Być może mikrostyk szwankuje i nie rozłącza, pogadaj z chłopakami z okolicy- może ma ktoś vcdsmackens123 pisze:chcę tak zrobic jak z tylnymi ponieważ w przednich drzwiach mam sterownik który trzeba jak się okazuje zakodować bo na żadnym pinie nie ma napięcia.
Próbowałem zrobić tak samo z przednimi ale w wiązce która biegnie od zamka nie znalazłem masy, jest tam kilka kolorowych kabelków i jeden biały ale po podłaczeniu do niego oświetlenia żaróweczka świeci przy otwartych dzwiach a po zamknięciu delikatnie się jarzy. Prosze o pomoc
Manual - Proste podłączenie oświetlenia tylnych drzwi
- marek1629
- Zaawansowany
- Auto:: touran, 1.9 bls 2006
- Imię:: Marek
- Podziękował: 65 razy
- Otrzymał podziękowań: 92 razy
Re: Manual - Proste podłączenie oświetlenia tylnych drzwi
Moje autko marek1629
145.5 KM 323Nm bls
145.5 KM 323Nm bls
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Koledzy czy komuś udalo się tym sposobem podpiąć warningi w tylnych drzwiach w polifcie 2008r. rozwaliłem całą wiązkę i przejrzałem wszystkie białe kable ale takiej masy jak napisane powyżej to brak są tylko takie gdzie po zamknięciu drzwi spada do 8v a po chwili wskakuje na 12v i tak sobie jest do końca akumulatora ręce mi juz opadają dodam ze w słupku brak niebieskiego kabla na pinie 9 stad pomysł na takie podłączenie...
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 670 razy
Oj Tomek a próbowałeś najprostszego sposobu. (+) pin 14, masa (-) pin 9 Akurat w Twoim roczniku jest jak u mnie...
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 244#p45601
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 244#p45601
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
ja u siebie tak zrobilem, bez problemu, wez zasilanie z grubego przewodu w sterowniku drzwi, zdejmij izolacje z kawalka wiazki w drzwiach i wbij szpilke w jeden z cienkich, bialych kabelkow i podlacz drugi przewod lampki, jak zaswieci, znaczy ze trafiles, jesli nie probuj z nastepnymtrucha0 pisze:Koledzy czy komuś udalo się tym sposobem podpiąć warningi w tylnych drzwiach w polifcie 2008r. rozwaliłem całą wiązkę i przejrzałem wszystkie białe kable ale takiej masy jak napisane powyżej to brak są tylko takie gdzie po zamknięciu drzwi spada do 8v a po chwili wskakuje na 12v i tak sobie jest do końca akumulatora ręce mi juz opadają dodam ze w słupku brak niebieskiego kabla na pinie 9 stad pomysł na takie podłączenie...

-
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
No właśnie wróciłem z garażu i efekt jest a wszystko dzięki forum,zwłaszcza w tej kwestii koledze jeżu gdyby nie On noc zamiast spędzać z żoną spędziłbym z Touranem,sposób opisany w temacie próbowałem usilnie zastosować u siebie bo to niby najprostszy dla mnie sposób naciąć kabelek przełożyć i zaizolować ale jak pisałem pociąłem wszystkie białe kable jakie dochodziły do sterownika i nie ma tam minusa który schodzi do 0 wszystkie są aktywne i po zamknięciu drzwi lampka paliła się.Naczytałem się tych manuali i coś mi się ubzdurało że musi być w drzwiach niebieski kabelek pod pinem 9 a takowego nie mam więc sposób podany przez jeżu odrazu odrzuciłem a nie słusznie bo jak widać Touranek potrafi mnie zadziwić pewnie jeszcze nie raz mimo że nie mam tego niebieskiego kabla to pod pinem 14 z tyłu i 18 z przodu po zakodowaniu pojawił się prąd a skąd on się wziął to ja nie mam pojęcia...na dziś udało mi się zrobić tylko lewy tył i lewy przód bo straciłem z tymi kablami z 2 godziny,a że jak już zdjąłem tapicerkę to robię sobie 3 rzeczy na raz:warning doors,podświetlenie po otwarciu drzwi na modułach led i podświetlane klamki jedna robota przy tapicerce a potrójna radość:),footwell i ambient tył i przód już zainstalowany a też było sporo pracy przy jego zakładaniu....w miarę wolnego czasu będę kontynuował prawą strone.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 670 razy
Jeśli zrobisz jak w moim manualu będą swiecić..
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3244
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3244
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
rocznik 2005 przód pin 1+ pin 2-, kilka dni temu podłączałem i zakodowałem i świeci;)
Posiadam VCDS 12.12.
- Radymil_ldz
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.6 MPI BSE 2006
- Imię:: Radek
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
- Kontakt:
- cbrstreet
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 tdi 77kw BLS 2007r
- Imię:: cbrstreet touran
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 37 razy
Panowie a jak u mnie nie ma modulu to do czego mam sie podłączyć nie ogarniam juz tego
-- Pt mar 03, 2017 18:15 --
I jedna strona jest zrobiona teraz tylko dobre ledy od prolumo i będzie cacy
-- Pt mar 03, 2017 18:15 --
I jedna strona jest zrobiona teraz tylko dobre ledy od prolumo i będzie cacy

Pojazdy które posiadałem
Motorynka
Wsk
Mz
Yamaha r6
Honda cbr 900 sc33
Golf lll 1.8
Obecny pojazd
Touran 1.9 tdi bls 77kw 1t2 r115
viewtopic.php?f=9&t=18989
Motorynka
Wsk
Mz
Yamaha r6
Honda cbr 900 sc33
Golf lll 1.8
Obecny pojazd
Touran 1.9 tdi bls 77kw 1t2 r115
viewtopic.php?f=9&t=18989
-
- Kandydat
- Auto:: Touran I, 1.9 TDI, 2006
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 5 razy
U mnie pod lepszym światłem z latarki widać że jeden z kabelków tych cienkich (mam ich 4) to był taki żółtawy, w niego się wpiąłem z masą i też działa.bartek0-01 pisze:Swietny manual nie da sie pomylic i podpiać inaczej![]()
U mnie było 5 białych przewodów z czego 2 cieńsze i dokładnie w jeden z nich musiałem sie wpiąć![]()
No
![]()
A tak wygląda autko z dołączonym podświetleniem