w opisie jedengo z kolegów z forum znalazlem taki wpis:
- adaptacja samoczynnego domykania szyb przy zamykaniu auta → UDANA
pytajac sie go dokladnie dowiedzialem sie ze mozna tak przestawic ze domykanie odbywa sie prawie automatycznie .... tzn nie trzeba trzymac przycisku zeby podomykla a wystarczy ze zacznie i juz sam dokonczy ...
i teraz pytanie jak to zrobic ?
podobno kolega jeżu cos wie na ten temat
Najnowsze POI do RNS - 21.10.2013 Mój chomik - redart_vw
Wchodzisz w LC (długie kodowanie ) w 46-Central Conv i tam zaznaczasz ptaszka przy opcji Comfort Function automatic closing zapisać i już masz. Byte03 lub 06 w zależności od typu.
Takie mało pytanko, czy te zamykanie szyb działa tylko jak trzymamy przycisk na pilocie czy tak samo działa jak wciśniemy przycisk na drzwiach ?
Jeżeli działa również jak zamykamy szybę od środka (czytaj przyciskiem na drzwiach) to dla mnie lipa. Jeżeli działa tylko jak domykamy szyby z pilota to bardzo fajna funkcja.
Tomasz_W-wa, Wystarczy tylko przycisnąć 1s przycisk zamykania a szybki same dojadą do góry.... Nie trzeba trzymać cały czas wciśniętego przycisku na pilocie podczas suwu szyby w górę.... tak to działa....
jeżu rozumiem, ale chodzi mi czy tak samo będzie działać domykanie szyby jak włączymy przełącznikiem w drzwiach ?
Przełącznik zamykania/otwierania szyby w drzwiach ma dwa tryby działania, jak włączymy go lekko do pierwszego "kliku" (tak to napisze) to trzeba trzymać przycisk i szyba się otwiera/zamyka jak puścimy to szyba zostanie w danym miejscu, a jak weźmiemy bardziej do drugiego "kliku" i puścimy szyba się zamknie/otworzy do końca.
Czyli jak ustawimy tą funkcję to będziemy mieli tylko otwieranie/zamykanie do końca.
Czy ta funkcja odnosi się tylko do zamykania/otwierania przez pilota.
Nie no szukajcie Byte03 lub 06 w zależności od typu. Comfort Function automatic closing. Przeszukajciee bajt po bajcie.... Cheles w polifcie tego niema? Nie wierzę. Podaj nr sterownika i kodowanie 46