EDIT:
Sorry, faktycznie wygląda,że ten od 1.6 TDI 13zębowy ma taką samą zębatkę jak 11 zębowy. 13 zębów w 2.0 tdi nie wchodzi,bo tam jest dużo większe koło jak widać z moich zdjęć.
\TomTDI pisze:
02Z911024K 2.0kW Valeo CAYB, CAYA - i tu są dwie wersje 12 i 13-zębów
12-zebów ma duży kołnierz a 13-zębów ma mniejszy
Kolego a jaka pojemność była w tym golfiku - czy może 1.9 ?pipcia pisze:Wymieniałem rozrusznik u siebie w golfie ,silnik o oznaczeniu bkd.Wymiana rozrusznika bosch na valeo z 11 ząbkami.Różnica ogromna. Teraz rozrusznik kręci bez przyciąć i szybciej niż rozrusznik bosch.Odpala super na zimnym jak i na ciepłym.
alcest pisze:Kolego a jaka pojemność była w tym golfiku - czy może 1.9 ?pi :) pcia pisze:Wymieniałem rozrusznik u siebie w golfie ,silnik o oznaczeniu bkd.Wymiana rozrusznika bosch na valeo z 11 ząbkami.Różnica ogromna. Teraz rozrusznik kręci bez przyciąć i szybciej niż rozrusznik bosch.Odpala super na zimnym jak i na ciepłym.
Yox jak możesz to wrzuć filmik jak teraz kręci.yox pisze:alcest pisze:Kolego a jaka pojemność była w tym golfiku - czy może 1.9 ?pi :) pcia pisze:Wymieniałem rozrusznik u siebie w golfie ,silnik o oznaczeniu bkd.Wymiana rozrusznika bosch na valeo z 11 ząbkami.Różnica ogromna. Teraz rozrusznik kręci bez przyciąć i szybciej niż rozrusznik bosch.Odpala super na zimnym jak i na ciepłym.
... tak jak pisze Muti, u mnie taki sam silnik (1.9 BXE) i wymienilem na 02Z911024K (zaczerpniete z tego manuala), roznica kolosalna