Pytanie o Webasto i klimatronik
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Pytanie o Webasto i klimatronik
1. Jak długo - zakładając że Webasto mam sprawne - powinno trwać nagrzanie się silnika do 90 stopni, lub chociaż do ruszenia się wskazówki (lub ile km trzeba przejechać)
2. Czy w klimatroniku da się puścić nawiew powietrza BEZ jego podgrzewania lub chłodzenia - po prostu niech leci powietrze takie jak jest na dworze
3. Czy to normalne że z nawiewu podłokietnika na drugi rząd foteli bardzo słabo wieje (chyba że przednia nawiewy pozamykam)? Czy to przewód jest zapchany? Jeśli tak to jak go udrożnić.
2. Czy w klimatroniku da się puścić nawiew powietrza BEZ jego podgrzewania lub chłodzenia - po prostu niech leci powietrze takie jak jest na dworze
3. Czy to normalne że z nawiewu podłokietnika na drugi rząd foteli bardzo słabo wieje (chyba że przednia nawiewy pozamykam)? Czy to przewód jest zapchany? Jeśli tak to jak go udrożnić.
-
- Przeglądacz
1. To dla przykładu - dziś -3 stopnie, wskazówka ruszyła się przy około 3 - 4 km. Szukałem spalin przy prawym przednim kole ale niczego nie wypatrzyłem, nie słyszę też odgłosów silniczka o których jest napisane w wątku o rozbudowie Webasto. Więc nie wiem czy u mnie wszystko z tym sprawne czy nie...
2. A możesz napisać jak to zrobić?
3. A jak się robi ten reset i na czym polega? Do silniczków chwilowo się nie będę dobierał - nie wiem gdzie są a i temperatura za niska - w łapy zimno.
2. A możesz napisać jak to zrobić?

3. A jak się robi ten reset i na czym polega? Do silniczków chwilowo się nie będę dobierał - nie wiem gdzie są a i temperatura za niska - w łapy zimno.
-
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
1. Najszybciej będzie jak sie podepniesz..Jak nie masz pisz do Jarry albo tu .
2. Wciśnij ECON
3. Wciśnij ECON + nawiew na przód., jeżeli nie pomoże to AD.1- od tego w ogóle zacznijmy..
2. Wciśnij ECON
3. Wciśnij ECON + nawiew na przód., jeżeli nie pomoże to AD.1- od tego w ogóle zacznijmy..
-
- Przeglądacz
Ale w instrukcji obsługi pisze że po wciśnięciu ECON wyłączone jest chłodzenie ale nadal ogrzewane jest powietrze do ustalonej temeperatury. Więc jeśli na dworze jest 12 stopni to nie mam możliwości włączenia nawiewu bez podgrzewania powietrza do minimum 16 stopni.
Co do kabla to nigdy czegoś takiego nie miałem więc pytam - wystarcz go podłączyć do kompa i auta i to wszystko? nie trzeba żadnego oprogramowania wgrywać na kompa?
Co do kabla to nigdy czegoś takiego nie miałem więc pytam - wystarcz go podłączyć do kompa i auta i to wszystko? nie trzeba żadnego oprogramowania wgrywać na kompa?
-
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
-
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Jak jest powyżej 12 st., dogrzewasz sie nie załączy, jeżeli poniżej włącz ECON to sie nie załączy, jeżeli chcesz chłodniejsze to daj na LOW.Guder pisze:Ale w instrukcji obsługi pisze że po wciśnięciu ECON wyłączone jest chłodzenie ale nadal ogrzewane jest powietrze do ustalonej temeperatury. Więc jeśli na dworze jest 12 stopni to nie mam możliwości włączenia nawiewu bez podgrzewania powietrza do minimum 16 stopni.