Kierownica multi ... nie działa Menu
- RedArt
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kierownica multi ... nie działa Menu
Witam
jestem po zabiegu wymiany kierownicy na multi ... niby calosc juz dziala tylko przycisk menu nie reaguje ... z manetki ( przytryzmanie ) dzila poprawnie z kierownicy nie ...
da sie cos z tym zrobic ?
dodam ze zegary mam duze ( pelny wyswietlacz )
jestem po zabiegu wymiany kierownicy na multi ... niby calosc juz dziala tylko przycisk menu nie reaguje ... z manetki ( przytryzmanie ) dzila poprawnie z kierownicy nie ...
da sie cos z tym zrobic ?
dodam ze zegary mam duze ( pelny wyswietlacz )
- RedArt
- Użytkownik
chyba jednak nie do konca ... mam sterownik CD i on ma inne ustawienia

A przy okazji co to jest ten CCS ? i ktory wybrac po czym poznac ?
Ok juz wiem co to CCS
Tempomat ... teraz tylko ktora wersje trzeba wybrac .. ? chyba 3 u mnie bylo czyli ta z 4 pozycjami ... a ta z 6 pozycjami to znaczy co ma dodatkowego ? rozumiem ze chodzi o manetke i na niej ilosc przyciskow ?

A przy okazji co to jest ten CCS ? i ktory wybrac po czym poznac ?
Ok juz wiem co to CCS

-
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
- RedArt
- Użytkownik
a teraz małe zaskoczenie .....
wrocilem do samochodu po okolo 1h ... wczesniej zmienilem z CCS 6P na CCS 4P .... niby nie powinno miec nic wspolnego ale przycisk menu dziala .... tylko jak on powinien poprawnie dzialac ? powinien wywolac wszytstkie opcje tak jak z manetki ? czy tylko przełączać na nastepne opcje .... MFD -> Radio -> Navi ...itd ?
i jeszcze druga sprawa zmienilem w multifunkcji na kodowanie bez tiptronic i bez PTT czyli kodowanie 000134 i przycisk gwiazdka nie robi nic tzn nie ma opcji mute .... jak wroce na 000334 to dziala jako wywolanie telefonu ....
wrocilem do samochodu po okolo 1h ... wczesniej zmienilem z CCS 6P na CCS 4P .... niby nie powinno miec nic wspolnego ale przycisk menu dziala .... tylko jak on powinien poprawnie dzialac ? powinien wywolac wszytstkie opcje tak jak z manetki ? czy tylko przełączać na nastepne opcje .... MFD -> Radio -> Navi ...itd ?
i jeszcze druga sprawa zmienilem w multifunkcji na kodowanie bez tiptronic i bez PTT czyli kodowanie 000134 i przycisk gwiazdka nie robi nic tzn nie ma opcji mute .... jak wroce na 000334 to dziala jako wywolanie telefonu ....
- RedArt
- Użytkownik
tak włąsnie chyba docelowo zrobie ... ale rozwazalem zeby gwiazdka robila jako mute ... ale od biedy moze byc 000334 ... bedzie wywolywac tel ..... w koncu po cos siedze od 2 dni i ciagne te wszytskie kable mikrofony itp 
dzieki za pomoc jeżu ... piwko poszło ..... widziałem ze wpisałes sie na 24.11
staram sie zonke namówic na wyjazd
ale troszke kilometrów mam .... zobaczymy .... wtedy piwko oczywiscie bezalkoholowe 
Dodane 18.10. 18:05
PO tym jak zadziałał przycisk menu na kierownicy nie da sie juz wywołac "menu" z manetki ... tzn po przytrzymaniu 5sek manetki nic sie nie dzieje ... to normalny objaw ?

dzieki za pomoc jeżu ... piwko poszło ..... widziałem ze wpisałes sie na 24.11

Dodane 18.10. 18:05
PO tym jak zadziałał przycisk menu na kierownicy nie da sie juz wywołac "menu" z manetki ... tzn po przytrzymaniu 5sek manetki nic sie nie dzieje ... to normalny objaw ?
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
6-cio pozycyjna to osobna manetka do tempomatu jak w Pasku 3C. W platformie Golfa i Jetty oferowana seryjnie na rynek północnoamerykański.redart pisze: a ta z 6 pozycjami to znaczy co ma dodatkowego ? rozumiem ze chodzi o manetke i na niej ilosc przyciskow ?
W Touranach pojawiła się ta manetka wraz z asystentem pasa, bo w manetce kierunkowskazu jest jeden przycisk od czoła (w miejscu dawnego UP, Down), który wywołuje na fisie menu asystentów.
Muti robił zdjęcia tego rozwiązania - może je wrzuci
redart pisze:PO tym jak zadziałał przycisk menu na kierownicy nie da sie juz wywołac "menu" z manetki ... tzn po przytrzymaniu 5sek manetki nic sie nie dzieje ... to normalny objaw ?
A widziałeś w oryginale "podwójną" obsługę FIS'a?