wypadanie zapłonu
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
wypadanie zapłonu
witam.mam tourana 2.0 tdi 136 km.ostatnio wymienialem 4 pompki.jedna byla walnieta ale wymiwenilem odrazu 4.problem polega na tym ze ciagle wypada zapłon na jednym cylindrze cały czas na tym samym.kupilem jeszce jedne bo myslalme ze jeden z nowych jest walniety(nie chcialo mi sie czekac na gwarancje) ale ciagle jest to samo!dodam ze cisnienie ta tlokach jest dobre.mechanik pisale tez na jakims forum i pisali mu ze moze byc to wina komputera!prosze o jakąs pomoc
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
capsell, w 2.0 TDI 16V były wadliwe wiązki PD(ta pod pokrywą zasilająca PD i świece żarowe) -wypalały się piny przy PD i dobrze nie stykały i przy dziurach/przejazdach kolejowych przerywał/tracił moc. Polecam wymienić tą wiązkę i problem powinien zniknąć 

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Wiązka zasilająca PD i świec żarowych.
Wygląda tak samo jak ta,ale ta jest pod PD Siemensa,a ty zapewne masz Boscha.
LINK
Wygląda tak samo jak ta,ale ta jest pod PD Siemensa,a ty zapewne masz Boscha.
LINK
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
wiesz co kolego rozwinę troche temat bardziej moze to cos pomozę problem tak jka wspomnialem polega na tym ze ciagle wypada mi zapłon na 4 cylindrze.nie jest to cały czas ale teraz coraz bardziej częsciej.wsiadam rano do auta zapalam i wszytsko jest ok.zero dymu zero krecenia pali od kopa.dojezdzam do pracy jakies 3 km mi wsztsko gra.ale gdy juz wracam i podjezdzam pod góre i staram sie ruszyc juz zaczyna szarpac iprzerywac,staje gasze zapalm i jade do domu na loozie.raz mi sie zapaliło esp i nie chcialo zgasnać ale za jakas tam próbą zgasło.
[ Dodano: Wto Sie 07, 2012 18:42 ]
i może jeszce to ze hamulec robi sie twardy za drugim naciśnięciem
[ Dodano: Sro Wrz 05, 2012 14:09 ]
panowie!problem rozwiązany!był źle ustawiony rozrząd i dlatego wypadał!masakra jakas!!
[ Dodano: Wto Sie 07, 2012 18:42 ]
i może jeszce to ze hamulec robi sie twardy za drugim naciśnięciem
[ Dodano: Sro Wrz 05, 2012 14:09 ]
panowie!problem rozwiązany!był źle ustawiony rozrząd i dlatego wypadał!masakra jakas!!