Teraz jest So sie 02, 2014 00:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt lis 22, 2011 22:01 
Offline
Przeglądacz

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn lip 18, 2011 18:43
Posty: 102
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dzisiaj pojawił się problem z tylna klapą najpierw z rana nie mogłem jej otworzyć(klamka w klapie nie działała) po kilku minutach klapa zaczęła otwierać się sama.Słychać jak pracuje silniczek od otwierania i klapa odskakuje z zaczepu przez co komputer pika i wywala info że klapa z tyłu otwarta.
Każdorazowe zamkniecie klapy skutkuje jej samoczynnym otwarciem.
Macie jakiś pomysł co to może być??

_________________
Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 22, 2011 22:10 
Offline
Użytkownik

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz maja 12, 2011 13:43
Posty: 235
Lokalizacja: Jelenia Góra
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Masz zablokowany przycisk i dlatego ciągle się otwiera!
Wyjmij tą gumę na przycisku i wyczyść przycik, nie da się tego opisać słowami, zobaczysz jak wygląda mechanizm i dasz radę to zrobić!

_________________
piatek69
Mój kochany Touranek :*


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 22, 2011 22:18 
Offline
Przeglądacz

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn lip 18, 2011 18:43
Posty: 102
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Da się tą gumę zdjąć od zewnątrz czy trzeba się od strony bagażnika dostawać i demontować plastiki??

_________________
Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 22, 2011 22:22 
Offline
Użytkownik

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz maja 12, 2011 13:43
Posty: 235
Lokalizacja: Jelenia Góra
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Ja ją siłą wyciągnąłem używałem noża, płaskiego śrubokręta ; ) i potem się da ją spokojnie ułożyć, nie musisz nic demontować - robota prosta miła i w sumie przyjemna : )

_________________
piatek69
Mój kochany Touranek :*


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 23, 2011 17:28 
Offline
Przeglądacz

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn lip 18, 2011 18:43
Posty: 102
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Powiem Ci kolego że jesteś dobry jak nie uszkodziłeś tej gumy:).Próbowałem ją wyciągnąć dzisiaj po pracy i tylko ją podziurawiłem śrubokrętem za chwile zrobiło sie ciemno i dupa z roboty więc jutro zabiorę się za to jeszcze raz ale coś czuję że guma będzie do wymiany :)

_________________
Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 23, 2011 22:16 
Offline
Użytkownik

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz maja 12, 2011 13:43
Posty: 235
Lokalizacja: Jelenia Góra
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Po obwodzie klamki ją wyciągałem, i 0 uszkodzeń : ) zrobiłem to bardzo delikatnie :)

_________________
piatek69
Mój kochany Touranek :*


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 25, 2011 20:36 
Offline
Przeglądacz

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pn lip 18, 2011 18:43
Posty: 102
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Teraz już klapy wogóle nie mogę otworzyć raz na jakiś czas sama odskoczy ale tylko z zamka i nie ma możliwości jej otwarcia.
Rozebrałem dzisiaj cała tapicerke wyciągnąłem przycisk ale tam wszystko ok.Przycisk wogóle nie reaguje na przyciskanie.
Przewody wyglądają ok.
Co może być przyczyną co mogę jeszcze sprawdzić???

_________________
Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lis 26, 2011 10:14 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Auto: Touran, AVQ , 2004
Imię: GASIOR
Dołączył(a): N mar 06, 2011 00:58
Posty: 427
Lokalizacja: POLSKA/POLAND
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Ja miałem taka sama reakcje ale to nie była winna klapy tylko zamka . Bo w zamku jest silniczek i przyciśnięciu klapy mi on tez tak samo się zachowywał potem nie otwierał dobrze ze nie założyłem na klapę plastiku otworzyłem ja w zamku mechanicznie . Taka metalowa dźwigienka . Wymieniłem zamek na nowy i skonstruowany środek z całego plastiku nie ma już metalu założyłem skasowałem błędy i działa. VCDS pokazywał mi błąd 00950 / 007

