Ojcowóz czyli Turek mojego ojca

Tu chwalimy się naszymi autami. Jeden temat = jedno auto.
vic86
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Ojcowóz czyli Turek mojego ojca

Post autor: vic86 »

Witam Wszystkich.
Dziś przedstawiam Wam Touranika, który należ do mojego taty. Wczoraj jechałem nim do Poznania i powiem Wam że bardzo mnie przekonał do siebie. Pomimo iż zaprzedałem duszę mojemu A4 to zakładam kupno takiego za rok bądź dwa jak rodzina mi się powiększy :P
Ale wróćmy do samochodu:
Rocznik 2004
Przebieg na dzień 14.06.2013 78800km
Skrzynia 6biegów
Silnik 1,6 85KW
Wersja Basic. Auto generalnie serwisowane w ASO do końca. Auto zostało odkupiona od znajomego, który go kupił w Polskim salonie.
Szału nie ma bo w środku elektryka tylko z przodu z tyłu korbotronik. W końcu to wersja BASIC.
Przeprowadzone modyfikacje:
Montaż dwustrefowej klimy z chłodzonym schowkiem :ok:
Światła do jazdy dziennej zakodowane :ok:
Oddałem też ojcu moje alu 15" które śmigały na A4 wcześniej :ok: ( w sumie nawet prezentują się lepiej niż u mnie)

Auto obecnie prezentuje się tak:
Obrazek
Po wczorajszej trasie doszedłem do wniosku że trzeba wymienić kierat bo nie za dobrze w ręce leży i dołożyć tempomat. Auto nie jest demonem szybkości ale nie jest takowe potrzebne. Faktem że przed poznaniem by coś wyprzedzić redukcja do 3-4 biegu ale taki silnik.
W miarę rozwoju samochodu wrzucę kolejne foto.
Na koniec auto któremu zaprzedałem duszę:
Obrazek

Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
kazan13
Zaawansowany
Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
Imię:: Zbyszek
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy

Post autor: kazan13 »

parę modów i z basica zrobicie highlina :haha: , audi też spoko, w końcu rodzina, jednak pozycja za kierownicą przemawia za tourkiem - powodzenia :D
vic86
Początkujący

No pozycja super. Siedzenia też wygodne. U mnie po takiej trasie to wysiadam na czworaka a tu z 1 przystankiem i to tylko dlatego że maruderzy na pokładzie
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Witaj.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomalah
Przeglądacz
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Tomalah »

Witaj, jak autko pewne to warte zainteresowania. Na pewno odwdzięczu się swoją wszechstronnością. Jak tylko będziecie chcieli, a widze, że chcecie to wyposażenie sie podciągnie. Gratuluje wyboru i możliwości odkupienia Tourana z takim przebiegiem.
Co do Audi to też fajne. Sam jeździłem poprzednio takim tylko Avant. Sześć lat bez najmniejszego kłopotu poza normalną eksploatacją.
Touran'ek Czerwonoskóry
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Autko błagające o mody!
Piękny materiał!
:D
Widać, ze masz smykałkę do zabaw modowych to dobrze.
:brawa:
Aczkolwiek wydaje mi się, czy zapomniałeś o tym...
:shock:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
vic86
Początkujący

Eljot pisze:Autko błagające o mody!
Piękny materiał!
:D
Widać, ze masz smykałkę do zabaw modowych to dobrze.
:brawa:
Aczkolwiek wydaje mi się, czy zapomniałeś o tym...
:shock:

Powitalnia już była w styczniu gdzieś :P aczkolwiek nie umiem się połapać i sprawdzić.
Co do audi to przeprowadziłem dość sporą listę modyfikacji z montażem fis włącznie. Turek to jednak wyższa szkoła jazdy. Na pierwszy strzał pójdzie tempomat :P aczkolwiek muszę to głębiej rozpoznać.

Auto jest pewne, z pewnym przebiegiem i tylko to zadecydowało że został zakupiony BASIC

[ Dodano: Czw Lip 25, 2013 22:49 ]
No cóż turanik pokazuje trochę swoje fochy ale damy radę. Nie takie rzeczy.
W międzyczasie wpadły zasłonki w okna na boki i tył (te z Allegro) i w sumie jest to super sprawa pomimo 350zł. Aż zachciałem takie mieć w moim B5 ale niestety nie ma :( Do tego ori klocki na tył bo mechanik mówił że się kończą. W sumie wymienialiśmy je sami i były całkiem całkiem jeszcze ale jak już było rozebrane to wpadły nowe.

Pogrzebałem też trochę w tym komforcie i coś tam idzie nawet odpalić. Musze albo załatwić spolszczenie do VCDS albo rozgryźć bo kratek do zaznaczania dość sporo się znalazło :lol:
ODPOWIEDZ