy.
2. Muti mam nadzieję że zostaniesz do końca"gentlemanem "

W końcu chwila by przeprosić i podziękować.
Mianowicie przeprosiny należą się wszystkim,którzy musieli oglądać te zwłoki !!
a podziękowania tym,którzy pomogli je odtransportować,nie jest mi znana liczba uczestników "ostatniego pożegnania" ,z tego co wyczytałem to ukłony dla Morfeusza i marcelid
Ps.1.po takich upadkach człowiek podnosi się jeszcze silniejszy i mądrzejszy.
2. Muti mam nadzieję że zostaniesz do końca"gentlemanem "