Światełka dzienne już posiadał, ale chce trochę więcej światełek jeszcze w środku domontować ....
Z wyposażenia :
-5 osób
-grzane dupki przód
-klima manualna
-el szybki przód,tył
Mój nabytek na początku musiał przejść pewną modyfikacje tzn DPF off a przy okazji chłopaki z Tune up zawirusowali go na 145 km.
Pierwsze prace jakie wykonałem to porządne czyszczenie bo śmieciarz a nie kierowca nim jeździł

Nowe tarcze i klocki (ate i trw), czyszczenie EGR, ze względu na kod silnika sprawdzenie wałka rozrządu.
Modyfikację zrealizowane: -DPF off
-wirus Tuneup
-wlepa klubowa z nickiem(podstawa)
-dokupiona roleta bagażnika oraz dywaniki gumowe vw
-hak oris w wypinaną kulą
-door warning lights
-footwell light
-dojazdóka 18"
-bord 3c8...e
-multifunkcja(początkowo gumki-ostatecznie plastyczki)
-włącznik świateł chrom
-lusterko fotochrom
-czujnik deszczu-zmierzchu
-gateway 1K0907530AA obecnie 7n0....
- led ze skody RS jako dzienne
-klapka w rolecie bagażnika
-tylne światła od cross
-dokładka zderzaka z odblaskami oraz ori miejscem na hak
-nawiewy powietrza chrom
-sterowanie lusterek chrom
-relingi chrom
-konserwacja podwozia i wnęk auta
-zmieniony climatic na climatronic z jednym silniczkiem
-panel climatronic 1k8907044AE
-przełączniki szyb z pazurkiem chrom
-radyjko made in china ale z dvd, blutooth itd
-kamerka cofania
-licznik czarno-biały
Planowane mody: -pełne webasto
-myślę o skórce
-
Więcej pokaże w trakcie prac

Wiosną 2014 wymieniona elastyczna rurka webasto

aaa i nowe rameczki klubowe

potem nowe dywaniki welurowe dzięki koledzę "badi"
mata bagażnika z inter cars

następnie trzeba było zadbać o lakier w końcu

Mam zamiar robić na dniach poprawkę woskowania to wstawie coś świeżego

Jakby nie było auto pokazało po tych środkach perłę o której wiedziałem tylko z palety barw vw.
I tak do lipca tylko myłem i czyściłem, trochę odkurzałem ... no i z forumowiczami na kebaba się umawiałem :PP

W ostatnim miesiącu autko dostało seryjny hak- dzięki manual "jarry"

Dziękuję za pomoc w realizowanych działaniach chłopakom którym chciało się tworzyć opisy do manuali oraz cesarzowi "marynarz75" za wskazówki jak mam wyjąć kości z borda

auto zawiozło mnie do ślubu dzień po wymianie borda na 3c8 ...e
Listopad 2014
Kierownica multifunkcja dzięki i od cesarza

jeszcze gumki ale niedługo

Zmienione gałeczko climatic

Wahacze z tyłu poprzeczne (krótki prosty i długi) wymagały regeneracji więc długie dostały tuleje Lemfordera a krótkie poliuretany
przed

i po wymianie tulei

Wyrzuciłem z bagażnika też styropian i wpadło w to miejsce koło 18"

zakupiłem też liqui Moly i wlałem na 20 l. paliwa... różnica w pracy wyczuwalna

Styczeń/luty
lustereczko:

widok z czujnikiem rls
http://en.fotoalbum.eu/images1/201312/2 ... 000005.jpg
widok rls z zewnątrz

I w końcu kiera dostała plastiki

Marzec 2015
-Dołożone halogeny z soczewką jako światła do jazdy dziennej i jako doświetlanie zakrętów w trybie świateł drogowych)
-zmieniony gateway na 1K0907530AA
-dołożona klapka w rolecie bagażnika z audi a4 passat b5 (inny kolor)

czerwiec/lipiec 2015
auto wymagało odświeżenia a szczególnie tylna klapa bo na niej ruda się posypała- więc wymiana na poliftową i lakierek

przy okazji wymieniłem tylne lampy na te od crossa i dokładkę zderzaka tył od fl.

nowa podkładka pod tablice rej:

zakupiłem już relingi w chromie, mam też nowe uszczelnienie tych relingów z aso i nigdy bym nie przypuszczał że te uszczelniacze za 80 kilka zł to jakaś dupna gąbeczka...

sierpień 2015
co roczny serwis klimy z ozonowaniem

wymiana letnich na nowe bo mi coś przód ścięło i zaraz po tym ponowna geometria czyli poprawka po tosie z Gdyni.

sierpień 2015 Dzisiaj założyłem kupiony od Jadaro prztyczek chrom od lusterek, wymieniłem zamek w drzwiach kierowcy bo mimo dobrego działania walił błędem a nie chciało mi się go przelutowywać.
Oraz wykonałem część instalacji w drzwiach z tyłu pod głośniki. Wiązkę z radia pod słupek mam już chyba z 1,5 roku puszczoną tylko muszę jeszcze słupki rozebrać i nowymi pinami podłączyć ale to przy okazji prania auta.
a i autko ma kpl kratek nawiewu chrom.

Przy okazji robienia instalacji drzwi zobaczyłem nadłamane ślizgi szyb tył więc

wrzesień/październik Przyszła pora na jakieś zmiany, przełamałem się bo JEDARO rozjaśnił trochę temat przy zmianie climatica na climatronic to dzięki częściom Taptej poszło jakoś. co prawda jeszcze nie skończone w 100% bo czekam na oringi z aso uszczelniające i panel 3aa to jeździć mogę

Link do manuala JEDARO: http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 24&t=14099
zdjęcia z prac i przebiegu:

to zaczynamy, zdjęcia wrzucam raczej te których Darek nie wrzucił dla rozjaśnienia pracy i pokazania że to nie bułka z masłem.

w Listopadzie to skończę, mam nadzieje że sprawdzę działanie klimy przed zimą i zabieram się za wymianę rozrządu.
LISTOPAD 2015 Panel Climatronic 3AA907044bq Clima sprawdzona niestety 2 błędy zostają a na BCM na razie nie zmieniam. i dostałem od ŻONY

GRUDZIEŃ 2015
Ledy od Tomka z forum golfv

Marzec 2016 wymieniony rozrząd, filtry, olej, płukanka silnika.

Zmieniłem panel na 1k8907044AE bo przymierzam się do pełnego webasta.

Kwiecień/maj 2016 Zmienione radyjko na model od braci z chin na wn6ce-bardzo mile zaskoczony jestem z jego funkcji i działania.

oraz licznik o Marcina space oraz jego kodowanie, okazało się po montażu że licznik po canie ciągnie sygnał z tej chińskiej nawigacji i mam kompas

Jak ktoś ma pytania co do jakichś prac jakie robiłem, jak tylko będę mógł to pomogę.[/center]