wymiana filtra paliwa bez uszczelki
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
wymiana filtra paliwa bez uszczelki
W sobote byłem wymienić wszystkie filtry, stałem obok mechanika i wieczorem przeglądałem filmik odnośnie wymiany filtra
( http://www.youtube.com/watch?v=bJ04x7SU7pE )
i się spostrzegłem, że przy wymianie filtra paliwa (chyba zapomniał) wymienić uszczelki.
Pytanie – nie jestem na 100% pewny czy zapomniał, ale jeśli się tak stało to czy coś się może stać w związku z tym ze nie wymienił tej uszczelki ? albo, że wymienił filtr i zostawił starą uszczelke?
( http://www.youtube.com/watch?v=bJ04x7SU7pE )
i się spostrzegłem, że przy wymianie filtra paliwa (chyba zapomniał) wymienić uszczelki.
Pytanie – nie jestem na 100% pewny czy zapomniał, ale jeśli się tak stało to czy coś się może stać w związku z tym ze nie wymienił tej uszczelki ? albo, że wymienił filtr i zostawił starą uszczelke?
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
podjechałem do mechanika, oczywiście bez zadnego problemu wymienili filtr, tzn dostałem nowy i juz inny mechanik załozył go przy mnie razem z uszczelka.
mam tylko pytanie, bo przy wymianie filtra powinno sie odessac paliwo i wyczyscic zawartość tego pojemnika ze "śmieci" czy jesli mechanik za pierwszym razem to zrobił tzn około 2 tygodnie tymu, to czy teraz przy wymianie tez powinien odessac paliwo z pojemnika na filtr i przeczyscic z paprochów czy ten zabieg po tak krótkim czasie jest zbędny ?
mam tylko pytanie, bo przy wymianie filtra powinno sie odessac paliwo i wyczyscic zawartość tego pojemnika ze "śmieci" czy jesli mechanik za pierwszym razem to zrobił tzn około 2 tygodnie tymu, to czy teraz przy wymianie tez powinien odessac paliwo z pojemnika na filtr i przeczyscic z paprochów czy ten zabieg po tak krótkim czasie jest zbędny ?
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 677 razy
Twierdzę ,że zbędny..... fajno,że udało Ci się pozytywnie załatwić sprawę...mam tylko pytanie, bo przy wymianie filtra powinno sie odessac paliwo i wyczyscic zawartość tego pojemnika ze "śmieci" czy jesli mechanik za pierwszym razem to zrobił tzn około 2 tygodnie tymu, to czy teraz przy wymianie tez powinien odessac paliwo z pojemnika na filtr i przeczyscic z paprochów czy ten zabieg po tak krótkim czasie jest zbędny ?