Witam
Dziś przeglądałem książke serwisową od swojego Tourana i zauważyłem na końcu jakiś dziwny wpis SERWISE - AKTIE 24Q1 i przypięte jakieś wydruki z serwisu z Niemiec . wpis mam przy przebiegu 181300 z 2009r i moje pytanie czy któryś z kolegów orientuje się czego ta akcja dotyczyła.
Wstępnie co sobie przetłumaczyłem to coś związane z silnikiem, pracą silnika, nie równą pracą silnika, palącą się kontrolką ostrzegawczą na desce.
To poszczególne słowa przetłumaczone z tych wydruków
Pozdrawiam
Akcja serwisowa 24Q1
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Akcja 24Q1 dotyczyła aktualizacji softu (modele 2.0TDI). Miało to pomóc na tzw. surową pracę silnika.
Z tego co piszą koledzy z Niemiec, zmieniły się im punkty przełączania biegów (prędkości obrotowe silnika)
Z tego co piszą koledzy z Niemiec, zmieniły się im punkty przełączania biegów (prędkości obrotowe silnika)
Ostatnio zmieniony czw mar 01, 2012 22:33 przez Turanek, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Akcja 24Q1 dotyczyła aktualizacji softu sterownika silnika (modele 2.0TDI zarówno manula jak i DSG). Natomiast w autach z DSG zauważono problemy m.in ze wzrostem spalania(u niektórych nawet 25%, niektórym "obniżyła się prędkość maksymalna" . Poprawka miała spowodować bardziej równomierna prace silnika...
P.S. Tyle ja wyczytałem ze stron de..
P.S. Tyle ja wyczytałem ze stron de..