trzeba ale tylko do momentu ruszenia szyb... potem juz mozna puscic przycisk i dalej same sie juz zamykają... to jest jedyna mozliwa opcja bez ingerowania mechanicznego... oczywiscie robi sie to poprzez długie kodowanie...cheles pisze:w turanie trzeba trzymac przycisk pilotaversago pisze:W wielu alarmach samochodowych jest informacja na temat zamykania szyb razem z drzwiami.highline pisze:Też mnie to męczy, tylko że ja bym chciał aby po zamknięciu auta szybki się automatycznie domknęły. Ale mniejsza z tym, skoro jest klima to okna otwieram sporadycznie.
Podpinamy się pod zielony przewód sterownika drzwi kierowcy (wtyczka 18+2 grube) pozycja 13.
Jesli tam się pojawi napięcie np na 15s po zazbrojeniu alarmu (funkcja KOMFORT - używana czasem tez do sterowania światłami) - okna się zamkną.
Problem stanowi przeprowadzenie przewodu z drzwi do kabiny.
Z reguły żaden instalator się tego nie podejmuje i przemilcza temat takiej opcji alarmu.
Zna ktoś lepsze wyjście ?
Zamykanie i otwieranie okien z kluczyka.
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Troszkę się podepnę, a zarazem odświeżę...
U mnie otwiera się tylko szyba kierowcy, lecz już z pilota nie chce się zamknąć.
Nie sprawdzałem, czy inne szyby/szyberdach można zamknąć.
Czy to trzeba zakodować, żeby wszystkie się otwierały?
Czy to, że nie działa domykanie szyby kierowcy oznacza usterkę, czy muszę to zakodować?
U mnie otwiera się tylko szyba kierowcy, lecz już z pilota nie chce się zamknąć.
Czy to, że nie działa domykanie szyby kierowcy oznacza usterkę, czy muszę to zakodować?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To musisz sprawdzić każdą funkcję w innych szybach. A czy dłużej trzymałeś domknięcie na pilocie by szyba ruszyła do góry.phalt pisze:Troszkę się podepnę, a zarazem odświeżę...
Jeżeli to nie zadziała pozostaje Ci podpięcie się pod VAG i sprawdzenie opcji chyba, że możesz sprawdzić w ustawieniach samochodu jakie masz masz opcje dodatkowe, a których nie masz załączonych.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 170KM 2007
- Imię:: Krystian
- Podziękował: 14 razy
Zamykanie i otwieranie okien z kluczyka.
Witam.
Da się zaprogramować by otwierały mi się tylko 3 szyby? W tej chwili mi się otwiera tylko szyba od kierowcy czasami wszystkie naraz sie otworzą. Ale nie wiem od czego to zależy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Da się zaprogramować by otwierały mi się tylko 3 szyby? W tej chwili mi się otwiera tylko szyba od kierowcy czasami wszystkie naraz sie otworzą. Ale nie wiem od czego to zależy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Re: Zamykanie i otwieranie okien z kluczyka.
Ja muszę sprawdzić czy da się tak zakodować by tylne nie były że tak powiem komfortowe. Mam na szybach pozaczepiane takie osłony przeciwsłoneczne dla dzieci i nie mogę opuszczać tych szyb. Zaś czasami żona mówi by przed wyjściem do auta otworzyć szyby by trochę ten upał wywiało. Tu by musiały się otwierać tylko szyby przednie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- Dziadek13
- Specjalista
- Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
- Imię:: Jorg
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Należy zakodować szyby np zamykasz drzwi wkładasz kluczyk do zamka przekręcasz na otwieranie i trzymasz aż zjadą wszystkie na dół teraz przekręcasz kluczyk na zamykanie i trzymasz aż szyby się zamkną i tak aż wszystkie będą równo pracować.
Co do zamykania szyb kluczykiem to jest fajny program Czeski praktycznie tylko do szyb potrzeba tylko fejs KKL na usb.
Nr aktywacji
http://www.motordiag.cz/mkm/aktivace.php
Po Polsku
http://translate.google.com/translate?h ... z%2Fmkm%2F
Wszystko dokładnie opisane do aktywacji potrzebny jest mail np z końcówką .com bo Polskich nie uznają.
Tu jest to opisane
Co do zamykania szyb kluczykiem to jest fajny program Czeski praktycznie tylko do szyb potrzeba tylko fejs KKL na usb.
Nr aktywacji
http://www.motordiag.cz/mkm/aktivace.php
Po Polsku
http://translate.google.com/translate?h ... z%2Fmkm%2F
Wszystko dokładnie opisane do aktywacji potrzebny jest mail np z końcówką .com bo Polskich nie uznają.
Tu jest to opisane
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... VCDS tego nie potrafi ?
@wesol od kodowania w sterownikach tylnych drzwi odjemij 16 i zobacz czy działa tak jak chcesz (sam nie testowałem)
@wesol od kodowania w sterownikach tylnych drzwi odjemij 16 i zobacz czy działa tak jak chcesz (sam nie testowałem)

-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Ja zauważyłem że u mnie otwierają się wszystkie oprócz kierowcy. Trzeba podłączyć vcds i zobaczyć dlaczego tak. Przysiągł bym że wcześniej się otwierała razem z resztą.