Dodi/Aki a schowek wychodzi bez problemu, podajcie mocowania itp. też mnie naszło by podobnie wykonać.Dodi pisze:narazie nie dysponuje ale jak chcesz to zrobie... a tak w skrócie to wyciągasz schowek lub zmieniarkę, wkładasz CB mocowane na tej samej zasadzie jak gdzie indziej, doprowadzasz kabel antenowy od spodu tunelu, zasilanie bierzesz z tylnej zapalniczki na tzw. motylki i gotowe...aki pisze:Dodi podeślij foto, pomógłbyś mi tymi fotami
CB zamiast zmieniarki
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
- cheles
- Władca postów
Dzięki ale chodziło mi tylko czy przeszły załączniki. Ja pierwszy weekend czerwca zabieram się do pracy i wypróbowaniu - foty dodam. Tych kosmetyków używają we flocie dworu angielskiego. Kolega ma mi sprawdzić ceny w anglii i czy by się opłacało ściągnąć a nie kupować u nas.[/code]aki pisze:tak załączniki mam dzisiaj odebrałem na telefonie he, jeszcze nie zaglądałem ale jak tylko czas pozwoli to przysiądę. Dzięki wielkiePiwo poszło
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
Dzisiaj dałem rady zamówić spienione PCV w kolorze czarnym teraz tylko czekać na paczkę:), zastanawia mnie czy antena PRESIDENT FLORIDA będzie odpowiednia. Dla tych co napiszą że nie powiem że najbardziej zależy mi na długości bata aby był jak najkrótszy ze względu na mojego lenia, czyli nie chce mi się anteny ściągać przy wjeżdżaniu do garażu. Może ktoś poleci fają antenę podobnej długości?
- cheles
- Władca postów
Zawsze możesz kupić łamaną z motylkiemaki pisze:Dzisiaj dałem rady zamówić spienione PCV w kolorze czarnym teraz tylko czekać na paczkę:), zastanawia mnie czy antena PRESIDENT FLORIDA będzie odpowiednia. Dla tych co napiszą że nie powiem że najbardziej zależy mi na długości bata aby był jak najkrótszy ze względu na mojego lenia, czyli nie chce mi się anteny ściągać przy wjeżdżaniu do garażu. Może ktoś poleci fają antenę podobnej długości?

- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
kopertówki zamówione
teraz trzeba pomyśleć gdzie ulokować niebieskie LEDY?
[ Dodano: Pią Maj 25, 2012 13:33 ]
Płyta PCV własnie przyjechała do mnie
w poniedziałek zabieram się za robote
Jako iż znalazłem trochę czasu, zabrałem się za realizowanie mojego projektu.
Z zamówionego PCV wyciąłem tzw. kieszeń na CB radio która zostanie umiejscowiona w podłokietniku zamiast schowka czy też plastikowej kieszeni (w miejsce zmieniarki CD).
Antenę PRESIDENT FLORIDA umiejscowiona będzie za anteną GPS na dachu a przed klapą tylną. Oryginalnie antena ma 4 metry kabla, a na taką modyfikację potrzeba 6 metrów. W tej antenie nie wymienimy kabla na dłuższy, i dlatego potrzebujemy przedłużkę. Dostępne przedłużki mają 2m, 4m, 6m. 2 metry przedłużki kosztuje 24 zł. Na foto antena jest na szmatce gdyż nie mam jeszcze gumowej podstawy.

Kabel poprowadzony podobnie jak uszczelka wokół klapy tylnej do tylnego światła.
Światło odkręciłem i znalazłem tam małą szczelinkę idealną na poprowadzenie kabla dalej.
Trochę się zdziwiłem że nie było żadnego otworu do środka gdzie mógłbym puścić kabel, no ale rozwiązanie chyba dobre, na pewno będzie to można szybko zdemontować.

Poniżej widać miejsce wprowadzenia kabla do środka.

Tak się zastanawiam czy podczas deszczu nie będzie wilgotno w bagażniku.
Takie poprowadzenie kabla ma jeszcze jeden minus, mianowicie podczas załadunku łatwo uszkodzić kabel lub też go zerwać, zależy co się wozi
W bagażniku odkręciłem dwie plastikowe śrubki trzymające osłonę plastikową (według mnie to wypełnienie plastikowe które daje płaską podłogę). Na foto widać idealne miejsce na kabel CB

Wyciągłem fotele drugiego rzędu
wyciągłem plastik maskujący próg i po jego zdjęciu zastałem mnóstwo miejsca na kabel

Plan był taki żeby kabel CB poprowadzić pod wykładziną, wzdłuż mocowań foteli aż do tunelu i dalej tunelem do podłokietnika. Nie jest to takie proste, gdyż ciężko dźwignąć wykładzinę, i poprowadzić tam kabel. Na pewno fajnie by to wyglądało ale znowu nie było by łatwe w szybkim demontażu.

