A spróbowałeś chociaż...?
Dokładnie taki sam przypadek miałem z forumowiczem z miesiąc temu jak mu kodowałem i przyciemniałem halogeny w trybie drl... i był to bajt 20
Witam ,kto z okolic Polkowic może mi cofnąć do stanu pierwotnego światła?Obecnie mam skandynawskie a jest problem na przeglądzie i chciałbym, żeby były standardowe.
thomas_81 pisze:Witam ,kto z okolic Polkowic może mi cofnąć do stanu pierwotnego światła?Obecnie mam skandynawskie a jest problem na przeglądzie i chciałbym, żeby były standardowe.
Pozdrawiam
thomas_81
Ja jestem z okolicy Środy Śląskiej a bartezz55 Lubin.
Tam jest koncowka od zarowki py21w tylko w lampie tourana nie ma przewodow w oprawce kierubku tylko tak jakby lampa ma swoj wewnetrzny obwod el a oprawka tylko przytrzymuje zarowke w pozycji
Ja mam zamontowane podobne, chyba trochę silniejsze od Twoich (54 diody)
Z małą różnicą że moja lampa to bixenon nieskrętny.
Jedyny mankament to taki że przy włączonym silniku a wyłączonym DRL (białe światło) kierunkowskazy migają jak stroboskopy.
Przy wyłączonym silniku czyli napięciu około 12V wszystko jest OK.
Żeby wszystko działało dobrze przy włączonym silniku DRL (białe światło) muszą być włączone non stop.
Sprawdzałem, w dzień są widoczne a w nocy nie rażą.
Żeby zamontować je w Touranie musisz miernikiem sprawdzić który kabel w lampie jest od kierunkowskazów i masy. Do światła białego doprowadzasz prąd z poza lampy.
Te DRL w kierunkowskazach i każde inne żarówki led nie mają homologacji.
Szerzej o światłach dziennych led znajdziesz w innym temacie, poniżej viewtopic.php?f=15&t=84&start=0
jak je zamontowaliście w samochodzie z tym bixenonem bo nie mam pojęcia
thomas_81 pisze:Witam ,kto z okolic Polkowic może mi cofnąć do stanu pierwotnego światła?Obecnie mam skandynawskie a jest problem na przeglądzie i chciałbym, żeby były standardowe.
wesol pisze:Że tak spytam. Jaki problem masz na skandynawskich na skp?
ja mam tryb "Ameryka północna" i przywalił się gość na SKP, że to auto nie ma dziennych w homologowanym wyposażeniu fabrycznym, lecz standardowe światła mijania i drogowe.
a uruchomienie świateł mijania powinno być w zespół z pozycyjnymi przód oraz tył.
finalnie puścił bo auto na tej stacji już 8 rok z rzędu...