Nie Ma Mnie na Spotach- Dyskusja

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Nie Ma Mnie na Spotach- Dyskusja

Post autor: Eljot »

Myślę, że będą mogli się niektóre osoby (na przykład ja) wygadać deko tutaj.
Dyskusja jak w temacie.
Jako, że na Naszym forum nie biją i kulturka zawsze jest myślę, że będę mógł sobie pozwolić na pewne spostrzeżenia.
Pomijając oczywiste przyczyny jakimi mogą być wyjazd, choroba, uroczystość rodzinna itp. nie rozumiem niechęci forowiczów do Spotów...
Dlaczego piszę niechęci?
Otóż pomijając Grupę Śląską (niedościgniony ewenement i wzór dla innych grup) reszta forowiczów kończy na "musimy się spotkać" i "spotkajmy się" tu się kończą ich chęci na spotkanie.
Nie wierzę w to, że w jednej części kraju wszystkim (dużej) jakoś po drodze i Spoty lecą za Spotami a gdzie indziej, ze skóry się wychodzi i kicha wielka z tego.
:shock:
Wypowiedzcie się proszę o co może w tym chodzi...
Może "Śląska" ma jakieś zaklęcia?..
:?: ;)
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

No coś w tym jest. Moje lubuskie jest na szarym końcu. Udało mi się z Paterkiem spotkać kilka razy i jesteśmy w kontakcie generalnie, z GioW 2 razy. Ale to wszystko.
A jest w naszym wojewodszawcie kilka osób aktywnych na forum. Ale jakoś na spot nam wszystkim nie po drodze.

Fajnie jest poznać w realu osobę, z którą się niemal codziennie wymienia posty. Tak przynajmniej uważam. Już o innych aspektach, jak browar, mody, kable itd nie wspominam.
Awatar użytkownika
Cyrus
Zaawansowany
Auto:: 1.9 TDI 105 DSG
Imię:: Łukasz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: Cyrus »

Zawsze możecie podjechać na 3 stawy :piwo:
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Cyrus pisze:Zawsze możecie podjechać na 3 stawy :piwo:
Deko daleko na :piwo:
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

Grupa Śląska ma jedną przewagę nad wszystkimi - tam większość miast jest skupiona koło siebie, nie ma problemu skoczyć do Katowic, Chorzowa, Zabrza, Gliwic bo wszystko obok siebie jest i są to duże miasta. W innych woj. jest jedno może dwa większe miasta i trzeba do nich przeważnie zawsze dojechać kilkadziesiąt km (tak w przybliżeniu). Biorąc pod uwagę, że większość nas pracuje nie jest to takie proste.

Grupa "Warszawska" też potrafi się zorganizować tylko, że tam wszyscy są z Warszawy i to nie jest dla nich problem.

Moim zdaniem to właśnie odległości i brak czasu powoduje to, że takie spoty w innych regionach są sporadyczne.

Tak przynajmniej mi sie wydaje...

P.S. ja np. pracuję systemem pon - pt 8-16 i sob 8-13 wiec za bardzo na spotkania tez czasu brak, ale jak by trzeba było zawsze sie moge pojawić. Miał być spot w Poznaniu ale nie wyszedł... życie.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Eljot wymysli sie cos na początku roku... morfeusz33 tez bedzie moze juz bardziej dostepny albo i pencilpl... U nas tez sam wiesz ze lipa pomimo ze zarejstrowanych członków jest troche z 3City i okolic. Kilku 'nowych" sie deklarowało na spota wiec moze cos by wyszło...
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

W świętokrzyskim jest najgorzej :/ tu nikt nie ma czasu ani chęci :/
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Też dołączę się do dyskusji. Uważam, że warto poznać się w realu i mieć kontakt do siebie. Może znaleźć jakieś fajne miejsce i co najważniejsze czas, nie każdemu pasuję no i oczywiście zawsze można pomylić tydzień. :)
Eljot tak dokładnie to chyba nie wiadomo czemu. Można spróbować umawiać się na spota w jakiś ustawowo dzień wolny od pracy. GioW pisze, że w soboty pracuje tak jak pewnie większość. Więc może takie terminy wybierać i oczywiście nie za często.
I na koniec, trzeba chcieć spotkać się i poznać kolegów. Moją żonę musiałem tydzień przekonywać bym mógł pojechać na te dwie godziny. Tylko marudziła, że już byłem itp. Trzeba chcieć i tyle.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
rofal
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 2007
Imię:: Robert
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: rofal »

