artykuł tych diesli unikać
-
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
- Imię:: Zbigniew
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Założyłem kiedyś temat na innym forum vw żeby użytkownicy silników 2.0 wpisywali się jeśli musieli wymienić głowicę w swoich silnikach ,żeby policzyć ile było takich przypadków. Odzew był słaby ,nie wiem czy to wstydliwy problem ,czy jednak takich przypadków było niewiele. VW nie podaje statystyk. Ludzie się tak wystraszyli że na forach pełno jest wpisów z obawami o stan swoich głowic ale konkretnych przypadków wymiany jest mało chyba że jadą do ASO i tam pierwsza diagnoza jest:głowica do wymiany bo zysk z wymiany jest spory.Na naszym forum jest dużo użytkowników silników 2.0. Kto wymienił głowicę ,proszę się wpisywać.
Minęło już sporo czasu i odzew prawie zerowy. Właściciele Touranów lub innych VW z pękniętymi głowicami ujawnijcie się!!!!
Ponawiam prośbę
Minęło już sporo czasu i odzew prawie zerowy. Właściciele Touranów lub innych VW z pękniętymi głowicami ujawnijcie się!!!!
Ponawiam prośbę
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
dokładnie... ja też sie do tej pory broniłem przed silnikiem 2.0 ... stwierdziłem, że skoro stac mnie na taki samochód to i powinno mnie stac na jego naprawe... a co ma sie zepsuć to sie zepsuje i w 1.9... a komfort jazdy jest zupelnie innyseba244 pisze:Czyli generalnie panowie autem trzeba jeździć , co sie zepsuje naprawić i co miesiąc na spoty jeździć...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I będzie wszystko ok![]()