To szukaj by automat był oddzielnie montowany w razie problemów wymienisz tylko ten element.wiceg pisze:Oglądałem propozyjce umieszczenia ledów jerrego, jednak wolałbym kupic jakiś gotowy zestaw do montażu tak do 250zł na SMD led'ach zeby ładnie komponował sie z atrapami zderzaka dodam ze jest to touran przed liftem bez halogenów....cheles pisze:Wiceg to zależy od gustów i guścików, budżetu własnego i inwazji w zderzak. Zobacz fotki Tourana Jarrego i jego propozycję umieszczenia Ledów.wiceg pisze: Jakie światła do jazdy dziennej najlepiej pasują do tourana, macie jakieś propozycje ?
Poglądaj także nasze Tourany w dziale Mój Touran i podejrzyj.
Jak zwróciłem uwagę to powodzeniem cieszą się do 5 ledów podłużne. Myślałem o podobnych jak w Galaxy ale wychodziło za dużo prucia zderzaka, a później zalewania silikonem efekt byłyby wygląd jak z "wiejskiego tuningu".
Światła LED do jazdy dziennej
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
oto moja propozycja http://allegro.pl/swiatla-dzienne-led-5 ... 65868.htmlcheles pisze:To szukaj by automat był oddzielnie montowany w razie problemów wymienisz tylko ten element.wiceg pisze:Oglądałem propozyjce umieszczenia ledów jerrego, jednak wolałbym kupic jakiś gotowy zestaw do montażu tak do 250zł na SMD led'ach zeby ładnie komponował sie z atrapami zderzaka dodam ze jest to touran przed liftem bez halogenów....cheles pisze: Wiceg to zależy od gustów i guścików, budżetu własnego i inwazji w zderzak. Zobacz fotki Tourana Jarrego i jego propozycję umieszczenia Ledów.
Poglądaj także nasze Tourany w dziale Mój Touran i podejrzyj.
Jak zwróciłem uwagę to powodzeniem cieszą się do 5 ledów podłużne. Myślałem o podobnych jak w Galaxy ale wychodziło za dużo prucia zderzaka, a później zalewania silikonem efekt byłyby wygląd jak z "wiejskiego tuningu".
co myślicie ? Pozdrawiam
- cheles
- Władca postów
Światełka fajne,
sprawdź rozmiar podany w ogłoszeniu przejdź się z metrówką do auta i sprawdź czy będzie pasować. Nie jestem w 100% pewny ale takie chciałem montować, i jak dobrze pamiętam ten model to idealnej krzywizny w stosunku do zderzaka nie otrzymasz. Wydrukuj i wytnij krawędź światełka i przymierz, pamiętając czy montujesz od tablicy czy od drugiego końca.
Tak już pisałem już o LEDach zaczepy mocujące światełka będę wystawać z przodu, a nie będą okryte z tyłu. Ponadto u nas jak byś montował od środkowej części zderzaka do boku zwróć uwagę, że zderzach przy końcach zchodzi się do środka.
Oczywiście da to się zrobić najlepiej kupując drugi komplet zaślepek i znaleźć sposób na wmontowanie. A i jeszcze jedno te światełka jak dobrze pamiętam w tym modelu będą świecić w bok a nie na wprost, ale upewnij się u sprzedawcy. Wystarczy pewnie jedna różnica w oznaczeniu i będzie coś innego.
[/fade]
-
- Kandydat
witamcheles pisze:Światełka fajne,
sprawdź rozmiar podany w ogłoszeniu przejdź się z metrówką do auta i sprawdź czy będzie pasować. Nie jestem w 100% pewny ale takie chciałem montować, i jak dobrze pamiętam ten model to idealnej krzywizny w stosunku do zderzaka nie otrzymasz. Wydrukuj i wytnij krawędź światełka i przymierz, pamiętając czy montujesz od tablicy czy od drugiego końca.
Tak już pisałem już o LEDach zaczepy mocujące światełka będę wystawać z przodu, a nie będą okryte z tyłu. Ponadto u nas jak byś montował od środkowej części zderzaka do boku zwróć uwagę, że zderzach przy końcach zchodzi się do środka.
Oczywiście da to się zrobić najlepiej kupując drugi komplet zaślepek i znaleźć sposób na wmontowanie. A i jeszcze jedno te światełka jak dobrze pamiętam w tym modelu będą świecić w bok a nie na wprost, ale upewnij się u sprzedawcy. Wystarczy pewnie jedna różnica w oznaczeniu i będzie coś innego.
[/fade]
byłem z metrówką i pomierzyłem krzywizna idealnie wychodzi przykładając od strony tablicy jedynę co się boję to o te zaczepy co wspomniałeś wolałbym aby były schowane ciężko jest coś znaleźc idealnego

