Indywidualne tablice rejestracyjne.

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Highline
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Indywidualne tablice rejestracyjne.

Post autor: Highline »

Super środek ;)

ps. ile kosztują takie blachy z własną nazwą ?
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 02:00 przez Highline, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

Highline pisze:Super środek ;)

Z tego co się orientowałem w wydziale komunikacji to 1000zł a najgorsze jest to, że jak zmienisz auto itp. to są do "wyrzucenia". Nie da się ich np. przełożyć do nowego auta... parodia :roll:
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Post autor: DLUGI-74 »

GioW pisze:

Z tego co się orientowałem w wydziale komunikacji to 1000zł a najgorsze jest to, że jak zmienisz auto itp. to są do "wyrzucenia". Nie da się ich np. przełożyć do nowego auta... parodia :roll:
A nie przechodzą te tablice dalej z autem ...?
Kolega kiedyś kupił właśnie auto i miał takie tablice a w wydziale komunikacji zapytali czy mogą zostać i zostały...
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

DLUGI-74 pisze:
GioW pisze:

A nie przechodzą te tablice dalej z autem ...?
Kolega kiedyś kupił właśnie auto i miał takie tablice a w wydziale komunikacji zapytali czy mogą zostać i zostały...
wedle nowym przepisów rejestracja w obrębie tego samego województwa może zostać bez zmian :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Mateoo21
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS 2006
Imię:: Mateusz

Post autor: Mateoo21 »

dokładnie tak w tym samy woje. tablice mogą zostać ja skorzystałem z tego przywileju :D
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

ale tysiak za blachy, przegięcie.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
GioW
Expert

No zostają z autem ale co z tego... to powinno być przypisane do osoby bo w końcu my płacimy i to nasza blacha... co mi po tym, że sprzedam auto razem z blachą... tysiak w błoto wyrzucony a co gorsza nasza spersonalizowana blacha przepada :/
Awatar użytkownika
Mateoo21
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS 2006
Imię:: Mateusz

Post autor: Mateoo21 »

chyba tak nie jest ja ma te blach ponieważ poprzedni właściciel mi je dał tzn zostawił ;)
Awatar użytkownika
GioW
Expert

Mateoo21 pisze:chyba tak nie jest ja ma te blach ponieważ poprzedni właściciel mi je dał tzn zostawił ;)
W sensie jak nie jest? bo to co napisałem to prawda, zakładaliśmy do służbowego Vito rejestrację z nazwą firmy, chcieliśmy to sam z drugim autem ale okazało się, że blachy idą z autem a nie zostają z właścicielem... to odpuściliśmy. Skoro są to "tablice indywidualne" to nie rozumiem dlaczego przypisane są do auta a nie do kupującego...
www.rejestracjasamochodu.pl pisze:Niestety na obecną chwilę indywidualne rejestracje w przypadku sprzedaży pojazdu idą za samochodem, naczepą czy motocyklem do kolejnego nabywcy a jeśli jest on z innego województwa lub nie chce mieć takich numerów indywidualnych to zostają bezpowrotnie zniszczone i nie można ich ponownie użyć mimo, że już ich nie ma w obiegu.
P.S. jeśli można to może ktoś w władnych przeniesie te dyskusje do odpowiedniego działu ;)
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów

dowiadywałem si eu kumpla, który ma "swoją" rejestrację i kupił nowy samochód i zostawił sobie rejestrację ze starego, więc działa to w dwie strony jak widać ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
GioW
Expert

LYJO pisze:dowiadywałem si eu kumpla, który ma "swoją" rejestrację i kupił nowy samochód i zostawił sobie rejestrację ze starego, więc działa to w dwie strony jak widać ;)
Ma tą samą rejestrację na nowym aucie? NIEMOŻLIWE... to albo ktoś u niego w Wydziale Komunikacji jest idiotą albo sobie przełożył i jeździ nielegalnie...

Nie ma takiej możliwości LYJO żeby tablica przeszła z auta na auto... patrz co wyżej wkleiłem (cytat).
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Post autor: DLUGI-74 »

GioW pisze:
LYJO pisze:dowiadywałem si eu kumpla, który ma "swoją" rejestrację i kupił nowy samochód i zostawił sobie rejestrację ze starego, więc działa to w dwie strony jak widać ;)
Ma tą samą rejestrację na nowym aucie? NIEMOŻLIWE... to albo ktoś u niego w Wydziale Komunikacji jest idiotą albo sobie przełożył i jeździ nielegalnie...

Nie ma takiej możliwości LYJO żeby tablica przeszła z auta na auto... patrz co wyżej wkleiłem (cytat).
A ja wam powiem tak ...jeden kraj jedne przepisy tylko interpretacja tych przepisów przez urzędników jest różna i nieraz niezrozumiała .
Po prostu to jest Polska ! :haha:
morfeusz33
Specjalista
Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Tablice indywidualne

Post autor: morfeusz33 »

Z tablicami jest tak,sam wybierasz co ma być na tablicy jest możliwość wyboru od trzech do pięciu znaków.Dwa pierwsze znaki (litera i cyfra)to zawsze symbol województwa następne znaki zależą od naszej fantazji.Nie mogą zawierac treści obraźliwych i wulgarnych.Koszt to 1000 zł.tablice przypisane są do auta,nie do właściciela ,więc jeśli sprzedamy auto do innego województwa,to mammy możliwość wykupić je znów, jeśli w tym samym województwie musimy znów wydać 1000 zł i wykazać się fantazją :omatko: Jest projekt,by tablice indywidualne były przypisane do właściciela,ale czy wejdą w życie czy nie tego nie wie nikt...
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów

morfeusz33 pisze:Jest projekt,by tablice indywidualne były przypisane do właściciela,ale czy wejdą w życie czy nie tego nie wie nikt...
no właśnie kolega mi mówił, że to już weszło i on z tego skorzystał :>
Obrazek
morfeusz33
Specjalista
Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Post autor: morfeusz33 »

LYJO pisze:
morfeusz33 pisze:Jest projekt,by tablice indywidualne były przypisane do właściciela,ale czy wejdą w życie czy nie tego nie wie nikt...
no właśnie kolega mi mówił, że to już weszło i on z tego skorzystał :>
Wiem ze był taki projekt,ale nie słyszałem że wszedł w życie,sam jestem zainteresowany:)
ODPOWIEDZ