Plastik maskujący próg zamontowany jest na dwóch plastikowych mocowaniach które należy przy demontażu przesunąć w stronę kierowcy i jednej spince, która którą widać na foto

Na razie na tym skończyłem, gdyż musiałem jechać z synem na trening.
[ Dodano: Sob Cze 02, 2012 16:14 ]
Dzisiaj dokończyłem prowadzić kabel do podłokietnika, i wsadziłem radio wraz z ramką aby zobaczyć jak to będzie wyglądać. Mam jeszcze ochotę zrobić parę otworów ala głośnik tak aby było słychać co jest gadane w radiu, no i zostało same podpięcie pod zapalniczkę z tyłu.

[ Dodano: Pią Maj 25, 2012 13:33 ]
Płyta PCV własnie przyjechała do mnie

Jako iż znalazłem trochę czasu, zabrałem się za realizowanie mojego projektu.
Z zamówionego PCV wyciąłem tzw. kieszeń na CB radio która zostanie umiejscowiona w podłokietniku zamiast schowka czy też plastikowej kieszeni (w miejsce zmieniarki CD).
Antenę PRESIDENT FLORIDA umiejscowiona będzie za anteną GPS na dachu a przed klapą tylną. Oryginalnie antena ma 4 metry kabla, a na taką modyfikację potrzeba 6 metrów. W tej antenie nie wymienimy kabla na dłuższy, i dlatego potrzebujemy przedłużkę. Dostępne przedłużki mają 2m, 4m, 6m. 2 metry przedłużki kosztuje 24 zł. Na foto antena jest na szmatce gdyż nie mam jeszcze gumowej podstawy.

Kabel poprowadzony podobnie jak uszczelka wokół klapy tylnej do tylnego światła.
Światło odkręciłem i znalazłem tam małą szczelinkę idealną na poprowadzenie kabla dalej.
Trochę się zdziwiłem że nie było żadnego otworu do środka gdzie mógłbym puścić kabel, no ale rozwiązanie chyba dobre, na pewno będzie to można szybko zdemontować.

Poniżej widać miejsce wprowadzenia kabla do środka.

Tak się zastanawiam czy podczas deszczu nie będzie wilgotno w bagażniku.
Takie poprowadzenie kabla ma jeszcze jeden minus, mianowicie podczas załadunku łatwo uszkodzić kabel lub też go zerwać, zależy co się wozi

W bagażniku odkręciłem dwie plastikowe śrubki trzymające osłonę plastikową (według mnie to wypełnienie plastikowe które daje płaską podłogę). Na foto widać idealne miejsce na kabel CB

Wyciągłem fotele drugiego rzędu

Plan był taki żeby kabel CB poprowadzić pod wykładziną, wzdłuż mocowań foteli aż do tunelu i dalej tunelem do podłokietnika. Nie jest to takie proste, gdyż ciężko dźwignąć wykładzinę, i poprowadzić tam kabel. Na pewno fajnie by to wyglądało ale znowu nie było by łatwe w szybkim demontażu.

Plastik maskujący próg zamontowany jest na dwóch plastikowych mocowaniach które należy przy demontażu przesunąć w stronę kierowcy i jednej spince, która którą widać na foto

Na razie na tym skończyłem, gdyż musiałem jechać z synem na trening.
[ Dodano: Sob Cze 02, 2012 16:14 ]
Dzisiaj dokończyłem prowadzić kabel do podłokietnika, i wsadziłem radio wraz z ramką aby zobaczyć jak to będzie wyglądać. Mam jeszcze ochotę zrobić parę otworów ala głośnik tak aby było słychać co jest gadane w radiu, no i zostało same podpięcie pod zapalniczkę z tyłu.

-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
no ładnie zakamuflowane. A z innej beczki. Jestem sporadycznym użytkownikiem CB, ale zawsze na pożyczonym sprzęcie szukam czegoś taniego np to: http://allegro.pl/cb-radio-canva-268-fl ... 01875.html
Co myślicie o takim lub podobnym sprzęcie ?
Może ktoś używa coś takiego ? Chętnie wysłucham wszystkie opinie i uwagi.
- cheles
- Władca postów
Tomas, już po cenie sądzę, że będzie zbierać różne szumy i trzaski. Na Twoim miejscu zastanowił bym się nad troszeczkę innym drożyszm radiem.Tomas pisze:no ładnie zakamuflowane. A z innej beczki. Jestem sporadycznym użytkownikiem CB, ale zawsze na pożyczonym sprzęcie szukam czegoś taniego np to: http://allegro.pl/cb-radio-canva-268-fl ... 01875.html
Jakość wykonania raczej kiepska, wzrost zakłóceń szczególnie pod liniami wysokiego napięcia, słaby odsłuch. Choć pewnie znajdą się pozytywne opinię. Poszukaj harrego

Zasięg radia to... 0.5 km co najwyżej
Ostatnio zmieniony ndz cze 03, 2012 19:30 przez cheles, łącznie zmieniany 1 raz.