zgrzytanie po lewej stronie silnika
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
tak to jest ekspertyza ,ale nie róbmy sobie jaj wynik musi być pozytywny dla mnie bo ich chyba rozniose...jeżu pisze:Trzeba rozdzielić skrzynie od silnika A całą resztę to trzeba sobie "wyobrazić"bulers pisze:jak wyglada wymaina dwumasuSkąd płynie? Części załatwiamy w tym samym lub na następny dzień. Podejrzewam,że oddali dwumas na reklamację i trzeba właśnie czekać na wynik "ekspertyzy".bulers pisze:na dwumas okazalo sie czekac musze okolo 2 tygodni
MOHAA FOREVER

-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
a ja dalej czekam
nie polecam działania w kierunku "ekspertyza" ja już zadaleko zaszedłem więc czekam
pozdrawiam
[ Dodano: Czw Lut 16, 2012 10:56 ]
Sprawa się nie rozwiązała,po 3tygodniach bez samochodu warsztat dostał pismo,że czekać bedzie trzeba jeszcze 30dni!,pokazano mi ten dokument zawierający ową informacje,zwykły papier bez pieczątek jakiś bzdet.Zdecydowałem się więc na wymiane dwumasy na nową,warsztat wymienił to w pare godzin...zostawiłem u nich ponad 1000zł.Na dzień nastepny odpalam samochód i dalej słysze to samo...zgrzytanie po lewej stronie silnika....
Wróciłem do warsztatu opowiedziałem i pokazałem ponownie "nowe nagranie odgłosu...
To co uslyszałem to myslalem ze padne na kolana...padlo to z ust mechanika."a moze to skrzynia..."Tak zostawilem auto na 3 tyg i błędna diagnoza?...Podejrzewam,że nie sprawdzili nawet...
Pojechałem do warsztatu innego przekazalem wszystkie informacje,że dwumasa nowa sprzeglo ok..zdemontowali skrzynie dali do "specjalisty" ktory nic nie znalazl w skrzyni...
ze niby wszxystko jest ok...złozyl skrzynie.Skrzynie włozyli skasowali i dalej jezdze z problemem...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
dziś dzwonie po uplywie miesiąca oczywiscie dwumasa dzis do nich wraca z pismem,że z powodu zlego eksploatowania dwumasa sie uszkodzila...po pol roku?
Czegos tu nie rozumiem...co powinienem zrobic.?wydalem tyle pieniedzy...
Chetnie podam nazwe tego warsztatu ale czy moge? chcialbym ustrzec ludzi z wroclawia przed tym warsztatem...

pozdrawiam
[ Dodano: Czw Lut 16, 2012 10:56 ]
Sprawa się nie rozwiązała,po 3tygodniach bez samochodu warsztat dostał pismo,że czekać bedzie trzeba jeszcze 30dni!,pokazano mi ten dokument zawierający ową informacje,zwykły papier bez pieczątek jakiś bzdet.Zdecydowałem się więc na wymiane dwumasy na nową,warsztat wymienił to w pare godzin...zostawiłem u nich ponad 1000zł.Na dzień nastepny odpalam samochód i dalej słysze to samo...zgrzytanie po lewej stronie silnika....
Wróciłem do warsztatu opowiedziałem i pokazałem ponownie "nowe nagranie odgłosu...
To co uslyszałem to myslalem ze padne na kolana...padlo to z ust mechanika."a moze to skrzynia..."Tak zostawilem auto na 3 tyg i błędna diagnoza?...Podejrzewam,że nie sprawdzili nawet...
Pojechałem do warsztatu innego przekazalem wszystkie informacje,że dwumasa nowa sprzeglo ok..zdemontowali skrzynie dali do "specjalisty" ktory nic nie znalazl w skrzyni...
ze niby wszxystko jest ok...złozyl skrzynie.Skrzynie włozyli skasowali i dalej jezdze z problemem...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
dziś dzwonie po uplywie miesiąca oczywiscie dwumasa dzis do nich wraca z pismem,że z powodu zlego eksploatowania dwumasa sie uszkodzila...po pol roku?
Czegos tu nie rozumiem...co powinienem zrobic.?wydalem tyle pieniedzy...
Chetnie podam nazwe tego warsztatu ale czy moge? chcialbym ustrzec ludzi z wroclawia przed tym warsztatem...
MOHAA FOREVER

-
- Użytkownik
- Auto:: AVQ 2003
- Imię:: Mieszko
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
bulers pisze:z powodu zlego eksploatowania dwumasa sie uszkodzila...po pol roku?

Określenie i interpretacja szeroka jak całe polskie prawo

Niech mi ktoś mądry wyjaśni jaka jest zła a jaka dobra eksploatacja?
PS: bulers - ja wiem jaka jest dobra eksploatacja........ nie odpalać samochodu

- Gregor
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 AVQ 1.9 tdi
- Imię:: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Ja tez coś takiego miałem i byłem zdziwiony z lewej strony jakby odchodziło za koła . Rozrząd kompletny (tarcza, docisk , łożysko wyciskowe z dźwignią i tuleją prowadzącą ) wymieniałem pułtora roku temu firmy LUK . Wiec poleciałem do sklepu czy jak to to czy przyjmą na gwarancje powiedzieli żebym wyciągnął i przyniósł im i oni rozpatrzał. Wiedz zadzwoniłem do salonu Mitsubishi do kolegi który to montował powiedział ze na pewno nie sprzęgło ani nic podobnego) Jedynie jak słychać metaliczny dźwięk ze mogła sprężynka wypaść z tarczy . Wiec pojechałem do servisu VW i nic już nie stukało i mechanik powiedział ze czasami od sprzęgła do skrzyni biegów jest jakaś tuleja która czasami może się nie łączyć i tak słychać ale jak sie przejedziesz już jest normalnie. I u mnie tak było stukało na postoju jak pojechałem i pojeździłem już nic nie było słychać. Co to może być ????
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam