zamiana sprężarki

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
Awatar użytkownika
magic
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 MPI 2008
Imię:: Maciej
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 48 razy

zamiana sprężarki

Post autor: magic »

Witam
koledzy może wiecie się czy sprężarka klimy od BXE pasuje do AVQ popytałem wujka google ale nic sie nie dowiedziałem no i nie mam dostepu do nr. katalogowego tej sprężarki od BXE :(
never ever give up
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

myślę, że pasuje... przecież to ten sam blok silnika i takie samo ma ustawienie...
Awatar użytkownika
magic
Użytkownik

Dodi pisze:myślę, że pasuje... przecież to ten sam blok silnika i takie samo ma ustawienie...
tak zgadza sie ale z tego co się dowiedziałem są różne odległości otworów na węże w innym miejscu jest czujnik na aldrogo sprzedawcy piszą ze ma zastosowanie w welu autach no i podają nr katalogowy po sprawdzeniu w Etce wychodzi całkiem co innego
never ever give up
jaro 32
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: jaro 32 »

ja nawet mam taką sprężarkę firmy Zexel tylko padło sprzęgło elastyczne a tak to ok działa bez zarzutu jak co to mogę opylić za 350zl.
materazzi
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: materazzi »

ja miałem od kiedy kupiłem auto zamontowaną sprężarkę Zexela i wtedy były u mnie problemy z klimatyzacją, raz działała, raz nie, wymiana zaworu i osuszacza nie pomogła, wg Vinu sprawdziłem i powinienem mieć sprężarkę Sandema, wymieniłem na Sandema i klima zaczęła chodzić poprawnie. Może jednak nie w każdym Touranie Zexel działa dobrze..
Awatar użytkownika
magic
Użytkownik

sprawa wygląda tak ja posiadam sprężarke Sandema i ma nr. katalogowy 1K0820803 J no i padła :( mam okazje kupić (za piwko) też Sandema tylko że nr. katalogowy jest 1K0820803 S i nie wiem czy mi podejdzie ? dzwoniłem do ASO i kolo powiedzial że nie pasuje ale nie potrafił mi wyjasnić czym się różnią, wiec może ktoś z Was bedzie wiedział.
never ever give up
ODPOWIEDZ