Zajrzałem dzisiaj do mojego lusterka (od strony kierowcy) bo od dłuższego czasu borykałem się z problemem drgającego lustra. Jakież było moje zaskoczenie, kiedy to zauważyłem, że szkiełko odkleiło się od płytki (chyba grzewczej).
Doradzicie co z tym fantem zrobić? Czy da się to jakoś przykleić jakimś silikonem lub innym klejem? Czy silikon będzie przewodził dobrze ciepło w zimie gdy włączy się podgrzewanie lusterek?
POMOCY!
Poniżej zdjęcie oddzielonego już lustra od płytki montażowej (sorki za jakość ale wykonane zdjęcie przez jednokomórkowca)
miałem podobny problem
koleś który mi szyby przyciemniał przykleił na taśmie 3M jakieś super - było to rok temu - do teraz trzyma mocno
podczas klejenia trzeba pamiętać żeby nie nakleić taśmy na całym lustrze ponieważ potem jest problem z odmrożeniem - odparowaniem lusterka
u mnie zrobił cienkie paski na bokach szkła i przez środek
da się zauważyć podczas włączenia podgrzewania i zroszonym lustreku
Kup klej do przyklejania lusterka wewnętrznego do szyby zapytaj w sklepie jest taki specjalny klej dobrze wszystko wyczyść i przyklej u mnie trzyma już dwa lata
matti1535, ja w końcu przykleiłem na taśmę dwustronną, ale nie żadną piankową tylko cieniutką. Najpierw oczyściłem dokładnie, i parę pasków nakleiłem na płytkę potem przyłożyłem lustro i gra gitarra.
Warto podłożyć sobie jakieś dwie zapałki na dolną krawędź (aby zrobić dystans pomiędzy obudową lusterka a samym szkiełkiem). Ja tego nie zrobiłem i niestety nie udało mi się równo przykleić przez co jedną stroną delikatnie haczy. A teraz trzyma na tyle mocno że nie chce do tego wracać.
p.s. fajny jest efekt, jak włączam podgrzewanie lusterek, na początku doskonale widać w którym miejscu jest podklejona taśma przez to że szybciej się rozmraża w tych miejscach szkło.
Mam gorącą prośbę , czy zna ktoś nazwę tego kleju do podgrzewanych lusterek zewnętrznych, bo byłem w sobotę w sklepie z częściami samochodowymi i jak kolesia spytałem czy ma jakiś specjalny klej do tychże lusterek to powiedział ,że nie ma do sprzedaży i nie wie gdzie taki klej można kupić. Z góry dziękuję za odpowiedź