Dodatki do paliwa DIESEL.
-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Też to lałem do poprzedniej fury i zdało egzamin w 100%. Dbałem o silnik (wymiana oleju oraz filtrów co 15tyś). Paliwo Neste24 czasem Orlen. 270tyśkm i ani razu nie potrzebowałem pomocy, 2 letni aku srebrny Bosch.Ciapek pisze:zrobiłem rozeznanie w necie, na ślepo poszedłem na stację Shella aby coś mi doradzono. I doradzono Skydd Black Arrow. Odziwo koleś z Shella nie polecił produktu Shella, ale ten szwedzki produkt
Całoroczny preparat zalecany w zimie.
Lałem cały bak ok. 50 L, na to leje się 50 ml preparatu czyli 1/10 butelki 500 ml.
Wiem, że Dodi też to leje.
Szukajcie a znajdziecie.
-
- Początkujący
- Auto:: cross BLS 2007
- Imię:: Janusz
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Witam serdecznie
Chciałem odświeżyć temat i zapytać co polecacie na oczyszczenie pompowtrysków?
Ja mam Siemensa piezo plus zmniejszenie mocy i większe spalanie. Mam wrażenie że auto trzeba coraz bardziej cisnąć żeby przyspieszyć.
Przypuszczam że może paść odpowiedź wymiana pompowtrysków lub kompiel w wanience ultradźwiękowej. Najpierw jednak chciałem spróbować czegoś z poniższych. Dodam, że jestem już po wymianie jednego pompowtrysku.
1. Rozumiem, że polecacie ten STP Formuła do czyszczenia wtryskiwaczy Diesla - super koncentrat?
2. KLEEN-flo Injector Kleen - dodatek do czyszczenia wtryskiwaczy - diesel - ktoś to testował?
3. Wynn's DIESEL INJECTOR CLEANER - czyści i konserwuje wtryskiwacze silnika Diesla - ktoś to testował?
4. Xeramic Cleaner Diesla - preparat do czyszczenia wtryskiwaczy Diesla - ktoś to testował?
5. TKO DIESEL 475 ML KF888 - ktoś to testował?
6. K2 DIESEL Czyszczenie wtryskiwaczy w silnikach - ktoś to testował?
Ewantualnie jeżeli jest coś innego skuteczniejszego niż te z listy to proszę o info.
Pozdrawiam i czekam na informację
Chciałem odświeżyć temat i zapytać co polecacie na oczyszczenie pompowtrysków?
Ja mam Siemensa piezo plus zmniejszenie mocy i większe spalanie. Mam wrażenie że auto trzeba coraz bardziej cisnąć żeby przyspieszyć.
Przypuszczam że może paść odpowiedź wymiana pompowtrysków lub kompiel w wanience ultradźwiękowej. Najpierw jednak chciałem spróbować czegoś z poniższych. Dodam, że jestem już po wymianie jednego pompowtrysku.
1. Rozumiem, że polecacie ten STP Formuła do czyszczenia wtryskiwaczy Diesla - super koncentrat?
2. KLEEN-flo Injector Kleen - dodatek do czyszczenia wtryskiwaczy - diesel - ktoś to testował?
3. Wynn's DIESEL INJECTOR CLEANER - czyści i konserwuje wtryskiwacze silnika Diesla - ktoś to testował?
4. Xeramic Cleaner Diesla - preparat do czyszczenia wtryskiwaczy Diesla - ktoś to testował?
5. TKO DIESEL 475 ML KF888 - ktoś to testował?
6. K2 DIESEL Czyszczenie wtryskiwaczy w silnikach - ktoś to testował?
Ewantualnie jeżeli jest coś innego skuteczniejszego niż te z listy to proszę o info.
Pozdrawiam i czekam na informację
Ostatnio zmieniony śr wrz 19, 2012 22:56 przez Marco_Polo, łącznie zmieniany 1 raz.
