Kupiony w lipcu z ogłoszenia (sprowadzony z Niemiec) z przebiegiem 102 tys. km (historia z książki serwisowej i przebieg oryginalne, potwierdzone w ASO).
silnik - 1.6 MPI 102KM (kod BSE)

rocznik - 2007
skrzynia biegów - manualna 5-cio biegowa
wersja wyposażenia - Trendline
kolor - Deepblack LC9X
Wyposażenie:
- wersja 7-mio osobowa
- centralny zamek
- klimatronik dwustrefowy
- klimatyzowany schowek
- 4 szyby sterowane elektrycznie
- elektrycznie regulowane podgrzewane lusterka
- tempomat
- 1/2 FIS
- seryjne radio RCD 300
- relingi dachowe
- fabrycznie przyciemniane szyby
Co już było zrobione:
- autko przyjechało na zimówkach na felgach stalowych 16' + oryginalne kołpaki VW, więc dzięki forum nabyłem niskim kosztem od użytkownika DLUGI-74

- również dzięki forum udało mi się zdjąć tapicerkę tylnych drzwi i naprawić elektryczne opuszczanie i podnoszenie szyb (z obu stron tylko spadły plastikowe podnośniki)
- wymieniony został olej w skrzyni biegów i musiała zostać wyregulowana bo był problem z wrzucaniem 5 biegu
- niestety był taki luz na przekładni kierowniczej, że musiała być poddana regeneracji
- przy okazji pierwszej wizyty w serwisie w gratisie zakodowali mi automatyczne włączanie świateł po spuszczeniu hamulca ręcznego
- kilka małych zaprawek lakierniczych w miejscach gdzie lakier odprysnął i wchodziła ruda
- głęboka czerń mojego Tourana przez kiepskie dbanie poprzedniego właściciela zrobiła się bardzo płytka. Nie to żeby go wcale nie mył, owszem mył ale chyba tylko na myjni automatycznej

Jak może zauważyliście na zdjęciach, na masce i nadkolach są niewielkie wgniecenia. Powiem tak, na żywo jest gorzej

Co chciałbym mieć albo zrobić (nie wiem kiedy, nie wiem jak, a przede wszystkim nie wiem za co

- wymiana maski najchętniej na taka bez lakierowania - ewentualnie coś spróbuje wyrzeźbić z mojej
- wyciągnięcie pozostałych wgnieceń
- poprawienie wyglądu alufelg
- dołożenie głośników w tylnych drzwiach
- kierownica skórzana multifunkcyjna
- halogeny
- podgrzewane siedzenia
- składane lusterka
- radio RNS 310
- czujniki albo kamera cofania
- może kiedyś 17"
No to chyba na razie tyle o moim Touranie.