Zamiennik V158

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
Awatar użytkownika
ado
Początkujący
Auto:: 1,9 BKC
Imię:: Arek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Zamiennik V158

Post autor: ado »

Witam,
mam zamiar zabrać się za wymianę/naprawę silniczka V158. Dostać dokładnie taki do Tourana (używkę) graniczy z cudem. Czy będzie pasować passssatowy np.? Wiecie może jaki powinien mieć nr z etki touranowski i passssatowski?

Pozdrawiam
bulwo
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: bulwo »

ja dostalem ten silniczek bez problemu.
zeby dowiedziec sie dokladnie jaki masz to zadzwon do jakiegos aso podaj numer vin pojazdu i kod błedu. I ci powiedza jaki masz kod tego silniczka. Na allegro masz tego całą mase. Ogólnie to nie ma wiekszej roznicy czy to z paska golfa czy tourana. Najwazniejsze zeby sie kod cześci zgadzał. Temat jest dla mnie dość świeży bo przedwczoraj sobie go wymieniałem:)
Awatar użytkownika
krankor
Zaawansowany
Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 22 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy

Post autor: krankor »

O ile wiem to 1K1907511C. Ale zgodnie naszymi sprawdzonymi wiadomościami będą pasować wszystkie 1K1907511 z dowolną literką na końcu, bo podstawa jest taka sama. Ona jest uniwersalna. Mają różne "zębatki" wciskane w uniweralne gniazdo. Akurat dokłądnie element 1K1907511C na alledrogo jest w tej chwili 20 pozycji. Występują w całej grupie Volkswagena.
A poza tym szukaj odpowiednich manuali.
Ostatnio zmieniony pt wrz 13, 2013 10:19 przez krankor, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam Grzegorz
Awatar użytkownika
ado
Początkujący
Auto:: 1,9 BKC
Imię:: Arek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: ado »

Dzięki, szukałem po nazwie silniczka a nie po nr części :omatko: Teraz tylko kupić i gimnastykować nadgarstki.
A manual wypasiony.
ODPOWIEDZ