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Ktoś to kiedyś na forum polecał i ja jeżdżę non stop na tym:
http://www.autochemia24.pl/product-pol- ... r-1l-.html
I korekty na pompkach mi się nieco poprawiły od czasu sprowadzenia fury, chociaż od początku były niezłe.
I korekty na pompkach mi się nieco poprawiły od czasu sprowadzenia fury, chociaż od początku były niezłe.
- borge
- Przeglądacz
- Auto:: Nissan X-Trail
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
glownym przeznaczeniem Skydd'a jest przeciwdzialanie wydzielania parafiny z ON w okresie zimowymRauko pisze:Ktoś to kiedyś na forum polecał i ja jeżdżę non stop na tym:
i przyznaje ze tez to dodawalem do ON ale tylko w czasie bardzo niskich temperatur
srodkami specjalizowanym do czyszczenia wtryskiwaczy sa bardziej te ktore wymienil w swoim poscie Marco_Polo
czytajac opinie uzytkownikow spotkalem sie dodatkowo z pozytywnymi opiniami o:
Motul Fuel System Clean
Liqui Moly Diesel Spulung
natomiast widzialem (nie pomne juz gdzie) negatywna opinie o srodku STP
zaznaczam ze dotad nie stosowalem zadnego z srodkow, na razie jedzie do mnie kurier
z Liqui Moly Engine Flush do czyszczenia silnika przy zmianie oleju
pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Witam.
Nigdy nie stosuję żadnych środków do paliwa.Widziałem wtryski po stosowaniu różnych środków.Zimą paliwo z odpowiednią temperaturą blokady filtra i to wszystko.W wcześniejszych latach do paliwa stosowano naftę.
Nigdy nie stosuję żadnych środków do paliwa.Widziałem wtryski po stosowaniu różnych środków.Zimą paliwo z odpowiednią temperaturą blokady filtra i to wszystko.W wcześniejszych latach do paliwa stosowano naftę.
Ostatnio zmieniony czw wrz 20, 2012 12:39 przez pawel07777, łącznie zmieniany 1 raz.
WITAM [you]
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
a masz pewność jakie paliwo tą "zimom"pawel07777 pisze:Witam.
Nigdy nie stosuję żadnych środków do paliwa.Widziałem wtryski po stosowaniu różnych środków.Zimom paliwo z odpowiednia temperaturą blokady filtra i to wszystko.W wcześniejszych latach do paliwa stosowano naftę.

- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Znalazłem w sieci informację o środkach firmy Forte.
Do paliwa dolewa się środek czyszczący Forte Advaanced Diesel Fuel Conditioner. Podobno jest skuteczny.
Ogólnie doczytałem się, że powinno się przeczyścić cały układ paliwowy środkami Forte.
Podobno zastosowanie całego pakietu daje dopiero skutki. Czy ktoś z tego korzystał?
Cały pakiet kosztuje około 600PLN.
Cena w/w produktu do paliwa kosztuje około 75PLN.
Pozdrawiam
Do paliwa dolewa się środek czyszczący Forte Advaanced Diesel Fuel Conditioner. Podobno jest skuteczny.
Ogólnie doczytałem się, że powinno się przeczyścić cały układ paliwowy środkami Forte.
Podobno zastosowanie całego pakietu daje dopiero skutki. Czy ktoś z tego korzystał?
Cały pakiet kosztuje około 600PLN.
Cena w/w produktu do paliwa kosztuje około 75PLN.
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Mi to brzmi jak reklama. Najlepszy jest proszek X, ale żeby biel była bielsza to zalecamy wybielacz X, a jak chcesz mieć świeży zapach swoich czystych rzeczy koniecznie użyj płynu do płukania X, tylko komplet naszych produktów daje znakomity efekt końcowy.
Nie twierdze że Ty reklamujesz, tak to odczytałem, tzw artykuł sponsorowany.
Nie twierdze że Ty reklamujesz, tak to odczytałem, tzw artykuł sponsorowany.