Czarnuch :)
- sianko86
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi CFHC 140km 2011rok
- Imię:: Damian
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
bede u niego to mi dzis wytlumaczy. z tego co gadal mi inny mechanik to jest mozliwe zeby dwumas i jego drgania uszkodzily "zmiekczyly" walek rozrzadu i dlatego pekl a pekniety walek uszkodzil tloki i dal tez o sobie przebieg 420tys. nie jestem mechanikiem i pozostaje mi im wierzyc. tak jak pisalem wczesniej widzialem jak rozbierali silnik i walek byl pekniety . malo tego stalo sie to podczas jazdy, zaczynalem wyprzedzac(mialem ok 90km/h) z gorki inne autko i na jego wysokosci cos strzelilo byl chrobot (jak wbicie biegu bez sprzegla) wszystko zgaslo i silnik juz nawet nie chcial zakrecic. samochod na linke i do mechanika. tak to wygladalo 

- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
sianko86, to rozumiem że pękł ci WAŁ,a nie WAŁEK ROZRZĄDU,bo to 2 skrajnie różne części
Pęknięcie wału to rzadkość ze względu na rygorystyczne testy jakie przechodzi i "męczarnie" na specjalnym stanowisku,jednakże było słychać o pękających wałach w 8V silnikach 1.9 i 2.0 TDI,a i przebieg sowity,także zmęczenie materiału+ drgający i szarpiący cały układ korbowo tłokowy dwumas mógł wspomóc awarie...
Generalnie nieciekawie...

Generalnie nieciekawie...
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- sianko86
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi CFHC 140km 2011rok
- Imię:: Damian
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
rozwazalem taka opcje jak chodzilo o wal ale z takimi uszkodzeniami (praktycznie wszystko) to wymieniam na inny motor jak pisalem wczesniej. myslalem ze wyjdzie taniej nie kupujac calego ale niestety wyszlo inaczej. takze silnik bedzie z przebiegiem ok 70tys od skody z takim samym oznaczeniem BKC. a co do przebiegu to czy moge cofnac licznik jezeli w skodzie mial tyle??czy ubezpieczenie AC pozwala na to??
- Bartolomeo171
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::