Z tego co pisałeś że elektryk czyścił kable i chwile było ok - to dla mnie przewody gdzieś są nie halo. Na próbę można podciągnąć kable prosto z akumulatora do Bordnetz i zobaczyć odczyty bo jak dla mnie są za niskie.
A może jakieś luzy na skrzynce bezpiecznikowej w komorze silnika? Sprawdz te blaszkowe "bezpieczniki mocy" czy tam coś się nie dzieje, luz albo prędzej śniedz
Jest jeszce jedna rzecz, zauważyłem że gdy obroty są w normie to jest zwiększone spalanie na 0,7. Myślałem, że to wtryski ale wczoraj zaobserwowałem że po wyłączeniu świateł obroty spadają do ksiązkowych 0,5 l.
[ Dodano: Czw Cze 20, 2013 21:43 ] Skany na włączonym silniku - wyłączone wszystkie odbiorniki (klima, radio światła itd)
Skany na włączonym silniku - włączone wszystkie odbiorniki (klima, radio światła itd)
napięcie, stan pracy silnika na wolnych obrotach, obciążenie alternatora. (wrzuciłbym załącznik ale limit na forum jest przekroczony - taki dostaje komunikat)
TomTDI pisze:napięcie, stan pracy silnika na wolnych obrotach, obciążenie alternatora. (wrzuciłbym załącznik ale limit na forum jest przekroczony - taki dostaje komunikat)
Musisz wrzucić foty na zewnętrzny serwer i dopiero potem linka na forum.
Jakieś 300 km temu zmieniłem baterię na pożyczoną starą Vartę 70 Ah. Od tego momentu ani razu nie podniosło mi obrotów. Włączałem wszystkie urządzenia, światła, grzanie lusterek szyby, radio. Nic, żadnych anomali.
Dziś zrobiłem skan, w pierwszym powróciły stare błędy w tym 01598, ale po wykasowaniu już nie wróciły. Za kilka dni powtórzę skan jeżeli błędy nie wrócą to wniosek jest jeden, akumulator do wymiany.
Wujku Michale, brałem to pod uwagę tylko widzisz akumulator dopiero skończył rok i był dwa razy sprawdzany w stacji no i wyszło że jest OK. Ale nigdy nie mówię nigdy i powoli rozglądam się za jakimś Boschem albo Vartą