ASO zdradziło mi, że wiązka z czujnikami temperatury i przegrzania (G18 i G189) do Webasto ma numer części: 1K0 815 111 B - koszt 204 brutto. Zastanawiam się, czy różnica pomiędzy tym co podał Jarry, czyli ostatnia literka A zamiast B, polega na tym, że inna jest wtyczka w tej wiązce - to co pisał serwis Webasto, że są owalne i prostokątne. Możliwe to ?
krencik pisze:ASO zdradziło mi, że wiązka z czujnikami temperatury i przegrzania (G18 i G189) do Webasto ma numer części: 1K0 815 111 B - koszt 204 brutto. Zastanawiam się, czy różnica pomiędzy tym co podał Jarry, czyli ostatnia literka A zamiast B, polega na tym, że inna jest wtyczka w tej wiązce - to co pisał serwis Webasto, że są owalne i prostokątne. Możliwe to ?
01413 - Dosing/Metering Pump (V54)
010 - Open or Short to Plus
Freeze Frame:
Fault Status: 01101010
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 1
Reset counter: 221
Mileage: 117545 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 23:52:59
Jarry, gdzie mam szukać tej francowatej pompki pykającej paliwo i okolic jej zwarcia? Piecyk zamarł po Twoim ostatnim dotyku, a kurcze chciałbym go wskrzesić przed zimą... bardziej dla żony niż dla siebie
pompka V54 znajduje się nad zbiornikiem paliwa, czyli na kanale luzujesz bodajże 4 śruby które trzymają bak, lekko go opuszczasz i dojdziesz wtedy do tej pompki
Dzięki jarry, nie mam wyjścia, muszę zlokalizować to zwarcie bo poniżej 5 st.C już rano bywa a piecyk milczy. W testach pozostałe układy meldują, że żyją poza pompką dozującą paliwo. Naturalnie wszystko przy spełnieniu warunków poziomu paliwa i wyłączonym ECO.
Wejdę w kanał i postaram się znaleźć V54... mam nadzieję, że to tylko jakieś banalne zwarcie bo bezpieczniki są ok. Kurde... jak pięknie było zimą gdy piecyk jeszcze działał
witam, mam pytanie czy to dobra cena mam dogrzewacz -- wysylam gosciowi do Poznania zmienia plytka na webasto i odsyla mi juz webasto, zostawiam mu swoja plytke co mialem (dogrzewacz)
cena za ta usluge 150 zl, koszt wysylki w 2 strony ja oczywiscie place czyli liczmy calosc 200 zl ? Pozdrawiam
tomix pisze:witam, mam pytanie czy to dobra cena mam dogrzewacz -- wysylam gosciowi do Poznania zmienia plytka na webasto i odsyla mi juz webasto, zostawiam mu swoja plytke co mialem (dogrzewacz)
cena za ta usluge 150 zl, koszt wysylki w 2 strony ja oczywiscie place czyli liczmy calosc 200 zl ? Pozdrawiam
Myślę że to bardzo dobra cena, mi udało się kupić samą płytkę za 250pln i jeszcze sam muszę ją podmienić. Jedno mnie tylko zastanawia - czy kolej czyści przy okazji piec i czy daje na niego jakąś gwarancję?
krencik pisze:ASO zdradziło mi, że wiązka z czujnikami temperatury i przegrzania (G18 i G189) do Webasto ma numer części: 1K0 815 111 B - koszt 204 brutto. Zastanawiam się, czy różnica pomiędzy tym co podał Jarry, czyli ostatnia literka A zamiast B, polega na tym, że inna jest wtyczka w tej wiązce - to co pisał serwis Webasto, że są owalne i prostokątne. Możliwe to ?
BTW
Alledrogo - 249 zł+wysyłka
ASO - 204 zł
Tak są dwa rodzaje wtyczek, ale to nie jest większy problem.
Starą pasującą zostawiasz a kabelki przelutowujesz
cena w miarę, szczególnie gdyby dawał jakąś gwarancję
u mnie to najczęściej wychodzi cały piec PRZESERWISOWANY WYCZYSZCZONY 450zł, jeśli masz w miarę dobry swój dogrzewacz to jakieś 150-200 uzyskasz ze sprzedaży, czyli wychodzi porównywalnie, jeśli jeszcze gość by czyścił piec w tych pieniądzach to bym się nie zastanawiał
GASIOR997 pisze:Ogrzewanie silnika to jest - Zunheizer . I nagrzewa sam silnik. Ogrzewanie postojowe jest to Standeizung działa na zasadzie ogrzewania silnika i wnętrza. Jak chcesz mieć tak bardzo od razu ciepło musisz mieć elektro zawór N279 który tym wszystkim reguluje.
To znaczy ze jest to normalne ze po zalaczeniu ogrzewania postojowego dmucha zimne powietrze?Przeciez po to sie to zalacza aby po wejsciu do Auta bylo juz cieplo bo potem to juz sie w czasie jazdy nagrzeje.Wiec jak to dokladnie jest z tym ogrzewaniem postojowym??
Znalazłem w necie jakąś angielskojęzyczną instrukcję serwisową do Webasto m.in. w Touranach, ale chyba tylko do silników benzynowych? Podrzucam, może komuś się przyda (chyba że było już na forum, a przeoczyłem)
jarry pisze:cena w miarę, szczególnie gdyby dawał jakąś gwarancję
u mnie to najczęściej wychodzi cały piec PRZESERWISOWANY WYCZYSZCZONY 450zł, jeśli masz w miarę dobry swój dogrzewacz to jakieś 150-200 uzyskasz ze sprzedaży, czyli wychodzi porównywalnie, jeśli jeszcze gość by czyścił piec w tych pieniądzach to bym się nie zastanawiał
W niedziele rozbieram i wysylam w poniedzialek.Bede widzial co i jak, dam znac. Z rozmowy tel to raczej pojecie ma. na stanie ma plytek to turana webasto mowi ze 10 sztuk to lekko. Pytalem tez czy jest w stanie zrobic z dogrzewacza webasto ale po przez zlacze, mowi ze tak koszty duzo okolo 2 tys zloty, kod dostaje jednorazowy z firmy webasto. Z reszta to nie jest tajemnica oto ich strona mzna zadzwonic i sie dowiedziec co i jak. Pozdrawiam
ALPO
62-030 Luboń k/ Poznania
ul Puszkina 12