dzisiaj wymieniłem gateway. (u mnie był za włącznikiem świateł a nie nad pedałem gazu).
teraz mam błąd taki że nie może połączyć się z radiem (w końcu to nieoryginalne chińskie android ale ma dekoder can) .
i teraz pytanie czy rozładuje mi akumulator jeśli mam już gateway z literka P ale nie łączy się z radiem? czy może wykodowac radio w gateway?
ps. dzisiaj sprawdziłem pobór prądu. po kilku minutach było ok 20~30 mA. więc chyba jest w normie.
Czytalem na forum że najczęstrzą przyczyną rozładowania aku jest chinskie radio i dlatego ludzie wstawiają lepszy GW a zwłaszcza kiedy wstawia się chińskie radio.
Ale może troche jestem przwrażliwiony.
Wszystko podłączyłem tak jak zalecił sprzedawca.
Na dnich zrobie pomiar aku.
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
GW wymieniamy głównie kiedy do starszego auta zakładamy nowsze radio fabryczne np. RNS-510. Nie wiem jak jest z chińskimi radiami, ale podobno przy niektórych też trzeba wymienić. GW wymieniamy gdy mamy starszy niż 1K0 907 530 L. Twój jest dużo nowszy, więc nie ma potrzeby wymiany. A tak btw, to wszystko jest opisane na forum.
gordon pisze:GW wymieniamy głównie kiedy do starszego auta zakładamy nowsze radio fabryczne np. RNS-510. Nie wiem jak jest z chińskimi radiami, ale podobno przy niektórych też trzeba wymienić. GW wymieniamy gdy mamy starszy niż 1K0 907 530 L. Twój jest dużo nowszy, więc nie ma potrzeby wymiany. A tak btw, to wszystko jest opisane na forum.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak wiem że jest i czytalem o GW na forum ale nie byłem pewny czy trzeba GW wymienic czy nie ale juz jest teraz jasne i wielki dzięki za pomoc.
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC