Utworzono: 2011.02.11
Ostatnia modyfikacja: 2011.02.12 19:45 CCCM - z ang. Central Convenience Control Module, po naszemu sterownik komfortu
Z tego manuala zorientujesz się jak wygląda kodowanie tego sterownika, możesz też bez siadania do auta i podpinania interfejsu przejrzeć sobie możliwości. Można także wytłumaczyć komuś co ma gdzie zmienić dzięki wizualizacji kodowania.
Wybierz moduł 46 - Central Conv.
CCCM 12 bytes / bajtów 1K0959433C
Coding - 07 > Long Coding Helper (Pomocnik długiego kodowania)
Jak zrobić sobie łatwo zrzut tego manuala lub innych stron WWW?
Często możesz chcieć zrobić sobie zrzut strony aby móc ją przeglądać szczególnie w momencie gdy jest brak internetu. Na przykład robisz coś w aucie przy pomocy VCDSa i masz internet wyłączony lub jesteś poza zasięgiem a chciałbyś coś doczytać z mojego lub innego manuala.
Najprościej jest zapisać stronę WWW w postaci jednego zarchiwizowanego pliku wraz ze zdjęciami.
Do Firefoxa trzeba doinstalować wtyczkę np. Mozilla Archive Format i z menu Plik wybrać opcję Zapisz jako "MAFF".
W Internet Explorerze wybierasz opcję Zapisz jako... "MHT".
Później już możesz łatwo przenosić i przeglądać w ten sposób zapisane strony bez połączenia z internetem.
Jeśli uważasz, że warto było poświęcić czas na napisanie tego manuala i chcesz dać znać o tym autorowi to postaw mu PIWO To taki mały przycisk na dole. Lepiej się pisze jak się wie, że ktoś skorzystał albo chociaż docenił
Ostatnio zmieniony ndz sty 13, 2013 13:37 przez jarry, łącznie zmieniany 6 razy.
W jakiejś dziwnej konfiguracji otwierałem i zamykałem drzwi, po chwili usłyszałem ze samochód się sam zamknął. Jest to troszkę niebezpieczne zabezpieczenie gdyż np. podczas zimy wsadzam dziecko do samochodu a sam skrobię auto. Jeśli mi się zarygluje to się do niego nie dostanę.
Jak to wyłączyć?
Jarry, które bajty odpowiadają za następujące dziwne działanie centralnego zamka?
Ta konfiguracja wygląda tak, że jak naciśniesz na pilocie przycisk otwarcia, a przez jakiś czas nie otworzysz żadnych drzwi (nie pamiętam ile ale około 20-60s) to auto samo się zarygluje. Jeżeli natomiast otworzysz auto, otworzysz drzwi, potem je zamkniesz, to już nie powinno się samo zaryglować. Być może masz jakiś problem z drzwiami i samochód nie wykrywa, że się otwierają. Wtedy może Ci się zarygluje.
Witam,
jak zmusić "Turka" do sygnalizacji dźwiękowej zamknięcia i otwarcia drzwi. Mam zaznaczone takie pozycje jak na foto, ale nic nie słychać - miga tylko kierunkami przy zamykaniu i otwieraniu. Trzeba zamontować jakąś dodatkową "trąbkę" ?
witam.Dzis siedzialem chwile z lapkiem w aucie, wchodzilem w poszczegolne sterowniki. Zdziwilo mnie to ze jak wejde w sterownik 46 i 09 w Long coding 07, ukazuja mi sie poszczegolne Bytes i Bajty bez zadnych opisow...Wczesniej zawsze byly opisy, nic nie zmienialem.Dodam ze mam kabel z e-service vag002 i program Vcds Beta 11.3.0. Kiedy wchodze w long coding ukazuje mi sie taki komunikat sorry, no coding informacion is available for tchis ECU.If you would like to help , please send us an Auto-Scan and Controller Channels Map. A pozniej Bajty bez opisow...Spotkal sie moze ktos z czyms takim? Co zrobic zeby bylo jak wczesniej czyli z opisami? Pozdrawiam