mała wydajność nawiewu na nogi
- Alfik
- Przeglądacz
- Auto:: Caddy BSU 2008
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
mała wydajność nawiewu na nogi
Witam,
przeszukałem forum, nie znalazłem takiego tematu, więc utworzyłem nowy.
Problem polega na tym, że u mnie przy CLIMATIKu jak ustawię nawiew tylko na nogi to bardzo mało leci powietrza na nogi. A jak ustawię na nogi + na szybę to tego powietrza na nogi leci więcej. Dodam, że kierunki na gałce nie są pozamieniane, bo jak jest na szybę, to jest szyba, jak jest na twarz to jest na twarz.
Dlaczego tak się dzieje? Czy to jest normalne?
przeszukałem forum, nie znalazłem takiego tematu, więc utworzyłem nowy.
Problem polega na tym, że u mnie przy CLIMATIKu jak ustawię nawiew tylko na nogi to bardzo mało leci powietrza na nogi. A jak ustawię na nogi + na szybę to tego powietrza na nogi leci więcej. Dodam, że kierunki na gałce nie są pozamieniane, bo jak jest na szybę, to jest szyba, jak jest na twarz to jest na twarz.
Dlaczego tak się dzieje? Czy to jest normalne?
-
- Expert
- Auto:: Touran
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Tomas pisze:Przeskanuj auto kompem, być może silnik klap nawiewu pada.

Znam taki przypadek że wszędzie nadmuch był za słaby, więc czyszczenie silników itd, dalej to samo. Okazało sie że w serwisie źle założyli filtr kabinowy i on tłumił powietrze

Taki prosty i śmieszny przypadek...

- Alfik
- Przeglądacz
To odpowiednie klapy od kierunków nawiewu nie są sterowanie mechanicznie za pomocą gałki? Gałka steruje 3 silnikami od kierunków: szyba - twarz - nogi? Mam climatic, taki jak tutaj, nie mam climatronica.
Jak zabrać się do wyczyszczenia tych silniczków (jeśli u mnie są)?
Przy okazji - co to jest ten mały, okrągły guziczek na środku pomiędzy przyciskami? Do czego on służy, bo można go u mnie nacisnąć?
Jak zabrać się do wyczyszczenia tych silniczków (jeśli u mnie są)?
Przy okazji - co to jest ten mały, okrągły guziczek na środku pomiędzy przyciskami? Do czego on służy, bo można go u mnie nacisnąć?
- Alfik
- Przeglądacz
OK, ten post już wcześniej czytałem. Przeczytałem również ten, gdzie cheles napisał, że nie ma sterowania elektronicznego, tylko mechaniczne, za pomocą linek, cięgien z pokrętła. Tak jak chyba i ja. Jak bym wiedział jak to u mnie jest, to bym nie pytał.
A co z tym guziczkiem?
Dopisane - to skoro też mam te nieszczęsne silniczki to który odpowiada za kierowanie powietrza na nogi, tzn. gdzie on jest?
[ Dodano: Wto Sie 27, 2013 13:29 ]
1. To co z tym sterowaniem elektronicznym lub mechanicznym? Które jest przy climaticu
2. I do czego jest ten wcześniej opisany guziczek
[ Dodano: Czw Wrz 12, 2013 09:16 ]
Może ktoś z Was sprawdzić w dokumentacji (np. Etka) jak jest z tym sterowaniem nawiewu w Cliamtiku? Jest mechaniczne (linki, cięgna) czy elektryczne (silniczki)?
I przy okazji ten mały guziczek :-)
A co z tym guziczkiem?
Dopisane - to skoro też mam te nieszczęsne silniczki to który odpowiada za kierowanie powietrza na nogi, tzn. gdzie on jest?
[ Dodano: Wto Sie 27, 2013 13:29 ]
1. To co z tym sterowaniem elektronicznym lub mechanicznym? Które jest przy climaticu

2. I do czego jest ten wcześniej opisany guziczek

[ Dodano: Czw Wrz 12, 2013 09:16 ]
Może ktoś z Was sprawdzić w dokumentacji (np. Etka) jak jest z tym sterowaniem nawiewu w Cliamtiku? Jest mechaniczne (linki, cięgna) czy elektryczne (silniczki)?
I przy okazji ten mały guziczek :-)