Witam, orientujecie sie, jaki jest koszt zalozenia klimatyzacji do modelu z 2004r ?
Czy jest w ogole oplacalne?
No i drugie pytanie, widzialem niektore modele z ladniejszym panelem sterowania - czy mozna ten panel tez przelozyc?
Koszt założenia klimatyzacji, 1.6, 2004r
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Koszt założenia klimatyzacji, 1.6, 2004r
Ostatnio zmieniony czw sie 04, 2011 22:09 przez dmx81, łącznie zmieniany 1 raz.
- rumun_58
- Użytkownik
- Auto:: 1T1 HL BLS 06"
- Imię:: Bartek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Koszt tak ja popatrzysz po częściach na all.. to ok 2500 zł za używki plus robocizna nie wiem ile dokładnie, ale myślę że w 4000zł byś się zmieścił na gotowo. Czy jest sens? Jeśli chcesz pojeździć autem klika lat i masz tyle pieniędzy, to ma, warunki w Polsce w lato coraz bardziej tropikalne, klima się zawsze przyda. Co do panelu sterowania to wydaje mi się, że chodzi Ci po prostu o panel climatronic, możesz go montować, wszystko to kwestia pieniędzy.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
czyli trzeba od razu montujac klimatyzacje montowac climatronic ?
duzo drozej wychodzi?bo wyglada wg mnie ladniej
PS >> doszukalem sie czegos takiego
http://allegro.pl/caddy-touran-klimatyz ... 63112.html
na co zwracac uwage, kupujac uzywana klimatyzacje (jesli sprzedajacy twierdzi, ze jest 100% sprawna)
na co zwracac uwage, kupujac uzywana klimatyzacje (jesli sprzedajacy twierdzi, ze jest 100% sprawna)
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Możesz zawsze założyć manualną myślę że prościej i wyjdzie taniej. Regulowanie temperatury i tak już masz w panelu. Co do używanej zależy w jakich cenach są. Jeżeli mała będzie róźnica pomiędzy używaną a nową to lepiej kupić nową.dmx81 pisze:czyli trzeba od razu montujac klimatyzacje montowac climatronic ?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Znajomy dokładał w toyocie ale w ASO i nie było problemu. W przypadku kolegi odżałowałbym więcej i odstawił samochód do ASO - jak spierd..lą to jest bezproblemowa gwarancja.Rauko pisze:Myślę, że nowa będzie kilka razy droższa, bo pewnie poza ASO nie uda się kupić wszystkich części nowych.
Zastanawia mnie, czy to faktycznie tylko takie części/zmiany są potrzebne, żeby dołożyć klimatyzację?