klimatyzacja

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
Awatar użytkownika
misiusrem76
Auto:: Touran
Imię::

klimatyzacja

Post autor: misiusrem76 »

witam
mam problem z klimatyzacja , a mianowicie na zimnym silniku nie chłodzi ,dopiero po osiągnięciu temp. 90 oC zaczyna działać (chłodzić).W ASO zdiagnozowano uszkodzony kompresor,koszt wymiany 2700 zł.Mam pytanko jak to możliwe ,że kompresor niby uszkodzony a na rozgrzanym silniku klima chłodzi?Czy aby ASO nie chce pójść na skróty?Z góry dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: klimatyzacja

Post autor: cheles »

misiusrem76 pisze:witam
mam problem z klimatyzacja , a mianowicie na zimnym silniku nie chłodzi ,dopiero po osiągnięciu temp. 90 oC zaczyna działać (chłodzić).W ASO zdiagnozowano uszkodzony kompresor,koszt wymiany 2700 zł.Mam pytanko jak to możliwe ,że kompresor niby uszkodzony a na rozgrzanym silniku klima chłodzi?Czy aby ASO nie chce pójść na skróty?Z góry dzięki za pomoc
ASO zawsze idzie na skróty - motto ASO: nie zastanawiaj się - podłącz pod komputer - wymień na nowy - klient i tak zapłaci :-)
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
materazzi
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

szwankujaca klima

Post autor: materazzi »

Witam. Upaly lada chwila nadejda wiec chcialbym sprobowac ogarnac moj problem. Otoz klima w moim tourku raz dzialala a raz nie.czasami uruchomienie klimy powodowalo wylaczenie wlaczenie cieplego silnika,wciskanie,wyciskanie econa. Klima dzialala himerycznie co było denerwujace.teraz jakby wgl sie nie uruchamia.nie ma zadnych bledow w vcdsie. Klima byla nabijana 2 lata temu.od poczatku szwankowala dzialajac jak opisalem.pytanie co moze byc przyczyna problemu?czy sprezarke latwo jest wymienic?
ODPOWIEDZ