A jak oceniasz szklany dach? W innym wątku jeden z Kolegów napisał, że nie zdecydował się na jego zamówienie w Touranie, albowiem w poprzednim aucie się zupełnie nie sprawdził. Pisał, że uchylenie nic nie daje, że jazda w trasie generuje za duży hałas, a jego otwarcie w ciepłe dni zbyt mocno zwiększa grzanie w głowę. A jaka jest Twoja opinia? Ja osobiście z tego dachu jestem bardzo zadowolony i z pewnością w kolejnym aucie rownież chciałbym mieć ten gadżet.
A jeśli chodzi o wyprzedzanie w trasie na 5-6 biegach, to niestety, masa Tourana i jego kształt dają spore opory i po prostu brakuje mu mocy. W mojej 170-tce od 140 km/h w górę nabieranie prędkości też zbyt sprawne nie jest. Dopiero po programie na 200 KM nabrał trochę wigoru. Niestety, to nadal nie jest GTI

. W rodzinnie mamy jeszcze jednego minivana BMW 225i active tourer z silnikiem benzynowym 2.0 o mocy 231 KM. Ostatnio miałem okazję pojechac nim w dłuższą trasę i dopiero taki silnik gwarantuje właściwe osiągi w trasie od 140 km/h wzwyż i sprawne wyprzedzanie w przedziałach 80-150 km/h, aczkolwiek faktem jest, że więcej pali. Dlatego dla mnie osobiście brakuje bardzo 2.0 TSI w ofercie VW Touran'a. Na pewno przydałby się ten silnik.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk