Wydaje mi się że lekko więcej pali, około 0.3/0.4 l więcej. Według fisu. Nigdy nie liczyłem prawdziwego spalania (przejechane kilometry / zatankowane paliwo)niko02 pisze:Jkie Ci wychodzi spalanie?
Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka
Wydaje mi się że lekko więcej pali, około 0.3/0.4 l więcej. Według fisu. Nigdy nie liczyłem prawdziwego spalania (przejechane kilometry / zatankowane paliwo)niko02 pisze:Jkie Ci wychodzi spalanie?
Hej, nie często tu zaglądam, a to dlatego że w miare dobrze się sprawuje:-) Zgadza sie, byl na akcji serwisowej, co spowodowalo ze go zepsuli i dpf sie wypalał co chwile i przy okazji zarżneło mi egra. Obydwa dziadostwa zostały kopleksowo usuniete i dodano troszke wiecej mocypolka pisze:Cześć, jak się brązowy sprawuje? Miałeś na warsztacie poprawianie fabryki? Ja już przetrawiłem uszczelnianie środkowych nóg relingów i wymiana docisku sprzęgła. Przebieg 50 tys.km :-P
Ja na Twoim miejscu usunałbym chwasta dpfa razem z bratem egrem. Ale jak kolega pisze, diagnostyka to podstawa bo przyczyna problemów może być inna.cm812 pisze:Cześć,
Też mam takiego Tourana od niedawna... to już trzeci okaz
Ten to 2.0 DSG 170KM z 2011 roku i cholera spalanie to 10 litrów, na baku zrobiłem 550km !!!
Oczywiście zaświecił się zapchany DPF, poszedł na wypalanie i ... raczej dalej sytuacja ze spalaniem constans...
Piszesz, że auto samo ten DPF wypala... co zrobić aby tak się nie działo i aby spalanie wreszcie spadło do poziomu akceptowalnego? U nas ceny paliwa oj rosną!!!
mi tyle pali jak go katuje 160-180 na autostradziecm812 pisze:Cześć,
Też mam takiego Tourana od niedawna... to już trzeci okaz
Ten to 2.0 DSG 170KM z 2011 roku i cholera spalanie to 10 litrów, na baku zrobiłem 550km !!!
!