jeżu pisze:Prawie jak VAS 6252 czyli to co potrzeba... adapter do wkręcenia do skrzyni przewód i butelkę mogę Ci podesłać do wymiany. Jak wymienisz odeślesz...
olej wymieniamy co 60 tysięcy km, jeśli planujesz tyle przejechać to czekają cię 2 wymiany oleju, teraz i za 60 kkm, a w takim przypadku za wysyłki na pożyczkę zapłacisz tyle samo co kosztuje przyrząd (około 40zł)
moim zdaniem lepiej wydać 40zł i mieć własny już na stałe, chyba że masz od kogo pożyczyć bez kosztowo to wtedy nie ma co kupować...
jarry pisze:olej wymieniamy co 60 tysięcy km, jeśli planujesz tyle przejechać to czekają cię 2 wymiany oleju, teraz i za 60 kkm, a w takim przypadku za wysyłki na pożyczkę zapłacisz tyle samo co kosztuje przyrząd (około 40zł)
moim zdaniem lepiej wydać 40zł i mieć własny już na stałe, chyba że masz od kogo pożyczyć bez kosztowo to wtedy nie ma co kupować...
Przekonałeś mnie, też poproszę
Wyślę Ci dane via e-mail.
Byłbym zainteresowany takim urządzonkiem do wymiany oleju w DSG, świeżo nabyłem takie autko a nie mam żadnej informacji o poprzedniej wymianie, dlatego wolę wymienić olej jak najszybciej. Proszę o info na maila luqaseq@gmail.com Dzięki.
Witam
Przymierzam się do wymiany oleju w DSG, zapytałem w serwisie (nie VW) wycenili wymianę na 800PLN i tu padło określenie że po każdej wymianie oleju w DSG powinno się zrobić "adaptację skrzyni biegów"
czy ktoś spotkał się z takim hasłem ?
Tes pisze:Witam
Przymierzam się do wymiany oleju w DSG, zapytałem w serwisie (nie VW) wycenili wymianę na 800PLN i tu padło określenie że po każdej wymianie oleju w DSG powinno się zrobić "adaptację skrzyni biegów"
czy ktoś spotkał się z takim hasłem ?
Tak spotkałem się.. Nie trzeba nic adaptować... takie rzeczy robi sie np wymieniając mechatronikę lub jak skrzynia pluje błędem o nie wykonaniu nastaw podstawowych. Wymiana oleju w Dsg "podobna" w samym wykonaniu jak wymiana oleju w silniku.