No dobra to Startujemy. Rodzina się powiększyła wiec passat stał się za mały i mimo ze z bólem serca sprzedałem moje oczko w głowie, to postanowiłem zostac przy VW i padło na Tourana. Mam nadzieje ze powstanie jakiś ciekawy projekt
Auto :
1T
2003 r.
silnik AVQ (1.9tdi)
6 biegów
wyposażenie
4 el szyby
climatronik 2 strefowy
grzane fotele
tempomat
esp
przyciemnione szyby tył
założenia do modyfikacji
sam jeszcze nie wiem od czego zacząć
Też miałem taki kolorek tourana:)
Miliona kilometrów życzę bezawaryjnych podróży.
Zdjęcie w dniu sprzedaży
wystukane z garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Dzis zostały usuniete swiatła ledowe, ramki chromowanena rejestracje i znaczki z tylnej klapy. Auto zostało wyglinkowane, oraz poczyniłem pierwsze przymiarki do korekty lakieru.
Załączniki
Myślę ze efekt całkiem ok na 7 godzin pracy. Zrobiona tylko tylna klapa i zderzak .
Nie no, bożesz ty mój, po prostu płaczę, piękna "dupcia". Piękna, piękna, przepiękna !!! Muszę jechać w weekend do teściowej i zrobić chociaż prickbort i glinkę. Bo jak patrzę na mojego "Groubasa" to mi się serce kraje !!! A maleństwo ile ma?
Po poście kolegi aż sam się kosmetyką zainteresowałem. Nigdy nie działałem z glinką, więc moje pytanko: czy na szarym też taki efekt będzie czy raczej na intensywnych, ostrych kolorach wygląda to tak spektakularnie? Czy po glinkowaniu od razu kłaść wosk? A jak glinka i wosk to może być k2 czy jakiś inny polecacie?
K2 wydaje mi się słabą marką do takich zabiegów , nie wiem jak kolega ale ja używałem od zawsze : shiny garage , meguiar's i efekt był taki jak u Culta.
No efekt jest naprawdę zacny, mój jest w szarym metaliku i tak się zastanawiam czy przy takim kolorze też będzie taki efekt. Z całą pewnością będzie lepiej więc muszę znaleźć czas chociaż przy dwójce maluchów to raczej trudne
Do glinki jakieś special warunki powinny być zachowane czy można spokojnie pod chmurką działać?
Zaśmiecamy wątek kolegi. Przed glinką zaproponowałbym Prickborta, żeby ściągnąć smołę i inny syf. Później mycie. Następnie glinka (jako poślizg woda z odrobiną szamponu), znowu mycie. Później IPA (alkohol izopropylowy). Wszystko pod chmurką byleby nie padało. Wtedy ewentualnie jakaś korekta lakieru albo od razu wosk.
Cykraz, jak chcesz więcej w tej kwestii zajrzyj na kosmetykaaut.pl.