witam
mam problem z klimatyzacja , a mianowicie na zimnym silniku nie chłodzi ,dopiero po osiągnięciu temp. 90 oC zaczyna działać (chłodzić).W ASO zdiagnozowano uszkodzony kompresor,koszt wymiany 2700 zł.Mam pytanko jak to możliwe ,że kompresor niby uszkodzony a na rozgrzanym silniku klima chłodzi?Czy aby ASO nie chce pójść na skróty?Z góry dzięki za pomoc
klimatyzacja
- misiusrem76
- Auto:: Touran
- Imię::
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: klimatyzacja
ASO zawsze idzie na skróty - motto ASO: nie zastanawiaj się - podłącz pod komputer - wymień na nowy - klient i tak zapłaci :-)misiusrem76 pisze:witam
mam problem z klimatyzacja , a mianowicie na zimnym silniku nie chłodzi ,dopiero po osiągnięciu temp. 90 oC zaczyna działać (chłodzić).W ASO zdiagnozowano uszkodzony kompresor,koszt wymiany 2700 zł.Mam pytanko jak to możliwe ,że kompresor niby uszkodzony a na rozgrzanym silniku klima chłodzi?Czy aby ASO nie chce pójść na skróty?Z góry dzięki za pomoc
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
szwankujaca klima
Witam. Upaly lada chwila nadejda wiec chcialbym sprobowac ogarnac moj problem. Otoz klima w moim tourku raz dzialala a raz nie.czasami uruchomienie klimy powodowalo wylaczenie wlaczenie cieplego silnika,wciskanie,wyciskanie econa. Klima dzialala himerycznie co było denerwujace.teraz jakby wgl sie nie uruchamia.nie ma zadnych bledow w vcdsie. Klima byla nabijana 2 lata temu.od poczatku szwankowala dzialajac jak opisalem.pytanie co moze byc przyczyna problemu?czy sprezarke latwo jest wymienic?