Klima dziala przez jakis czas
- ATARI
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Klima dziala przez jakis czas
Witam
Problem dość dziwny przynajmniej dla mnie.
Klimatyzacja działa ok lecz tylko przez 40 - 50km po czym słychać nadmuch lecz do kabiny dociera niewiele, po zatrzymaniu auta pod spodem pojawia się dość sporo wody nawet jak na klimę.....gdy odczekam kilka minut znów wszystko jest ok, nic nie przełączam wiec czy to mogą być silniczki od klap nawiewu?....no i skąd tyle wody na raz ???
Mam klimatronic, 1.9 TDI 77KW BKC rok 2006 przed liftem.
Doradźcie co to może być.
Pozdrawiam.
Ps.....brak błędów na kompie
Problem dość dziwny przynajmniej dla mnie.
Klimatyzacja działa ok lecz tylko przez 40 - 50km po czym słychać nadmuch lecz do kabiny dociera niewiele, po zatrzymaniu auta pod spodem pojawia się dość sporo wody nawet jak na klimę.....gdy odczekam kilka minut znów wszystko jest ok, nic nie przełączam wiec czy to mogą być silniczki od klap nawiewu?....no i skąd tyle wody na raz ???
Mam klimatronic, 1.9 TDI 77KW BKC rok 2006 przed liftem.
Doradźcie co to może być.
Pozdrawiam.
Ps.....brak błędów na kompie
-
- Przeglądacz
- Auto:: highline,1.9 BKC,2004,DSG
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Prawdopodobnie padł Ci czujnik temperatury od klimy i nie rozłącza sprężarki przy odpowiedniej temperaturze , co w następstwie powoduje nadmierne oblodzenie wymiennika ciepła i wyłączenie się klimy. Świadczy o tym duża ilość wody pod autkiem i po jakimś czasie jak wymiennik odtaja klima znowu powinna pracować do czasu ponownego oblodzenia.