Ciekawi mnie jak ledy w p.mgielnych zadziałają jako doświetlanie zakrętów, tzn. jak będą się zapalać i gasnąć. Na zwykłych żarówkach jest to płynne (łagodna zmiana PWM)
ale przejście zostało płynne jak w oryginale leczy strasznie spadła moc świecenia są niebieskie ładne ale z samochody ich praktycznie nie widać
ale ogólnie powiedzmy sobie szczerzę że to doświetlanie nawet na oryginalnych żarówka jest do niczego nie potrzebne (ja tak uważam że to tylko bajer )
Ja pierdykam... FILOZOF nie mogłeś edytować post i tam wkleić?
Teraz latanie po stronach będzie gdzie toto jest o czym się pisze...
Gdyby co znalazłem...
Efekt piękny!
Gratki!
FILOZOF pisze:mam żarniki 6000k wiec są fajne bo delikatnie niebieskie ale bardzo nieznacznie ciemniejsze od zwykłych żarówek ale ogólnie nie jest to uciążliwe
dużo jeżdżę po drogach bocznych nie oświetlonych i jak dla mnie jest ok
jak byś założył orginalne 4300K to byś wtedy zobaczył jak naprawdę w nocy świeci światło xenonowe... miałem kiedys w passacie założone żarniki 6000K i po jednej trasie w deszczu odrazu je zmieniłem na 4300K... niebo a ziemia, taka różnica była...
FILOZOF pisze:mam żarniki 6000k wiec są fajne bo delikatnie niebieskie ale bardzo nieznacznie ciemniejsze od zwykłych żarówek ale ogólnie nie jest to uciążliwe
dużo jeżdżę po drogach bocznych nie oświetlonych i jak dla mnie jest ok
jak byś założył orginalne 4300K to byś wtedy zobaczył jak naprawdę w nocy świeci światło xenonowe... miałem kiedys w passacie założone żarniki 6000K i po jednej trasie w deszczu odrazu je zmieniłem na 4300K... niebo a ziemia, taka różnica była...
Ale zakładałes do oryginalnych xenonów ? czy takich dokładnych ?
I czy tył to zwykłe lampy czy oryginalne xenony?
to był Passat b5 przed liftem... lampy to Depo ale pod zarnik D2S czyli "orginalny" xenon... ale zestawy kupowałem jak Ty na allegro... ale mówie Ci, wielka różnica była... może mniej niebiesko wyglądały ale przecież nie o to tu chodzi...
No ogólnie te zarniki są tanie i łatwo się je zmienia można sprubowac
no wiesz bezpieczeństwo bezpieczeństwem ale niebieskie " oczka" tez są fajne :-)))
tamte tez ładnie swieca ale ja wole miec mniej niebieskie ale lepiej widziec i nie przygwizdac nigdzie niż miec ładne oczka jak to napisałes w rozbitym aucie
LYJO pisze:Świeca lipnie, może by je wykorzystać do doświetlania ?
Włożyłem zarówki osram night breaker plus h11+mała korekta ustawienia i efekt jest dość mocno widoczny,a i doświetlanie działa bardzo dobrze Przekonałem się jak mieliśmy zastepczego aurisa i wracałem w nocy i wjezdzajac do domu w ciemną bramę,aż przyhamowałem,bo nic nie widziałem,a w touranie wszystko