jarry pisze:z tego co wiem na ukończeniu jest manual "Jak napełnić skarbonkę gdy na moda kasy brak"

Jarry podeślij szybko linka, chcę mieć go pierwszy
-- Cz mar 13, 2014 20:02 --
Z modów była wymiana kratki nawiewu na tylne siedzenia (udało mi się wyhaczyć okazję na alledrogo i wyprzedzić lidera forumowego do wyłapywania okazji Tomasza W-wa

i zakupiłem ją za całe 49zł + KW)

Została wyprana tapicerka(więc można wrzucić jakieś fotki z środka), przyszły wlepy HIGHLINE na dźwigienki podnoszenia foteli przednich.

I zrobiona politurka na wozie prezentuje się tak:
-- Cz wrz 18, 2014 22:39 --
16.04.2014 Był drobny modzik a mianowicie wymiana sfatygowanego przełącznika świateł

na ładny chromowy
-- Cz wrz 18, 2014 23:41 --
A wczoraj tj. 17.09.2014 Touran i Ja zrobiliśmy sobie wycieczkę do miasta Łodzi i forumowego znachora od webasto, Jarrego w celu wymiany jak mi się zdawało padniętego albo zblokowanego dogrzewacza na pełne webasto.
I jak zawsze nie obyło się bez malutkich utrudnień

o których napisał Jarry w swoim poradniku o Webascie
Ale do sedna, pomimo paru komplikacji tj. fachowości i pomysłowości, pewnych nikomu bliżej nie określonych Panów, pseudo mechaników, nastąpiła wymiana tegoż jak się okazało sprawnego dogrzewacza

na pełne ogrzewanie postojowe z wymianą panela oraz wyprowadzeniem kabelka pod telestarta.
A to krótka fotorelacja z wizyty u Jarrego

I wyszły pierwsze chocki klocki dlaczego nie ma komunikacji z dogrzewaczem

A tu obieg duży i mały płynu chłodzącego

oczywiście dziurawa rura spiro

Ja lekko podłamany widokiem partactwa

Robert z Chińską taśmą izolacyjną

i nową pompką

Dalej szło już jak po maśle wymiana sprawdzenie itp itd, montaż panela z przyciskiem III

Upragniony widok na zegarach

I kropka nad i z rameczką poskładane

I nie zdążyłem odebrać syna z przedszkola

w domu byłem na 21.

Podziękowania dla Jarrego
-- Śr paź 22, 2014 12:14 --
Nie było wydatków to się zmieniło haha
15.10.2014, dzień przed moimi urodzinami jadąc na nocną zmianę w pracy, wyhaczyłem Tourankiem dziczyznę a mianowicie sarnę lub łanię(dobrze, że było trochę pobocza to i obrażenia turka mniejsze, bo miałbym ją razem z przednią szybą u siebie na kolanach, a prawie skubaną ominąłem, brakło ze 30 cm ale wtedy leżałbym na prawym boku w rowie

)
Moje Uszkodzenia:
pęknięty w trzech miejscach zderzak i uszkodzony spryskiwacz lefrektora

Wgnieciona i uszkodzona powłoka lakiernicza na pokrywie silnika oraz delikatnie błotnik

Zerwany górny zaczep reflektora lewego oraz wyskoczyła z niego soczewka.
A łania czy u..j wie co, poszła sobie jak niby nic w las.
Graty pozamawiałem(przy okazji nastąpi wymiana reflektorów na crossowe

)
Czekam jeszcze na czarne reflektory od Crossa, a turka jutro czeka przekładka gratów i polerka lakieru i porządne nawoskowanie na zimę po tym zabiegu.
A dziś Turek dostał nowe filtry i oliwę, płukankę silnika oraz wtrysków.

I od razu odżył pomimo chwilowo mało aerodynamicznego zderzaka
Dziś Black przeszedł badania techniczne, dostał nową maskę i zderzak oraz piękne czarne oczy, do tego małą korektę lakieru w postaci polerki mechanicznej + wosk(trochę odżył)
17.03.2015
Nowe hamulce Komplet Przód i tył ATE Power Disc, Klocki ATE Ceramic i płyn ATE SL6.

i całość na Czarnuchu
23.04.2015
Przykręcenie nowych ramek do grilla i tylnej klapy

Tu się trochę namordowałem przy odkręceniu tych śrubek

Tu w trakcie porządków

I parę ujęć z nowym grillkiem

A tu nowa tylna ramka i ostatnie zdjęcie z emblematami (jutro ich już nie będzie

)
24.04.2015
I po zabiegu czysta klapa
06.06.2015 Oklejanie tylnych lamp Folia Oracal
24.06.2016
Zakupione i założone nowe letnie kapcie 205/55R16 PIRELLI CINTURATO P7. 91V
14.07.2016
Zrobiony "Wirus" u Żaby w CTR TUNING + poprawienie fuszerki po poprzedniej modyfikacji dpfu itp
Jak na serię z wyciętym dpfem i słabym programem maskującym jego nieobecność to 117,9 KM to chyba niezły wynik, żałuję, że jak wymieniałem wtryski to nie wziąłem większych "czytaj" innych niż BN na których za wiele nie da się podkręcić ale i tak finalnie 141 kucy mnie zadowala (można i więcej było, tylko po co

)

I Wykres