grzałka silnika-defa
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
grzałka silnika-defa
Witam będąc w krajach skandynawi czy finlandi szwecji czy norwegi nie da sie nie zauważyć aut z podlączonymi kablami do 230v. Tak się zastanawiam czy ktoś z was ma dodatkową grzałkę defa , Fakt stawiania auta pod zadaszeniem zanim webasto nagrzeje trochę czasu i kilometrów zejdzie a do tego zużycie paliwa i silnika. Co sądzicie o tej metodzie dogrzania silnika ?? 

- Matys
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3 1.6 TDI, DSG 2011
- Imię:: Adam
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Nie zla sprawa, tyle ze trzeba miec mozliwosc podlaczenia do pradu 220 V no i przed wyjazdem trzeba podejsc do auta i ta grzalke wlaczyc
. Jak auto stoi w garazu to nie jest tak zle ale jak pod zadaszeniem na powietrzu to rano trzeba sie ubrac wyjsc na mroz i ..... zmarrrrzzznac!!!!! 

Teraz jest - VW Touran 1.6 tdi, 105 KM, DSG (1T3)
Był VW Touran 1.9 tdi, 105 KM, DSG (1T1)
Był VW Touran 1.9 tdi, 105 KM, DSG (1T1)
-
- Początkujący
- Imię::
posiadam akurat wiatke pod którą stoi touranik więc problemu nie ma dla mnie ... oto koszt któy otrzymałem z Inters cars Dzień dobry
Grzałka silnika o kodzie BLS Defa411761 -339,78zł
Zestaw przewodów zasilających ( zewnętrzny zasilający i wewnętrzny w komorze silnika 1,5m)
Długość przewodu zasilającego 2,5m- 153,74zł, = 493.52+ robota własna czy warto ... hmm zobaczymy
Grzałka silnika o kodzie BLS Defa411761 -339,78zł
Zestaw przewodów zasilających ( zewnętrzny zasilający i wewnętrzny w komorze silnika 1,5m)
Długość przewodu zasilającego 2,5m- 153,74zł, = 493.52+ robota własna czy warto ... hmm zobaczymy

-
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Muti pisze:Tomas, tak ale jakbyś codziennie miał używać webasto+robiłbyś krótkie odcinki,to aku po roku-dead.. Tutaj sobie podjeżdżasz wieczorem.Wtykasz w gniazdko z programatorem i o ustalonej godzinie się włącza i grzeje blok..
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ja mam do pracy 2 km i nie trzymam auta w garażu i w zime używam webasto , oprócz tego radio dużo ciągnie i AKU nie jest dead.
Jedno trzeba przyznać że łąduje częściej, ale nie wynika to z webasto i tylko z radia.