- cheles
- Władca postów
To mam propozycję poszukaj gdzieś w sklepie tych LEDów i przymierz. Mi też się wydawało, że będą idealnie pasować, a jak przymierzyłem to już nie było tak fajnie i wybrałem proste.wiceg pisze:witamcheles pisze:Światełka fajne,
[/fade]
byłem z metrówką i pomierzyłem krzywizna idealnie wychodzi przykładając od strony tablicy jedynę co się boję to o te zaczepy co wspomniałeś wolałbym aby były schowane ciężko jest coś znaleźc idealnegoPozdrawiam....
-
- Kandydat
witamcheles pisze:To mam propozycję poszukaj gdzieś w sklepie tych LEDów i przymierz. Mi też się wydawało, że będą idealnie pasować, a jak przymierzyłem to już nie było tak fajnie i wybrałem proste.wiceg pisze:witamcheles pisze: Światełka fajne,
[/fade]
byłem z metrówką i pomierzyłem krzywizna idealnie wychodzi przykładając od strony tablicy jedynę co się boję to o te zaczepy co wspomniałeś wolałbym aby były schowane ciężko jest coś znaleźc idealnegoPozdrawiam....
oto moje swiatła do jazdy dziennej firmy NSSC model 523 HP koszt ok. 240 zł wkrótce wiecej zdjęć.
Sposób podłączenia
masa (przewody brązowe w touranie) - przewód czarny NSSC
+ świateł postojowych (kolor siwy w touranie) - przewód żółty NSSC
bezpiecznik nr. 24 10 [A] (transmisja danych) w skrzyni pod maską - przewód czerwony NSSC
Pozdrawiam
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
zobacz w moim manualu kodowania dziennych, jest tam informacja na ten tematRobert pisze:Jak jest z przepisami w PL można mieć tylne światła wyłączone i jezdzić tylko na przednich do jazdy dziennej
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
- Robert
- Przeglądacz
- Auto:: 1,9TDI DSG 7 rocznik;2009
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Kontakt:
Zamontowałem podłączyłem tak jak w instrukcji tylko jak włączają się światła mijania (czujnik zmierzchu)to światła do jazdy dziennej nie wyłączają tylko świecą 50% słabiej jak czujnik wyłączy światła to zaczynają świecić mocniej może tak być?lampki są z homologacją
chodzi mi czy to zgodne z prawem? pytałem dwóch diagnostów ale oni nie wiedzą
kazali zapytać policje
może ktoś z was wie co na ten temat
Pozdrawiam
chodzi mi czy to zgodne z prawem? pytałem dwóch diagnostów ale oni nie wiedzą

Pozdrawiam
- BigBratl12
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI BKD DSG 06r
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Nie może tak być.Zamontowałem podłączyłem tak jak w instrukcji tylko jak włączają się światła mijania (czujnik zmierzchu)to światła do jazdy dziennej nie wyłączają tylko świecą 50% słabiej jak czujnik wyłączy światła to zaczynają świecić mocniej może tak być?lampki są z homologacją
chodzi mi czy to zgodne z prawem?
Poczytaj ten temat : http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=635
jeżu napisał:
U mnie zadziałało i działa wyśmienicie.Dziś kolejny test... zakończony powodzeniem. Trzeba jednak samemu. Dla potomnych. Potrzebna przekaźnik zwierno-rozwierny o uniwersalnym przeznaczeniu. Najlepiej i najtaniej P561
i podłączamy
87a- zasilanie led +
30- po kluczyku +
85- masa -
86- ze świateł pozycyjnych +
I światła led "totalnie" gasną po załączeniu poz/mij/drog.
- Auto:: 1,9TDI DSG 7 rocznik;2009
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Kontakt:
zadzwonił do mnie znajomy ze stacji diagnostycznej powiedział że lampki mogą przygasać muszą mieć jeszcze homologacje świateł pozycyjnych te które tą homologacje mają przygasają szkopuł tkwi w tym że nie mogą być z przodu cztery światła pozycyjne dlatego powiedział że jeśli przyjadę na przegląd i będę miał wyłączone pozycyjne w lampach i będą świeciły te lampki do jazdy dziennej tzn.będą przygaszone i mają homologacje to on pod czymś takim może się podpisać bo wtedy z przodu są tylko dwie lampki pozycyjne.
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Troszkę odświeżymy temat bo akurat DRL są na czasie 
Mam Touranka z halogenami, chcę do niego kupić któreś z tych światełek:
1) Philips DayLight 4
2) Philips DayLight 8
Ze stronki Philipsa wydrukowałem sobie z papieru te światełka i oba pasują nie nachodząc na halogeny. Jednak zastanawia mnie czy czasami nie trzeba będzie wycinać dziur w atrapie bo jak tam patrzyłem to trochę mało miejsca aby się zmieściły.
Ktoś coś podpowie? można zaoferować nawet jakieś inne światła - sprawdzone

Mam Touranka z halogenami, chcę do niego kupić któreś z tych światełek:
1) Philips DayLight 4
2) Philips DayLight 8
Ze stronki Philipsa wydrukowałem sobie z papieru te światełka i oba pasują nie nachodząc na halogeny. Jednak zastanawia mnie czy czasami nie trzeba będzie wycinać dziur w atrapie bo jak tam patrzyłem to trochę mało miejsca aby się zmieściły.
Ktoś coś podpowie? można zaoferować nawet jakieś inne światła - sprawdzone