Dzien dobry.
Na poczatek pozdrawiam wszytkich, jetem tu nowym uzytkownikiem i to moj pierwszy post.
Posiadam od roku Tourana Trendline 1,9TDI BlueMotion 2008, wczesniej VW Golf 5 Goal 2006 a przed nim VW Passat 2003 1,6.
Mimo ze przeszukalem i Goolge i Forum nie znajduje pasujacej odpowiedzi.
W wiekszosci przypadkow problemem jest palaca sie kontrokla "czegokolwiek", ktora nie chce zgasnac. U mnie jest jednak odwrotnie, ale do rzeczy.
Ostatnio gdy zona ruszyla z pod domu zauwazylem ze nie dziala razowka w podswietleniu tablicy rejstracyjnej oraz gorne swiatlo stop. Nic nadzwyczajnego ale... czy nie powinna zapalic sie zolta kontrolka? Ewentualnie czy MFA+ nie powinna mi zasygnalizowac brak gornego stopu? W Golfie i Passacie zolta kontrolka zawsze sygnalizowala mi brak ktorejs zarowki. Tym bardziej dziwi mnie to ze Touran nie nie "krzyczy".
Czy moze jest tak ze w wersii Trendline nie ma takiej kontrolki? Tak jak to jest z brakiem wody w spryskiwaczu, tez nie ma takiej opcji jesli sie nie ma pakietu zimowego.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam
Kontrolka spalonej żarówki
- kervan01
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC 2005r
- Imię:: Radek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: Kontrolka spalonej żarówki
Najprawdopodobniej wyłączona zzostała diagnoza żarówek w sterowniku.
Zdecydowana większość touranow nie posiada zamordowanego czujnika poziomu płynu w zbiorniku spryskiwaczy. Rzecz bardzo prosta do naprawienia - manualne znajdziesz na forum.
Zdecydowana większość touranow nie posiada zamordowanego czujnika poziomu płynu w zbiorniku spryskiwaczy. Rzecz bardzo prosta do naprawienia - manualne znajdziesz na forum.