No ja tu też napiszę słówko !!! Zgadzam się absolutnie z GioW ja w sumie mógł bym się teoretyczne spotkać pogadać ale jedynie w niedzielę. Cały tydzień niema mnie prawie w domu to jak myślicie co wybiorę pogadać z jedynasto letnim synem o szkole i o jego problemach z dwu letnią córką pobawić się chwilę czy lecieć 200 km na spota?
Ale koledzy obiecuje poprawę i mam plan (nic pewnego ale postaram się) stawić się na zlocie ogólnopolskim i poznać Was hurtowo a jeśli ktoś zorganizuje spota w regionie i będzie to możliwe to też wpadnę .
,,Jeśli ktoś uważa Cię za głupka, to nie odzywaj się by go w tym nie utwierdzić.''
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

GioW pisze:tam większość miast jest skupiona koło siebie, nie ma problemu skoczyć do Katowic, Chorzowa, Zabrza, Gliwic bo wszystko obok siebie jest i są to duże miasta.
a Ty myślisz, że ludzie w tych miastach nie pracują? nie mają rodzin i innych spraw na głowie?
zresztą zobacz sobie dokładnie skąd ludzie na spoty przyjeżdżają, to nie tylko aglomeracja śląska ale także ludzie z gór czy małopolski

chęci Panowie i organizacja to podstawa!
ale będzie dobrze i u Was, wierzę w Was ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

LYJO pisze:
GioW pisze:tam większość miast jest skupiona koło siebie, nie ma problemu skoczyć do Katowic, Chorzowa, Zabrza, Gliwic bo wszystko obok siebie jest i są to duże miasta.
a Ty myślisz, że ludzie w tych miastach nie pracują? nie mają rodzin i innych spraw na głowie?
zresztą zobacz sobie dokładnie skąd ludzie na spoty przyjeżdżają, to nie tylko aglomeracja śląska ale także ludzie z gór czy małopolski

chęci Panowie i organizacja to podstawa!
ale będzie dobrze i u Was, wierzę w Was ;)
Nie pisałem o Was że macie w uj czasu i nie pracujecie, ale o odległości zdecydowanie mniejszej. A i ludzi więcej co potrafią się zebrać.

Tak sobie zobaczyłem dokładnie skąd są ludzie, np. na X zlocie było (licze właścicieli aut):

6os z Katowic (LYJO, rzuwf, Forest, szczpak, robertb1974, EWITOM)
4os z górnego śląska - brak miasta (tomasino74, wulkan, nico21, Figo)
6os z górnego śląska ( Icemen181, seba244, Maryś, Cyrus, Storm, biz0n)
1os z podbeskidzia (kurik)
5os z małopolski (adrian, jeżu, Jacek, emilka1s, toldzik1988)

Większość osób miała do 50km (tak mi wyszło z lokalizacji). Przyznasz, że nie jest to dużo.

I teraz np. tacy ludzi z dolnego i lubuskiego jak chcą się gdzieś po środku spotkać np. Legnica, Głogów to dystans mają od 60 - 200km, widzisz różnicę :>
Nie sposób przyjechać na kilka minut i wracać do domu, chodzi o to żeby się spotkać na kilka godzin.

I to głównie miałem na myśli pisząc o odległościach jeśli chodzi np. o mój rejon.
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

LYJO pisze:chęci Panowie i organizacja to podstawa
I psu na budę!!!
Serio mi już pióra opadają- chęci wielkie jak bycze jaja, organizacyjnie myślę, że ogarniam tematy....
A tu klops za klopsem.
Przyjdzie mi na "Pomorskie" jeździć co by się z kimś spotkać.
Tymczasem wymiękam z organizowania spotów.
Jak zaczną na Forum bywać z mojego regionu, może się potem zobaczy.
Oczywiście jeżeli ktoś z Kuj-Pom. się skusi o zorganizowanie, to czemu nie, ale już bez parcia.
:/
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów

Zgodzę się z Jankiem, odległość jest przeszkodą. Jak jest klubowiczów dużo, skupionych w aglomeracji, stosunkowo blisko siebie to łatwiej się skrzyknąć i spotkać. I zgodzę się także z tym, że dom praca, rodzina i dopiero później spoty. Ale mam nieodpartą chęć uczestniczenia w spocie, i na pewno podejmę kolejną próbę zorganizowania na wiosnę spotu lubuskiego.
Awatar użytkownika
andrz3j
Specjalista
Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
Imię:: Andrz3j
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: andrz3j »

Tomas w jakich rejonach planujesz zorganizowac spot lubuski?
Na swoje usprawiedliwienie jak większość moge powiedziec: brak czasu, praca (obecnie od 8 do 19), rodzina itd... Udało mi się spotkać z Mutim i to wszystko...

P.S. Ciekawe do jakich klubów wcześniej należeliście, może okazałoby się że jednak sie znamy :). Ja np. należałem do VectraUnlimited. Zaliczyłem zlot, kilka spotów bedąc w VU. (Moje pytanie bardziej nadaje sie na oddzielny temat)
Mój Touran

...tylko PB98
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów

andrz3j przyszedł mi do głowy pomysł na MRU, ale to temat na osobny temat :mrgreen:
ODPOWIEDZ