Część z klubowiczów już mnie poznała na lipcowym Spocie w Katowicach, ale przyszła pora na oficjalne przywitanie się

Tak - JA to ten koleś, którego maluch cały czas biegał, dyskutował i dobierał się do grilla oraz puszki z browarem

Jestem Kuba.
W lipcu zakończyłem prawie 9-letnią przygodę z marką Opel.
Czwartym autem miał być znów Opel - Zafira, lecz podczas rodzinnej wycieczki na oglądanie minivanów na giełdzie... zakochaliśmy się w Touranie.
Mnie wpadła w oko wersja Highline no i oczywiście 6biegów.
Zacząłem właśnie od TEGO forum, czytałem o wersjach i wyposażeniu, na co zwracać uwagę, podsyłałem linki do opiniowania, kupiłem kabelek diagnostyczny(wiadomo u kogo

No i przyjechał z Belgii touranek pod wschodnią granicę PL, gdzie mamy rodzinkę.
Dostałem fotki na maila, szwagier-mechanik pojechał na oględziny, a na drugi dzień już byłem 500km od Kato by:
- osobiście go zobaczyć i pokręcić trochę nosem,
- pojechać obejrzeć w okolicy inne tourany i móc porównać auta(załamka jak nieudolnie wszystkie były picowane/szpachlowane/malowane... - to dzięki Wam wiedziałem gdzie szukać "grzebania"). Nawet jednemu handlarzowi udowodniłem, że był "robiony"
- i w końcu kupić belgijczyka dla którego przyjechałem
Przebieg(potwierdzony mailowo przez CAR PASS):
07.2013: 172 776 prawie zgodny ze sterownikiem(dzień zakupu)
04.2013: 170 135(przegląd rejestracyjny)
04.2011?: 152 332(stan z poprzedniego przeglądu)
Zdążyłem po powrocie na Śląsk zaliczyć spota klubowego i poddać krytyce moje autko

Idealny wizualnie to może on nie jest, ale jest SUPER!
Spalanie:
trasa 100% na klimie 5.1-5.2L, trasa 50% na klimie 4.9L, mieszany cykl/miasto ok 6L(?)
Na niskich biegach go zazwyczaj deptam, by turbo nie spało, a później tempomat i 100-110km/h

MY CAR:

Modyfikacje:
07.2013:
- kabel diagnostyczny od j...(wiadomo:-) )
08.2013:
- wymiana rozrządu na Rouville+pasek Conti= 500
- nowa chłodnica klimy(zaliczony na wsi patyk...) = 450
- nowe filtry, płyny, olej syntetyk Motul 5W30, olej w skrzyni czysty i poziom prawidłowy
- polerka wszystkich rączek drzwi= 15(były widoczne rysy)
- odświeżenie skóry kierownicy i mieszka drążka zmiany biegów(krem Saphir =20)
- nowe lacie przód 16"=300
- dywaniki gumowe pod nogi+bagażnik=100
- fele stal 15" z audi A6 = 150(na to pójdą nowe gumy zimowe zostały z Opla)
- pół-skórzane pokrowce na siedzenia,podłokietnik i zagłówki=350(szyte na zamówienie z powodu kubełków na przodzie)
09.2013:
- nowy aku Centra(stary oryginał do garażu pod lampę led) =200
- koło zapas stal 15" z audi A4 = 40(we wnękę nie wejdzie, a dojazd jest za drogi)
- włączenie opcji Daylight ze świateł mijania + ściemnienie 50%
- oświetlenie led pod drzwiami(podpięte pod światło w drzwiach)=25
W planach:
- baranek na podwozie(czemu tam nie ma żadnego zabezpieczenia???!!!)
- polerka całego auta
Pozdrawiam,
Kuba