Panel Climatronic z golfa VI do touran 2004
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Tzn. jak przelutowanie? to jego nie wystarczy wsadzić i podpiąć kostkę? Może jakiegoś manuala przygotujesz/pokażeszsiemion22 pisze:Mam taki panel u siebie.Zostało mi tylko przelutowanie kabelków od klap powietrza,pozatym wszystko śmiga bez problemu(Webasto,fotele itp,itd),a moim zdaniem wygląd jest super ,a gdy jeszcze będzie RNS510 to wogóle będzie rewelacja.

- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
jeżu masz racje ...ale temat sam w sobie bardzo ciekawy tym bardziej wnioskując z dyskusji możliwy do wykonania.
sam jestem ciekaw jak to siemion22 zrobił
sam jestem ciekaw jak to siemion22 zrobił

Ostatnio zmieniony ndz lut 03, 2013 12:03 przez DLUGI-74, łącznie zmieniany 1 raz.
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
Siemion22 czekamy ponieważ to bardzo ciekawy temat sam bym przerobil....czekamysiemion22 pisze:Jak kupię nowy aparat to postaram się wstawić manuala z tym panelem

Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2013 13:28 przez DLUGI-74, łącznie zmieniany 1 raz.
- sobek187
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Tak naprawdę wszystko rozbija sie o to czy sterownik silnika będzie włączał kompresor gdyz nowy panel potrzebuje wiecej informacji z kompresora. Wiem ze na pewno auta z 2005 roku maja problem z nie zalanczajaca sie klima. Sama przekładka panela to w sumie z lutowaniem klap 30 minut gdyz wymiana jest plug and play.
Gdyby sie okazało ze sterownik silnika nie włącza klimatyzacji zostaje albo wgranie nowszego softu lub wymiana sterownika silnika.
Gdyby sie okazało ze sterownik silnika nie włącza klimatyzacji zostaje albo wgranie nowszego softu lub wymiana sterownika silnika.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
DLUGI-74, spoko. Mogę kupić trochę kabelków(chyba,że masz w domu to weź,bo tu w PZN nie bardzo się orientuję gdzie kupić prócz casto itp),to porobimy mostki tych klap od obiegu zamkniętego,a zasilanie już mam zamienione pod webasto i spradzimy.
Martwi mnie tylko czy będzie powyżej 4 czy 5 stopni,żeby sprawdzić czy kompresor klimy się załącza,bo z tym są największe cyrki
Ja tam jestem otwarty na mody

Martwi mnie tylko czy będzie powyżej 4 czy 5 stopni,żeby sprawdzić czy kompresor klimy się załącza,bo z tym są największe cyrki

Ja tam jestem otwarty na mody

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy