Ja kupiłem pierwszy lepszy na "Ali".
Śmiga do dziś.
Kosmetyki do auta czyli szeroko rozumiana chemia samochodowa
- postrzelony1994
- Przeglądacz
- Auto:: Caddy 2.0, 2017, 152KM
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Kosmetyki do auta czyli szeroko rozumiana chemia samocho
VW Caddy 2017r. DFSD 2.0 I TDI-CR / 75 kW AdBlue
VW Caddy 2008r. - 1,9 TDI
VW Caddy 2008r. - 1,9 TDI
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Do znawców tematu, czym mogę umyć podwozie.
Będę robił to ręcznie, a więc chodzi mi o jakiś specjalny środek, który mogę nanosić psikając nim np. z butelki i szczotką doczyszczać, a później spłukiwać wodą.
Wkurza mnie to całe podwozie jest uwalone takim zbitym pyłem i jak coś mokrego na to się dostaje to dość długo wysycha.

Na początek sprawdziłbym na łatwo dostępnych powierzchniach jak by dobrze doczyściło to wszystkie maskownice plastikowe podwozia w dół i czyszczenie całości.
Podpowie ktoś czym to myć.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Będę robił to ręcznie, a więc chodzi mi o jakiś specjalny środek, który mogę nanosić psikając nim np. z butelki i szczotką doczyszczać, a później spłukiwać wodą.
Wkurza mnie to całe podwozie jest uwalone takim zbitym pyłem i jak coś mokrego na to się dostaje to dość długo wysycha.

Na początek sprawdziłbym na łatwo dostępnych powierzchniach jak by dobrze doczyściło to wszystkie maskownice plastikowe podwozia w dół i czyszczenie całości.
Podpowie ktoś czym to myć.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 TDi 2004
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
Posiadam w domu parownicę Karcher SC-2 i zastanawiam się czy by jej nie użyć do wypucowania wnętrza auta. Może ktoś z forumowiczów ma doświadczenie w tej materii, czy warto i czy wszystko można tym potraktować np. kratki nawiewu (pomijając oczywiście wszelkiej maści włączniki)