A zamka numer katalogowy to : 1T0827505 H
CENA TO DNIA IX.2011 - 113,81 ZŁ

_________________
Jak pomogłem to podziękowanie - browarek! Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2012 19:46 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pt lip 01, 2011 08:45
Posty: 288
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
witajcie, chciałbym odświeżyć temat, objawy jak wyżej ale nie jestem pewien że to zamek? bardziej stawiałbym na stycznik w klamce pokrywy bagażnika. Po podpięciu VCDS pokazał:


Address 46: Central Conv. Labels: 1K0-959-433-MIN.clb
Control Module Part Number: 1K0 959 433 C
Component and/or Version: KSG 0545
Software Coding: 00E802087F2D8404084F0100
Work Shop Code: WSC 00046 046 52295
VCID: 3064129E9C79459C
1 Fault Found

00893 - Switch for Trunk Handle (E234)
007 - Short to Ground

jak myślicie wilgoć zamarzła i robi zwarcie do masy??

_________________
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2012 21:18 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 1,9tdi
Imię: dar
Dołączył(a): Cz sie 11, 2011 14:03
Posty: 1905
Lokalizacja: koszalin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Na siłę nie otwierajcie,można otworzyć od wewnątrz . W polifcie jest taka dziura w schowku na na trójkąt.W przedlifcie nie wiem ale też chyba podobnie,trzeba sprawdzić.

_________________
Gość--->Niebieski
w dupie mam browce i tak mi wszystkie zniknęły ;/

ZWzPD

w sprawie aukcji na priv
poczta na forum doprowadza mnie do szału więc wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2012 23:20 
Offline
Expert
Avatar użytkownika

Auto: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię: Marcin
Dołączył(a): So lut 26, 2011 09:51
Posty: 1627
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Dziura na trójkąt w przed FL też jest, ale co za nią to nigdy nie patrzyłem, ale faktycznie jest chyba na wysokości rejestracji.

_________________
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2012 23:25 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz mar 03, 2011 22:06
Posty: 795
Lokalizacja: lubuskie
Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy
QQRYDZA napisał(a):
Na siłę nie otwierajcie,można otworzyć od wewnątrz . W polifcie jest taka dziura w schowku na na trójkąt.W przedlifcie nie wiem ale też chyba podobnie,trzeba sprawdzić.

W przedlifcie tak samo, wchodzisz do bagażnika otwierasz schowek na trójkąt, wyjmujesz trójkąt i przez dziure palcem otwierasz klape.Potem ściagasz tapicerke, odkrecasz klamke i zdejmujsz gume reka. U mnie zebralo sie pod guma troche wilgoci, przepuscila uszczelka przy wycieraczce, spłyneła woda w dół. Mikrostyk nie działal, przedmuchałem sprężonym powietrzem, delikatnie przeslifowałem częsci metalowe, przesmarowałem i złożyłem, działa rewelacyjnie.

Podobno to częsty problem w Touranach


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2012 23:31 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Pt lip 01, 2011 08:45
Posty: 288
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
andrz3j, dzięki za cenną uwagę, jednak przy -18 we Wrocku trochę dygam się przed ruszaniem tapicerki, jak znam życie wszystkie zaczepy pójdą w p......

_________________
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 04, 2012 23:52 
Offline
____________________
____________________
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): Cz mar 03, 2011 22:06
Posty: 795
Lokalizacja: lubuskie
Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy
Zaczepy metalowe wsuniete w szczeliny plastikowej obudowy. Musisz uważać przy składaniu wszystkiego aby metalowe zaczepy wskoczyły w otwory w klapie, łatwo je pogiąć

W następnym tygodniu ma być cieplej


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 05, 2012 12:04 
Offline
Przeglądacz
Avatar użytkownika

Auto:
Imię:
Dołączył(a): N lip 03, 2011 19:51
Posty: 116
Lokalizacja: Kraków/Bieszczady
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Też mam problem z klapa :( tylko że u mnie nie reaguje przycisk i silniczek ?? nic sie nie dzieje po naciśnięciu ? zamarzło chyba ??? albo wymiana sie szykuje :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

regeneracja turbosprezarek | regeneracja wtryskiwaczy