myślę że Touranek i spacewalker by wiedzieli lub szybko rozkminili temat, na "oko" powinno się dać, szczegółowo nie pomogę na ten moment...
Idzie to zrobić, pisałem to już Spaceowi:jerrybb1 pisze:... zakupiłem swiatła dzienne od skody fabi RS do vw passat i włożyłem je na próbe w miejsce halogenów (pasują super) zostaje kwestia podłączenia (mam paska z 2009r białe zegary i sterownik 30 bit) idzie to zrobić jakoś w automacie.
pzdr
Witam, nie ma odstępstw od PORD jak to powiedział twój autorytet z RD, ten mod - zakładając że standardowe lampy w Touranach nie mają homologacji RL jest niezgodny z prawem, kumaty gliniarz może zabrać za to dowód rejestracyjny a wspomniana zmiana rozporządzenia z 2009 roku dotyczy mozliwości stosowania lamp dziennych z homologacją RL, gdzie wówczas tył może być ciemny a nie lamp ze zwykłą homologacją. Pozdrawiamjarry pisze: Powiem wam jednak, że mój znajomy będący autorytetem w Komendzie Ruchu Drogowego wyjaśnił mi że są pewne odstępstwa od przepisów Ruchu Drogowego. .......Jak zapytałem go o tę kwestię z ręcznym to powiedział że analogicznie, należy pokazać policjantowi że NIE ma możliwości jazdy bez świateł mijania/dziennych gdyż to samochód podczas jazdy wymusza po zwolnieniu ręcznego ich zapalenie.
życzę powodzeniaspacewalker pisze:
Co do policji - powiedz "psu" by się gonił na drzewo,
Światła dzienne, to nie światła mijania...rasr pisze:Pytałem czy można w touranach ustawić światła dzienne (mijania) tak aby zapalały się po uruchomieniu silnika a nie po przekręceniu kluczyka tak jak jest w wersji skandynawskiej czy amerykanskiej
kodowaniem sterownika bordnetz nie ma takiej opcji, jedynie tak jak kolega wyżej zaznaczył można kupić moduł, który powoduje, iż można gasić auto bez przekręcania i wyłączania świateł, moduł powoduje że po kilku sekundach światła same gasną, tak samo w odwrotną stronę, po odpaleniu auta po kilku sekundach światła się same zapalają, oczywiście włącznik świateł cały czas włączonyrasr pisze:Pytałem czy można w touranach ustawić światła dzienne (mijania) tak aby zapalały się po uruchomieniu silnika a nie po przekręceniu kluczyka tak jak jest w wersji skandynawskiej czy amerykanskiej
miałem identycznie, jak mój interfejs /uzywam go z wersją 908.1/ przypadkowo zaktualizował mi się, wtedy mogłem też tylko odczytywać bez zmiany możliwości kodowań i adaptacji, oczywiście wszystko można naprawićlupo4801 pisze:Witam wszystkich na forum, bardzo zainteresowały mnie światła typu Am. Północna. Mam problem z długim kodowaniem gdyż nie mogę zmienić(zapisać)nowego kodowania,błąd. Nie wyświetlają się też Bity, nie wiem czym to jest spowodowane, brak okienka Dec.
te chińczyki często są niestabilne a najczęściej czegoś im brakuje np. plików L-code, dlatego najlepszą wersją jest wersja 908.1 PLProgram VCDS 10.6 EN
Moim zdaniem to głupie wymysły "pseudo" ekologów tak samo jak z DPF-em, dwumasem /możliwość obniżenia obrotów biegu jałowego/ i już mniej CO2 jest wydalane do atmosfery - przynajmniej ładnie to wygląda na papierze a nie w rzeczywistości, jakoś po zamontowaniu dziennych LED które zużywają tylko kilka WAT nie zauważyłem żadnego niższego spalania, to fikcja[/quote]Szkoda bo jazda na światłach nieekologiczna.